Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Update 2018: Jooo je to tak 😊 ------- Nejvíc cool film s borci, kteří střílejí obouruč? Jednička :-). Dvojka je trošku pomalejší. Víc mainstreamová a se zbytečně polopatickým dovětkem. I tak dokáže zopakovat skoro všechno, co mám rád na původním filmu. Plus opravdu sexi Julia Benz, kterou bych už ani za návrat jiného "dirigenta" Willema Defoe určitě neměnil. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Jsem svatý, miluju flaušový kabáty a vlasy ohne trend...tak kde je, kurva, problém? No, miláčci, bude to v tom, že čeho je příliš, toho je zkrátka moc. Jako nemůže Wilema Dafoe se sluchátky a klasikou nahradit kdejaká laciná čůza ve western oblečku a Rocco nemůže být dublován nějakým arabským (nebo kýhovýra) kreténem se šátkem Agassiho, tak je jasné, že bezva irský dupák, ni duplikované fórky a střelecké ekvilibristiky, nemůžou posunout dál biják, který byl naprosto originálním. Nadopovat zmíněný originál a steroidy nabušit scénář, kdy výsledek je pak jen karikaturou toho, co mělo, dle mého skromného a nemocného úsudku, vzniknout, je zhola i vlasatě blbost. Opakování je evidentně tentokrát matkou hlouposti, toť vše. O mrtvý kočce... jaksekurvajmenovala... nemůže bejt ani řeč. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Režijne je to opäť neuveriteľne presné a prekvapivo sebaisté, hudobne, strihovo, herecky, ale Troy Duffy za tých 10 rokov zas tak mnoho nápadov nenazbieral. Vôbec síce nezabudol na to, čo robil dobre, ale celkove sa zmohol iba na totálnu recykláciu prvého filmu - a to nielen u výrazových prostriedkov a štylistických postupov, ale aj mechanizmu rozprávania - a to už tak ľahko neprepáčim. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Nechytla mě ani jednička, natožpak tahle natahovaná kaše bez pořádný zápletky. Jestli prvním dílem měl Troy Duffy co říct, o čemž se dá polemizovat, tak sequel vyznívá úplně zbytečně. A vzhledem k tomu, že měl na psaní scénáře 10 let, tak výsledek je žalostnej. Je tu vidět marná snaha o jakýsi GODFATHER přesah. Ale jedno plus to má, Julie Benz, byť je tu celkem zahalená a trapně přehrává, nebyla nikde jinde tak sexy. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Tak se nám po 10 letech hoši přeci jen vrátili a s nimi i několik dalších postav z prvního dílu jako trojce policajtů, David Della Rocco ve snové sekvenci, dokonce i ten starý děda jako majitel baru a možná i někdo další (tuším, že ten obchodník se zbraněmi). A přibylo pár dalších, hlavně sexy Julie Benz a Clifton Collins jr., který je důstojným nástupcem Rocca. Pokud máte rádi jedničku, bude se vám líbit i druhý díl. Možná je to i proto, že Duffy hodně postupů prostě pouze kopíruje a nepřináší až takovou inovaci (juxtapozice u přestřelek stále stejná). Prestože mám určité výhrady k hudbě (jakožto výrazného elementu), kdy u přestřelek běží takový elektronický remix, který mi moc nesedl, i když pár rockových vypalovaček se zde nachází, je to pecka. A na konci se jako velké překvapení objeví...... a s ním i otevřená vrátka do třetího dílu. Takže sem se sequelem a doufám, že to nebude trvat dalších 10 let. 8/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Slovo „fuck“ bylo použito 136krát. (HellFire)
  • V scéne, keď dvaja írski bratia, Connor a Murphy McManusovci, vstupujú do miestnosti cez okno, tak ešte predtým si okno prestrelia. Avšak keď Connor zo zbrane strieľa, je vidieť že vôbec nestrieľa do okna, ale úplne mimo neho. (domco10)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama