Reklama

Reklama

Romantický, dobrodružný seriál s mystickými prvky, velkoryse kostýmově pojatý, točený v autentických exteriérech českých hradů. Vznikl v redakci pro mládež televizního studia Brno. Děj se odehrává ve středověku na dvou hradech fiktivních jmen Kronbach a Babín. A jak to v takových příbězích bývá, jde v něm o krásnou pannu, moc a rytířskou čest. (sator)

(více)

Diskuze

peplir

peplir (hodnocení, recenze)

senecek

Seriál jsem viděl asi ve 14 letech, kdy chlap "bere rozum", a ctný paní Lucii se mi zdálo. Možná , že je lepší, že seriál by skartován - třeba by se zjistilo, že to byl průměrnej normalizační televizní výrobek a napětí by se vytratilo. Takhle to má svůdnou roušku tajemství.  Jako když víte, že za plentou je půvabná bytost, idol z mládí, ale člověku se už nikdy nepodaří tu plentu odstranit.

I když - taky bych se podíval po letech rád :o)))

k5456

k5456 (hodnocení, recenze)

Je zajímavé,že tento seriál není nikde k sehnání,byl údajně skartován.Jak je možné,že ho někdo hodnotí,hlavně ti s datumem narození po roce 1970....

senecek

senecek (hodnocení, recenze)

Sika

Je super,že stále ,,živívíme", pátráme a nacházíme drobnosti k tomu seriálu z dětství nás většiny komentujících. Třeba jednou se ,,objeví" i více 👌.

na příspěvěk reagoval peplir

vaviva

vaviva (hodnocení, recenze)

 Zde mi napsali-Milý uživateli, tvůj návrh obrázku k filmu Ctná paní Lucie (TV seriál) (1972) byl zamítnut z důvodu:

obrázek byl shledán jako nepatřičný. Tak abyste věděli, že tady o ten poklad nestojí.

na příspěvěk reagoval senecek

vaviva

vaviva (hodnocení, recenze)

Milí spolupamětníci, získala jsem ofocené stránky z programových časopisů a dokonce 3 fotky, poslala jsem je na schválení, ale kvalita není možná podle pravidel, tak nevím, jestli se tu objeví.

Horal.P

Horal.P (hodnocení, recenze)

Zazie

Jenže kdo napíše do Polska a komu vlastně ? Jsou jen kusé informace, že seriál běžel v Polsku ještě v polovině 70- tých let

Zazie

Zazie (hodnocení, recenze)

Kdyby se to našlo v Polsku, byla by to dobrá zpráva. Podobně se "ztratilo" Tajemství Viléma Storitze, pak našli kopii ve Francii, čeští herci, kteří již nebyli mezi námi se museli předabovat někým jiným, ale zaplať pámbu za to.

na příspěvěk reagoval Horal.P

Horal.P

Horal.P (hodnocení, recenze)

mibara

Nové natočení, já nevím... snad se zachovala píseň W.Matušky... ale nahradit tehdejší hereckou plejádu už by asi bylo bohužel nemožné, při vší ústě k současným hercům

Horal.P

Horal.P (hodnocení, recenze)

Škoda, že nevládnu polštinou- napsal bych do státní Polské televize, zda náhodou tento klenot nemají. Poláci nebyli nikdy poserové, takže naděje zůstává.

Horal.P

Horal.P (hodnocení, recenze)

Závěrečný díl měl melodii se slovy : "Lucie krásná, k cíli dochází, však černý rytíř chybí v družině, už došel klidu, nic mu neschází, však jeho píseň nikdy nezhyne..." Škoda, že zasraní předposranci v ČT na Husákův "rozkaz", vlezprdelně a servilně seriál zlikvidovali jak na ampexu tak na filmu... slyšel jsem, že údajně jej mají mít Poláci, ale nevím. zda je to pravda.Kéž by...

senecek

senecek (hodnocení, recenze)

 Ústřední píseň seriálu od W. Matušky: Život je cesta plná kamení,často se hustým trním prodírá,bez lásky jsme už v půli znavení,láska nám k jídlu právě prostírá. Stalo se kdysi dávno rytíři,že náhle tolik smůly v kartách měl,že prohrál zbroj,hrad i ženu svou a přítel zmizel,když ji uviděl. Poslyšte příběh plný dojetí o tom jak bídný lupič Kuba Moore Lucii chtěl mít ve své objetí a odvést si ji na svůj temný dvůr. Snad Černý rytíř mávne mečem svým a vysvobodí pannu ubohou,která svou lásku,poupě rozkvetlé, obtáčí marně mříží železnou. Další náznak děje seriálu a melodie a hlas W. Matušky zní super. Opět dodávám,jak velká škoda zničení !

Uživatel senecek smazal svůj příspěvek.

senecek

senecek (hodnocení, recenze)

 Na seriál si vzpomínám,sledoval jsem pouze ranní díly v roce 1973 (večerní v listopadu 1972 jsem ke svému tehdejšímu věku osmi let vidět nemoh). Pamatuji si na Velena,Šebka a pár dalších momentů - na rytíře v masce,který ji jednou sundal a byl hrozně zarostený. Závěr byl myslím ten,že byl střelen šípem z kuše(chránil pannu Lucii ..??) a když mu ona sundala masku měl po ní mladou a hezkou tvář... Budu rád,když někdo další přidá další vzpomínky,dost jsem tenhle seriál sháněl.

mrLotus

mrLotus (hodnocení, recenze)

Placida: Ano.Na jediného Velena se taktéž pamatuji.To kvůli té jizvě na puse.

DonGenero

DonGenero (hodnocení, recenze)

prijde mi zvlastni,ze film SKRIVANCI NA NITI,ktery mel jasny politicky podtext skoncil v trezoru, zatimco tento serial byl zcela zlikvidovan. Dle meho nazoru nezanikl. Jen ho vlastni nebo vlastnil papalas,ktery si pral mit serial jen pro sebe.

Placida

Placida (hodnocení, recenze)

I já patřím mezi /tehdy dětské/ pamětníky tohoto seriálu. Děj i postavy se mi vybavují pouze mlhavě. Dodnes si pamatuji průvodní melodii. Nejsem si jista, ale myslím, že zde hrál i Oldřich Velen.

čmelák2

čmelák2 (hodnocení, recenze)

Tak o tomto seriálu mi vyprávěl herec Josef Šebek, který v něm taky hrál větší úlohu. Takže jej klidně můžete připsat do seznamu herců. Až Josefa potkám, zeptám se na další podrobnosti.

FilmFan24

FilmFan24 (hodnocení, recenze)

Zdravím pamětníky seriálu "Ctná paní Lucie"! Opravdu doma nikdo nemáte staré časopisy z doby premiéry? Pokud ano, oskenujte, prosím, fotografie apod a dejte je sem do galerie. Já bohužel o sbírky nalepených fotek z filmů, které jsem v dětství sbíral stěhováním přišel.

Zazie

Zazie (hodnocení, recenze)

Ano, to jsem taky zjistila, je pravda, že i logicky to na Oplustila vypadá spíš než na Dietla. Což nic nemění na faktu, že to už nikdy neuvidíme :-(

Zazie

Zazie (hodnocení, recenze)

Pro FilmFan: Dietl to asi fakt nenapsal. Vzpomínám si ještě, že televize dělala seriálu ještě před jeho uvedením na tehdejší dobu nebývalou reklamu. Byla jsem hodně natěšená, o to větší bylo pak zklamání. Dnes nad tím člověk kroutí hlavou, ale je to krásná ukázka, co taky dokázalo komunistům vadit.

FilmFan24

FilmFan24 (hodnocení, recenze)

pro Zazie: Myslím si, že Dietl nikdy nerežíroval. Já psal i do ČT, ale právě odpověď od nich byla, že není o seriálu v archivech žádný záznam. Dramaturgem byl G. Oplustil a já osobně se domnívám, že to režíroval Petr Tuček. Faktem je, že to bylo fakt moc dobré, sice mě mohlo být tak 10 max 12 roků když to televize dávala. Takový počin u nás byl srovnatelný snad jen s TV filmem "Princ a chuďas". Na to Husákovo prohlášení si pamatuju dodnes a jedním z důsledků i byl fakt, že R. Doleželová - tehdy hodně mladá - aby vůbec mohla hrát, musela přijímat jenom "stranicky uvědomělé" projekty jakotřeba "Kronika žhavého léta", "Dny zrady" či "30 případů majora Zemana". Jinak ani v IMDb není ani u J. Třísky uvedený projekt v hereckých aktivitách. Důsledek zničení seriálu z povrchu zemského...Škoda, že neexistovalo tehdy video!

Zazie

Zazie (hodnocení, recenze)

Kdysi dávno mi jeden tvor, který Lucii považoval za nejlepší český seriál všech dob, tvrdil, že ho točil Dietl. Nevím, co je na tom pravdy, ale možné by to i bylo. Podle mě byla Lucie natočena někdy na začátku 70. let, slavné Dietlovy politické seriály přišly až pak, takže bych se ani nedivila, kdyby se k tomuto odsouzenému poklesku, pokud byl skutečně jeho, později nehlásil. Ale to jsou jen úvahy.

FilmFan24

FilmFan24 (hodnocení, recenze)

Není tady, přátelé, nikdo z pamětníků, kdo by měl doma dobové výstřižky z novin či časopisů, kde by se dalo zjistit, kdy byl seriál natočený, kdo režíroval a kdo tam ještě hrál včetně podrobnějšího obsahu. V archivu ČT není žádný záznam, vše bylo zničené. Děkuji.

Reklama

Reklama