Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guillermo, povoláním učitel, je nadosah dobrodružství, kterého se hned tak někdo nedočká. Prošel řadou složitých testů a prověrek a nyní se může pochlubit tím, že byl vybrán, aby se stal prvním kosmonautem v dějinách Chile. Radost se ale hned po vyslání na orbitu mění ve vrásky, protože kontrolu nad misí přebírá v pozemním středisku v poušti Atacama šílený magnát a Guillermo se z hodiny na hodinu ocitá sám ve vesmíru. A aby toho nebylo málo, armáda Spojených států začíná mocně mobilizovat, protože podezřívá Guillermův let za vypuštění satelitu, jenž by měl zahájit antraxový útok Al-Káidy na Ameriku. Tohle není zrovna dobrá situace. A mezi hvězdami ztracený Gulliermo to moc dobře ví. V originální a rozverné satirické chilské sci-fi komedii ho ztělesnil Boris Quercia. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

zipacna 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu sledování tohoto filmu jsem měl dojem, že koukám na francouzský nebo španělský film. Zpracování může být nám Evropanům tedy blízké, počítačové triky ucházející. To ale nemění nic na faktu, že tato komedie byla poměrně dost nudná. Určitě se tady našlo pár momentů kdy jsem se pousmál, ale nesmál jsem se ani jednou. Film měl poměrně dramatickou linku, která je možná ve své domovině oblíbená, u mě ale moc neprorazila. Ale rozhodně tento film neodsuzuji, udělal na mě dojem, i když jen slabší. - Na tento snímek jsem se podíval z důvodu, že to byla jediná latinsko-americká komedie, která byla k dispozici. V podstatě, kromě pár dílů argentinských a venezuelských telenovel, jsem nic z jižní Ameriky ještě neviděl. Je škoda, že se k nám nedostává více komedií z této části světa. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Latinsko-americký „Gagarin“ vystřelený podivínským magnátem do širého vesmíru jako první kosmonaut v chilské historii. Jen on, fotka jeho milé v rukách, pár prapodivných postaviček, které mu pomáhají ze země a armáda Spojených států v zádech. Satirická sci-fi komedie s pro Chile neobvyklím námětem - žádná hitparáda to není, ale je dobré, občas se podívat, jaké "poklady" točí v Jižní Americe. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak základní nápad je dobrý a bylo to celkem slušně natočené, ale jinak je to nuda a šeď. Humor mi přišel nevtipný, asi dvakrát jsem se pousmál, ale jinak nic. Je to dost nudné, vleče se to i dějově a celkově tomu chybí nějaká šťáva, něco, co by tu nudu nějak ozvláštnilo. A jelikož to celé působí mdle, tak to zabíjí i těch pár zajímavých nápadů (třeba ten s Mirem). Jako věřím, že to někoho nejspíš osloví, ale já na tom stěží hledám nějaké plusy, mě to přišlo jako velká nevtipná nuda, která mi ve finále nic nedala a asi na ni časem zapomenu. A pokud ne, tak jen proto, že je to chillský film a k tomu všemu ještě sci-fi. Slabé 2* ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nechápu zdejší hodnocení, jediné vysvětlení je asi to, že opravdu ne každému může tahle sci-fi komedie sednout a ne každý se u ní bude bavit. Ale když jsem přistoupil na nápad tvůrců, tak mohu říci, že jsem se bavil vpravdě královsky a že mnohdy to byly z mé strany skutečně salvy smíchu, ať už se to týká paranoidní americké armády, která raketu s prvním Chilanem ve vesmíru považuje za útok Al-Kájdy, či geniálních fórků se sovětským inženýrem a zapomenutou orbitální stanici SSSR. A scénky s dvěma americkými vojáky v chilské poušti byly prostě geniální. Ne, tohle rozhodně není špatná komedie, já jsem se opravdu bavil a rozhodně si troufám tvrdit, že tato komedie je velice podařená. Ze zajímavého nápadu tvůrci vytěžili opravdu absolutní maximum, které se vytěžit dalo a já jsem rád, že můj čas strávený s tímto filmem nebyl jen nějakou nudnou ztrátou času, rozhodně to stálo za to vidět. V hlavní roli Guillerma podává docela dobrý výkon Boris Quercia, se kterým jsem už měl tu čest díky jinému chilskému filmu Král idiotů, a musím říct, že tenhle herec má rozhodně pro komediální role talent. Chilská komedie mě tedy zatím nezklamala, Král idiotů i Chilská vesmírná odysea jsou rozhodně povedené kousky. Jestliže mě nějaká komedie pobaví a rozesměje mnohokrát během jejího sledování, tak to rozhodně umím ocenit, proto v tomto případě uděluji čtyři hvězdy. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě televizní šmíra bez zjevné gradace, s nijak úžasným scénářem a několika zbytečnými postavami. A k tomu triky, že by se je mohlo i Asylum závidět. Pozitivní je, že není vulgární, trapná a čas od času vykouzlí příjemný úsměv. A satirický podtext taky funguje... Druhá hvězdička je za geniální poslední hlášku... "- Chille? Co to je? - HOVNO!" ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama