Reklama

Reklama

Druhé dějství

(studentský film)
  • USA Second Act, The (festivalový název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Cílie a její přítel Martin, egoistický překladatel bez vyhlídky na seberealizaci, jsou hlavními protagonisty milostného příběhu o vztahu, z něhož se pomalu, zato s jistotou vytrácejí ideály. Mezi stereotypem života a Martinovými nikdy nedokončenými překlady se otevírá příběh o opožděných líbánkách začínajících v době, kdy už je vše ztraceno. Cesta se záhy ukáže jako vhodné alibi pro Martinův útěk. Příběh se rodí v Praze a zaniká v Terstu. Mohutné obrysy lodí brázdí ztemnělou hladinu moře; rozhodnutí zůstává na Cílii. (Festival krátkých filmů Praha)

(více)

Recenze (5)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Příběh mi přišel neuvěřitelně pomalý, místy až nudný. Na druhou stranu se režisérovi velice povedlo vykreslení psychologie postav - já jsem je chápala. Rozuměla jsem oddaně milující Cilii, která by pro Martina udělala cokoliv i samotného Martina, který se užíral stereotypem a Cilii, ač ji měl jakkoli rád, prostě nemiloval. V tomhle případě je potom tak strašně složité něco vysvětlovat a jediným možným řešením se zdá být útěk... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Rozumiem kultu okolo O. O. a nepopieram, že ten film mal kvalitnú napr. kameru. Ale pre mňa ako bežného smrtelníka bol až príliš štylizovaný (áno, viem, že to je autorský zámer) a nič mi to nedalo. Petr Marek hrá veľmi iritujúcim spôsobom, čo strhávalo prakticky celú moju pozornosť na fakt, ako mi tam vadí a želal som si nech to filmové martýrium konečne skončí. Bavilo by ma to, ak by to trvalo max. 15 minút. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Typický reprezentant kategorie "divný film o divných lidech". Jelikož se se skupinou těchto lidí nestýkám, příběhu nerozumím a ani nechci pochopit, jak to postavy ve filmu mají. Navíc styl vyprávění připomíná dokument, a ty musí být zajímavé a nikoliv pomalé a tiché. Petr Marek pro mne byl hrozně nečitelný a vysloveně mi vadil.....40% ()

Vodou 

všechny recenze uživatele

Když jsem se ráno po shlédnutí tohohle filmu probudil, tak se mi v hlavě ještě přehrávaly některé obrazy. Nechtělo se mi vůbec otevírat oči. ()

Reklama

Reklama