Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké drama z prostředí horských velikánů a drsné přírody. Bývalý nájemný vrah Clint Eastwood přijal ještě jednu "zakázku". V horolezecké výpravě musí zjistit, který z horolezců mířících k vrcholu Eigeru je ruský zabiják a zlikvidovat ho... (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ve světě tajnejch služeb se hodní stávají zlými a zlí hodnými rychleji, než spadne horolezec z Eigeru. A známej nájemnej vrah, profesor a kamzík, tedy Herr Doctor Hemlock dostane možnost si to užít na zmrzlý hoře s dalším potenciálním vrahem na laně. Nejdříve však musí předvést reklamu na dioptrický i sluneční brýle a poněkud trapným způsobem vypěsťovat karatistickýho černopáskaře i namáklýho mistra světa, ale pak už se může s vtipnými hláškami na rtech vydat na severní stěnu Eigeru. Já si to tedy celkem užil, i když jsem několikrát zaplakal nad logikou doktorova jednání, ale jinak mne zamotanost příběhu rozhodně pobavila. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Po celý film na diváka pokukují skrze výtečnou kameru nádherná skaliska několika hor: Clint hraje svoji typickou postavu hláškujícího drsňáka s bravurou a do toho zvládá takové kousky, že by mu mohla dělat stín Stalloneova postava z Cliffhangera a George Kennedy do toho příjemně přicmrndává. Bohužel však schází propracovanější scénář - námět není špatný a ten bondovský styl tady není až zase tak na škodu. Co mě však nejvíce zamrzelo, byla opravdu stupidní pointa, která u mě tento film sráží někam na hranici 55%. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek ve filmografii sanfranciského hrdiny. Hemlock (Clint Eastwood) - ve dne profesor a sběratel umění, v noci nájemný vrah, má za úkol zneškodnit nepřítele, o kterém téměř nic neví (má jen indicii, že onen muž není Američan, pokusí se vystoupat na horu Eiger a napadá na jednu nohu). Dobrodružný thriller z prostředí švýcarských Alp, kde není nouze o napínavé scény s překvapivou závěrečnou pointou. P.S. Clint si vysokohorské horolezectví ve filmu vyzkoušel na vlastní kůži a předvádí zde obdivuhodný sportovní výkon, který dokonale zachytil kamerou. Stojí za vidění. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak toto beriem ako čistú zákazku, kde Eastwood z pozície režiséra iba hovorí frázy, ako kamera, stop, ideme, strih a pod. Autorský vklad je minimálny, asi išlo všetkým iba o ten zážitok v prírode. Ale pozor, na horu sa lezie až poslednej štvrtine filmu, hodinu a pol, okrem výcviku v Amerike, tu nič spektakulárne neprebieha, skôr sa venujeme zápletke, pri ktorej som sa snažil pochopiť, prečo sa vôbec táto partia vydala zdolať Eiger. Toto je typ filmu, aké predstavitelia Nového Holywoodu museli neznášať. Každopádne zábavný faktor tu prítomný rozhodne je, len sa viac menej svrkáva na samotný výstup, kde sa tvorcovia pekne pohrali aj so záberovaním. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenar k Vrazde na Eigeru nie je nijako strhujuci : VychodnehoLesa najme a vycvici spionazna sluzba za ucelom zneskodnenia par individui. Na moje pomery /a ze uz o filme nieco viem...../ a pan VychodnyLes sa prilis inspiruje Jamesom Bondom, co je trochu na skodu veci a aj filmu. Prva polka filmu je nudna, na pana C. Vychodneholesa sa pocas jeho treningu lepi jedno dievca za druhym .... kde som to naposledy videl? Aha, uz viem -- 007 v podani Rogera Moora. Film vsak ako - tak zachranila druha polka s vystupom na Eiger a solidne natocenou sceneriou a horolezeckymi scenami. 67 % ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Kromě jedné natočil Clint Eastwood všechny nebezpečné scény sám. (džanik)
  • Hlavní postavou jak předlohy, tak filmu, je historik umění Hemlock (Clint Eastwood), který se po nocích živí jako nájemný vrah. Autoři snímku s nadsázkou zamýšleli Vraždu na Eigeru stylizovat jako jakousi satiru na „bondovky“, ovšem tento záměr nakonec z filmu není příliš patrný. (ClintEastwood)
  • „Daleko pod sebou jsem viděl pastvinu, slyšel řinčení kravských zvonců a v tu chvíli jsem si pomyslel, proč se raději tam dole s těmi kravami neopaluju,“ okomentoval natáčení Clint Eastwood, který si ve filmu na vlastní kůži vyzkoušel vysokohorské horolezectví, aniž by měl i při nejnáročnějších scénách dubléra. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama