Reklama

Reklama

V pralese nejsou hvězdy

  • Peru En la selva no hay estrellas (více)

Obsahy(1)

Jeden z nejúspěšnějších peruánských filmů všech dob. Příběh dobrodruha, kterého láká zlato ukryté v džungli. Okrade o něj amazonský kmen a během návratu zpět do civilizace putuje dlouhé dny bez navigace a bez možnosti vidět v hustém pralese hvězdy, které by mu pomohly najít cestu ven. Strastiplná pouť je plná nejen dobrodružství a útrap, ale také vzpomínání na dětství, první lásky a přehodnocení dosavadního života. A nakonec už jde jen o přežití. (MI-380)

(více)

Recenze (4)

cervajzik 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil hned po přečtení krátkého synopse a zdejší zajímavosti, že tento peruánský klenot byl více než 30 let ztracený a nakonec zrekonstruovaný. Film má velmi jednoduchý děj, který se odehrává cestou z pralesa, během které se divák formou flashbacků hlavního hrdiny postupně dozvídá celý příběh. Flasbacky jsou dokonale zpracované (až na ten na konci s přítelkyní), vhodně vložené do filmu a doplňuje je specifická hudba. Celkově mě hudba zrovna dvakrát neoslovila, přišla mi poměrně jednoduchá a především písnička během vzpomínek hlavního hrdiny se příliš opakovala. Ve filmu si lze asi třikrát všimnout špatného střihu a minimálně jednou to přímo bije do očí, ale po přečtení zajímavosti se mi to i docela líbilo (i když to s tím, že byl film ztracen a zrekonstruován, možná nesouvisí). Na konci filmu mi vadily dvě věci, tou první je již zmiňovaný flashback s přítelkyní, který je vzhledem k celému příběhu naprosto zcestný. Druhá věc je úplný konec filmu, který je až moc otevřený a podle mě dost nepovedený. Po zhlédnutí (v kině Ponrepo) jsem chtěl dát filmu 3 hvězdičky, ale po pár hodinách, když jsem se nad tím zpětně zamyslel a nechal to trochu odstát, je to 75% a tudíž 4 hvězdičky. Kdyby to někdy znovu promítali, rozhodně bych na to šel. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Film byl celých 35 let považován za ztracený. Po nalezení byla kopie špatné kvality rekonstruována a v roce 2005 film znovu uveden do kin a na DVD. (MI-380)

Reklama

Reklama