Reklama

Reklama

Jesenin

(seriál)
Rusko, 2005, 11x50 min

Režie:

Igor Zajcev

Kamera:

Jurij Ljubšin

Hrají:

Sergej Bezrukov, Sean Young, Gary Busey, Xenija Rappoport, Alexandr Michajlov, Oleg Tabakov, Valentina Těličkina, Jekatěrina Guseva, Vitalij Bezrukov (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Roku 1985 dostane plukovník Chlystov obálku, ve které je posmrtná fotografie Sergeje Jesenina. Proč někdo posílá fotografii básníka, který se zabil již před šedesáti lety? A byla jeho smrt skutečně sebevraždou? Komu vadil známý básník a proč ještě šedesát let po jeho smrti vyvolávají otázky v některých lidech obavy? Čím hlouběji Chlystov proniká do tajemství kolem básníkovy smrti, tím více otázek přibývá. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (4)

Johgas 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, fabulace o ne/sebevraždě Sergeje Jesenina. Scény ze současnosti se prolínají se scénami těsně po Velké říjnové revoluci - kdy vše nerevoluční musí být likvidováno, tudíž i volnomyšlenkářští básníci. Přesně je zde zachycen vznik a činnost Čeky, tajné policie, plné psychopatů. Ze scén, kdy se Jesenin ukrývá v blázinci a jde po něm Čeka vyloženě mrazí. Jaké ten člověk měl šance přežít...? A k tomu jeho sňatek se starší Američankou, Isadorou Duncan, no tohle, to také není příliš sovětské...Ta atmosféra strachu těsně po VŘSR je zachycena velmi věrohodně a rozhodně to není doba, ve které bych chtěla žít. ()

Reklama

Reklama