Reklama

Reklama

Le Bureau des Légendes

(seriál)
Trailer
Francie, (2015–2020), 43 h 20 min (Minutáž: 52 min)

Hudba:

Rob

Hrají:

Mathieu Kassovitz, Jean-Pierre Darroussin, Sara Giraudeau, Florence Loiret Caille, Gilles Cohen, Alexandre Brasseur, Michaël Abiteboul, Léa Drucker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Zajímalo vás někdy, co vede k titulkům typu "Policisté pozatýkali členy teroristické buňky" nebo "Při spojeneckém náletu zahynul předák Tálibánu"? S odpovědí přichází Francouzi. Špionážní série jdoucí pod povrch společenského vědomí odkrývá fungování tajných služeb. Divák se do mezinárodního kolotoče intrik a zrady zamotává se členy Kanceláře legend, která je součástí francouzské zpravodajské služby. Všichni jsou právě pohlceni případem zatčení jednoho z nich v Alžírsku. Zatímco se rozbíhá operace na jeho záchranu, na pozadí pozornosti pomalu začínají další, s mnohem hrůznějšími dopady. A všichni si postupem času uvědomují jedno: nedá se věřit nikomu. (Okara)

(více)

Recenze uživatele Torpid k tomuto seriálu (1)

Le Bureau des Légendes (2015) 

Procedurální špionážní seriál, který se liší od zbytku podobné produkce důrazem na civilnost a "uvěřitelnost" mechanismů tajných služeb. Samozřejmě, že každý komerční projekt musí tuto problematiku zjednodušit a předložit v dramaticky zábavné formě, ale tady jsem cítil velký důraz na absenci mindfucků a wowkejklování a naopak na co nejhlubší logickou propracovanost vazeb a mechanismů. To platí především pro první řadu, protože dál musí tvůrci lehce přitvrzovat a třeba závěr druhé ředy je vystavěný na efekt už hodně, samozřejmě za cenu nelogičnosti a především náhod. Nechybí romantický vztah, charismatický hrdina, velmi slušní herci i ve vedlejších rolích, zvládnutá režie a hudba. Je to pro seriálové fanoušky skutečně hodně skrytá francouzská delikatesa. Dík uživateli DaVID'82 za objevení i za komentář tady. S01 - 95%, S02 - 90%, S03 - 90%. ()

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama