Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lyžařský zájezd manželů Páleníkových je spojen s oslavou narozenin Libora Páleníka v kolektivu vysokoškoláků, hlavně dívek. V této situaci jeho žena nalézá spoustu podnětů k manželově nevěře a nakonec se stáva obětí smyšlené představy. Příběh je úsměvnou drobnokresbou manželských nedorozumění. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že tohle je volné pokračování filmu Náledí, neváhal jsem ani minutu. Náledí bylo super. Narozeniny začínají v podstatě úplně stejně jako náledí, jen přibude Asterka. Dál by člověk čekal, že Olda zůstane doma, on to ale vymyslí jinak. Dále už film lehce ztrácí dech a je to spíš takové milé dobové retro, připomínka lyžáků a večerních besed u limonád s členy horské služby nebo místními horaly. Na každého to jistě dýchlo z těch kachličkových sprch se závěsy, nebo vytopených společných pokojů za jejichž okny byla pořádná kosa. A stejně jako v prvním díle i zde se Libor zaplete do něčeho, za což tentokráte ani moc nemůže. Na rozdíl od náledí je tenhle film ale o dost slabší a méně se u něj nasmějete. Jak říkám, spíše je to takové retro z hor. Co zaujalo byla ta kamera z lyží. V dobách na světelné roky před kamerami Gopro atd... muselo být celkem náročné takhle točit. Dávám tedy za 3 naběračky bowle. * * * ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Stokrát omletý příběh k tématu manželské nevěry, slabé dialogy. Moralita zaštítěná rádoby třeskutě vtipnou kulisou lyžařského zájezdu nemohla obstát v tehdejší konkurenci slavných Sněženek a machrů. Jiří Krampol deklamuje stylem, jak jej známe z pořadu Nikdo není dokonalý. Ve své době snad mohla zaujmout občasná nahota, dnes zaujme spíš už jenom spousta sněhu, páč to se dneska málo vidí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jiří Krampol opět nezklamal. Ty jeho rozmluvy mě dostávaly. Jednu chváli jsem měla pocit, že se směje sám sobě a že to tam schválně nechali. Taky jsem znala jednoho takového instruktora. Byl to náš tělocvikář na střední a můžu říct, že to byl hrozný vůl. Celé mi to připomínalo bakalářské povídky. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl v televizi dopoledne v týdnu a mile mě překvapil. Připadal mi dost vtipný. Oldřich Navrátil hraje takového trochu ňoumu, který se nakonec ukáže jako správný mlsný kocour, a Krampol zase dosti nepříjemného povýšeného instruktora. Typ debilních tělocvikářů se mu povedlo ztvárnit touto postavou výborně. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Milí frekventanti, dnes měl mít doktor přednášku o bezpečnosti na horách. Přednáška odpadá, protože mládenci z Horské služby volali, že doktor spad do Labskýho dolu." Jiří Číča Krampol perfektní. Takovýho blba jsme měli na lyžáku taky. Navrátil hrál toho joudu taky výborně. A moc se mi líbil Schmid. Stručně řečeno bavila jsem se. Akorát teda nevím, má teda ten Krampol svářečský zkoušky, nebo ne? :-))) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Krampol dokonalej jako "soudruh instruktor", stejne tak Navratil jako manzel na horach. Nakonec vlastne celkem vtipne... Potesila i ucast mene vidanych herecek. 4- ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Příjemná, celkem i vtipná, neškodná záležitost poměrně věrně evokující pohodovou atmosféru zimních rekreací za socíku. Rozjezd ale trval bezmála půl hodiny a ještě dlouho potom jsem pořád nevěděl, o čem že by to vlastně mělo být. Předehra k pointě přišla ve třech čtvrtinách filmu a pointa jako taková v posledních třech minutách. Ale na Brno, myslím, docela dobrý - byť to podrželi hlavně Pražáci, jmenovitě Krampol a Asterová. Olda je celej život stejnej, ovšem stejně dobrej, nutno dodat. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování předešlého kousku ,,Náledí,, je o kapičku slabší ale taktéž výborné.Olda je prostě chudák nešťastná ale jak se vztekne tak je zle.Ty jeho neostřihané vlasy s vousy sou božské. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Poněkud zapomenutá a neprávem přehlížená komedie. Je poměrně vtipná a herecké výkony (hlavně Krampolovy a Navrátilovy) jsou opravdu skvělé. Film nejspíš ale pohřbil banální příběh manželské nevěry a záměny postav (po staletí vděčné komediální prvky), které nepřinášejí nic moc nového. Za povšimnutí stojí Jirka Asterová, na který je vidět, jak odpudivá ženská to byla, i když byla mladá, to jí ovšem nebrání v tom, prožívat se i na starý kolena jako sexsymbol nebo co. Ještě bych vyzdvihl povedenou postavičku "doktora", obsazenou sympaťákem Janem Schmidem, ta byla taková roztomilá. Zábava mládeže na horách, vkus a prostředí 80. let přirozeně katastrofální. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za naprosto přesvědčivého Krampola v roli hlavního instruktora lyžařského výcviku pro filozofickou fakultu. Potkal jsem úplně stejného člověka na ZČU v Plzni (kde měl na starosti judo a studenty z FF), kvůli jehož arogantnímu omezenému kreténství radši většina studentů FF sporty zcela vynechala (nejsou povinné). Krampol ho zahrál tak jako kdyby mu z oka vypadl, včetně jeho nevtipných vtipů, machrování, ponižování studentů a naprostého stoprocentního buranství. Jinak film stojí za houby a z otřesné J. Asterové je člověku až blivno. O. Navrátil hraje vcelku dobře, ale na to aby toto "dílo" vytáhl z bahna tvůrčí nemohoucnosti to bohužel nestačí. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Takové žertovné, o ničem, občas přepěnělý Krampol, ale jinak pro takové lehké sobotní odpoledne vcelku slušné. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka s hercem Navrátilem a nejen s ním. Stále mi není jasné jen jedna věc, jestli byl opravdu nevěrný nebo ne, když v bytě nechal přespat kamarádku z hor. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie, jež se odehrává na výcvikovém lyžařském kurzu, jehož se kromě skupiny vysokoškoláků zúčastnili také manželé Páleníkovi (O. Navrátil a L. Skopalová). Během narozeninové oslavy Oldřichových třicetin dojde k jeho údajné nevěře. Přestože oslavenec znaven odpočíval po smršti rumových přípitků s rozvernými studentkami a jeho domnělá milenka J. Asterová si užívala na pokoji s tamějším bavičem Š. Skrúcaným, jako záletník byl označen právě nebohý třicátník, jenž si detaily z onoho večera pochopitelně nepamatoval. U dvou posledně zmíněných osob nejvíce zaujaly jejich podivné ´ovčí´ retro účesy. V závěru hodinového příběhu se nešťastník s pošramocenou reputací rozhodne s přítulnou Asterovou skutečně navázat intimní vztah. Poměrně banální příběh o manželském nedorozumění vylepšují herecké výkony jak pana Navrátila, tak i výborného J. Krampola coby navenek přísného, ale ve skutečnosti zábavného vedoucího lyžařského kurzu. Dále mě zaujala postava J. Schmida v roli zájezdového lékaře a také mě velmi pobavila scéna s Maďarem, jenž měl nespravedlivě obviněnému panu Páleníkovi dosvědčit jeho nevinu. Domnívám se, že se jedná o průměrnou televizní veselohru režiséra J. Vanýska, jejíž úspěch jednoznačně souvisí s vynikajícím civilním hereckým uměním O. Navrátila a komediálního talentu J. Krampola. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Skoro stejné jako „Náledí“. Jen v atraktivnějším prostředí. A protože mám pana Navrátila vcelku rád, hodnocení zvýším. Ono jde celkově o takovou zdařilou hříčku plnou dobré zábavy. ++ Báseň z filmu: Na stráni vinice, při svitu měsíce, tančily tři zajíce, a koroptev. Ten tančil nejvíce. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná zábavná záležitost. Scénárista napsal sice obyčejnou a jednoduchou, ale nápaditou a vypointovanou historku a neopomněl si vyhrát s dialogy. Herce jejich role očividně baví. Trio Navrátil, Schmid a Krampol sice nevybočuje ze svých obvyklých typů a nesype tu ze sebe kdovíjak originální "hlášky", ale stejně jednoduše válí. Třeba v podání Jana Schmida je úsměvná i obyčejná otázka "Nepojedete se mnou po červené?" Ani ostatní se nenechávají zahanbit, včetně komparsu. A nutno pochválit i kameramana, který si vyhrál se scénami jízdy na lyžích. ()

Reklama

Reklama