Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lyžařský zájezd manželů Páleníkových je spojen s oslavou narozenin Libora Páleníka v kolektivu vysokoškoláků, hlavně dívek. V této situaci jeho žena nalézá spoustu podnětů k manželově nevěře a nakonec se stáva obětí smyšlené představy. Příběh je úsměvnou drobnokresbou manželských nedorozumění. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

argenson 

všechny recenze uživatele

Stokrát omletý příběh k tématu manželské nevěry, slabé dialogy. Moralita zaštítěná rádoby třeskutě vtipnou kulisou lyžařského zájezdu nemohla obstát v tehdejší konkurenci slavných Sněženek a machrů. Jiří Krampol deklamuje stylem, jak jej známe z pořadu Nikdo není dokonalý. Ve své době snad mohla zaujmout občasná nahota, dnes zaujme spíš už jenom spousta sněhu, páč to se dneska málo vidí. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Milí frekventanti, dnes měl mít doktor přednášku o bezpečnosti na horách. Přednáška odpadá, protože mládenci z Horské služby volali, že doktor spad do Labskýho dolu." Jiří Číča Krampol perfektní. Takovýho blba jsme měli na lyžáku taky. Navrátil hrál toho joudu taky výborně. A moc se mi líbil Schmid. Stručně řečeno bavila jsem se. Akorát teda nevím, má teda ten Krampol svářečský zkoušky, nebo ne? :-))) ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Poněkud zapomenutá a neprávem přehlížená komedie. Je poměrně vtipná a herecké výkony (hlavně Krampolovy a Navrátilovy) jsou opravdu skvělé. Film nejspíš ale pohřbil banální příběh manželské nevěry a záměny postav (po staletí vděčné komediální prvky), které nepřinášejí nic moc nového. Za povšimnutí stojí Jirka Asterová, na který je vidět, jak odpudivá ženská to byla, i když byla mladá, to jí ovšem nebrání v tom, prožívat se i na starý kolena jako sexsymbol nebo co. Ještě bych vyzdvihl povedenou postavičku "doktora", obsazenou sympaťákem Janem Schmidem, ta byla taková roztomilá. Zábava mládeže na horách, vkus a prostředí 80. let přirozeně katastrofální. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Příjemná, celkem i vtipná, neškodná záležitost poměrně věrně evokující pohodovou atmosféru zimních rekreací za socíku. Rozjezd ale trval bezmála půl hodiny a ještě dlouho potom jsem pořád nevěděl, o čem že by to vlastně mělo být. Předehra k pointě přišla ve třech čtvrtinách filmu a pointa jako taková v posledních třech minutách. Ale na Brno, myslím, docela dobrý - byť to podrželi hlavně Pražáci, jmenovitě Krampol a Asterová. Olda je celej život stejnej, ovšem stejně dobrej, nutno dodat. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie, jež se odehrává na výcvikovém lyžařském kurzu, jehož se kromě skupiny vysokoškoláků zúčastnili také manželé Páleníkovi (O. Navrátil a L. Skopalová). Během narozeninové oslavy Oldřichových třicetin dojde k jeho údajné nevěře. Přestože oslavenec znaven odpočíval po smršti rumových přípitků s rozvernými studentkami a jeho domnělá milenka J. Asterová si užívala na pokoji s tamějším bavičem Š. Skrúcaným, jako záletník byl označen právě nebohý třicátník, jenž si detaily z onoho večera pochopitelně nepamatoval. U dvou posledně zmíněných osob nejvíce zaujaly jejich podivné ´ovčí´ retro účesy. V závěru hodinového příběhu se nešťastník s pošramocenou reputací rozhodne s přítulnou Asterovou skutečně navázat intimní vztah. Poměrně banální příběh o manželském nedorozumění vylepšují herecké výkony jak pana Navrátila, tak i výborného J. Krampola coby navenek přísného, ale ve skutečnosti zábavného vedoucího lyžařského kurzu. Dále mě zaujala postava J. Schmida v roli zájezdového lékaře a také mě velmi pobavila scéna s Maďarem, jenž měl nespravedlivě obviněnému panu Páleníkovi dosvědčit jeho nevinu. Domnívám se, že se jedná o průměrnou televizní veselohru režiséra J. Vanýska, jejíž úspěch jednoznačně souvisí s vynikajícím civilním hereckým uměním O. Navrátila a komediálního talentu J. Krampola. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v mestách Brno a Vsetín. (dyfur)

Reklama

Reklama