Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lex Luthor začíná Supermana nenávidět čím dál víc kvůli jeho hrdinství a stoupající popularitě. Proto se rozhodne pro nebezpečné spojenectví s zločincem Brainiacem, jenž je zároveň vysoce výkonným počítačem. Za použití moderních zbraní a speciálního kamene Kryptonitu z dalekého kosmu se pokusí porazit "Muže z železa" - Supermana. (-Marc-)

(více)

Recenze (16)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je neuveriteľné, že tento mizerný film uviaznutý niekde v polovici 90tych rokov bol nakrútený len rok pred geniálnym Superman: Doomsday, ktorý Supermana predstavil v dospelejšom looku. Brainiac Attacks je predvídateľná detská zábavka bez výraznejších momentov, ktorá skôr vyzerá ako natiahnutá epizóda zo seriálu. Len dve okamihy z celého filmu stoja za povšimnutie (deus ex machina v Zóne fantómov a záverečná romantika). A Lex Luthor sa správa ako dement... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tieto nové animované filmy o Supermanovi sú zatiaľ len o hromadnom likvidovaní Metropolisu, je to už trošku rutinné. /60%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom nuda. Oproti ostatným Supermanom. Lex Luthor ma moc nebavil a Brainiac už vôbec a to je na tom to najhoršie. Ty zaporáci sú len slabý odvar a cele je to dosť mdlé, bez nejakého lepšieho príbehu či scény alebo akcie. Najviac ma bavila linka s Lois a Clarkom, to bola aspoň sem tam sranda. 55% - 3* ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Podlá počítačová entita Brainiac, která se podílela na zkáze Supermanova domovského světa, se vrací na Zem, aby zničila i posledního syna Kryptonu. Snímek je jedním velkým epickým soubojem mezi Supermanem a Brainiacem. Klidnější fáze příběhu vyplňuje hlavně snaha Supermana o řešení komplikovaného vztahu k Lois. Lex Luthor je tu tentokrát spíše směšnou figurkou, které se nic nedaří. Superman: Brainiac Attacks je předzvěstí dnešního "zlatého věku" animovaných filmů ze světa DC Comics(Superman: Doomsday, Superman/Batman: Public Enemies, Green Lantern: First Flight, Justice League: Crisis on two Earth...). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Skoro deset let stará záležitost a přesto má do dnes své kouzlo. Jen škoda, že se nedá sehnat jako třeba bonus k nějakému novému Supermanovi. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela vydařený animák, který se vymyká standartní dějové linii seriálu Superman The Animated Series. Přestože vzhled postav i dabéři zůstali stejní, vztah Clarka/Supermana a Lois je restartován a ocitá se někde na začátku. Clark řeší dilema, zda má odhalit Lois svou pravou identitu nebo ne. V Brainiacovi nalezl Superman velice zdatného soupeře, skoro po celý film dostává nakládačku, jejich vzájemné souboje fakt stojí za to. Lex Luthor je slizský vypočítavý a prospěchářský jako vždy a Jimmi Olsen řeší své problémy se ženami. No a jinak animace skvělá, délka akorát, skvěle namluveno (hlavně Dana Delany má moc pěkný hlas) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Není to úplně špatné ale ten příěh je takový jednodušší a Luthorovi rozhodně nesluší ta polokomediální rovina...takže abych byl spravedlivý k ostatním supermanovským animákům-musím hodnotit jako průměr.. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Squellé!!! Krásné rozloučení s onou dodnes nezapomenutelnou érou Bruce Timma, Paula Diniho a spol. Což už ale (psáno v 2021) tak zcela neplatí. A Lance Henriksen opět triumfuje! A tak to má být. Scény, kdy neúprosně pronásleduje Supermana/Clarka patří k vrcholům DC animated universe. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený Supermanský animák, jemuž v podstatě nemám co vytknout, ale také nepřináší nic extra, proto jenom 4* 80%. ()

kiros179 

všechny recenze uživatele

Jak se rád podívám na animované "komiksáky" tak musím bohužel konstatovat, že Superman: Brainiac Attacks je nejslabší, který jsem za poslední léta viděl. Souboje mezi "S" a Brainiacem jsou pořád stejné, děj předvídatelný od chvíle kdy se Lex chopil otěží a po hříchu nedotažená pasáž kdy se esko vydává do Přízračné zóny. Asi nemůže být pokaždé posvícení. S těží na dvě hvězdy. 30% ()

Reklama

Reklama