Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lyžařský zájezd manželů Páleníkových je spojen s oslavou narozenin Libora Páleníka v kolektivu vysokoškoláků, hlavně dívek. V této situaci jeho žena nalézá spoustu podnětů k manželově nevěře a nakonec se stáva obětí smyšlené představy. Příběh je úsměvnou drobnokresbou manželských nedorozumění. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

type_B 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl v televizi dopoledne v týdnu a mile mě překvapil. Připadal mi dost vtipný. Oldřich Navrátil hraje takového trochu ňoumu, který se nakonec ukáže jako správný mlsný kocour, a Krampol zase dosti nepříjemného povýšeného instruktora. Typ debilních tělocvikářů se mu povedlo ztvárnit touto postavou výborně. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Poněkud zapomenutá a neprávem přehlížená komedie. Je poměrně vtipná a herecké výkony (hlavně Krampolovy a Navrátilovy) jsou opravdu skvělé. Film nejspíš ale pohřbil banální příběh manželské nevěry a záměny postav (po staletí vděčné komediální prvky), které nepřinášejí nic moc nového. Za povšimnutí stojí Jirka Asterová, na který je vidět, jak odpudivá ženská to byla, i když byla mladá, to jí ovšem nebrání v tom, prožívat se i na starý kolena jako sexsymbol nebo co. Ještě bych vyzdvihl povedenou postavičku "doktora", obsazenou sympaťákem Janem Schmidem, ta byla taková roztomilá. Zábava mládeže na horách, vkus a prostředí 80. let přirozeně katastrofální. ()

Reklama

Lish84 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná zábavná záležitost. Scénárista napsal sice obyčejnou a jednoduchou, ale nápaditou a vypointovanou historku a neopomněl si vyhrát s dialogy. Herce jejich role očividně baví. Trio Navrátil, Schmid a Krampol sice nevybočuje ze svých obvyklých typů a nesype tu ze sebe kdovíjak originální "hlášky", ale stejně jednoduše válí. Třeba v podání Jana Schmida je úsměvná i obyčejná otázka "Nepojedete se mnou po červené?" Ani ostatní se nenechávají zahanbit, včetně komparsu. A nutno pochválit i kameramana, který si vyhrál se scénami jízdy na lyžích. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Příjemná, celkem i vtipná, neškodná záležitost poměrně věrně evokující pohodovou atmosféru zimních rekreací za socíku. Rozjezd ale trval bezmála půl hodiny a ještě dlouho potom jsem pořád nevěděl, o čem že by to vlastně mělo být. Předehra k pointě přišla ve třech čtvrtinách filmu a pointa jako taková v posledních třech minutách. Ale na Brno, myslím, docela dobrý - byť to podrželi hlavně Pražáci, jmenovitě Krampol a Asterová. Olda je celej život stejnej, ovšem stejně dobrej, nutno dodat. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Stokrát omletý příběh k tématu manželské nevěry, slabé dialogy. Moralita zaštítěná rádoby třeskutě vtipnou kulisou lyžařského zájezdu nemohla obstát v tehdejší konkurenci slavných Sněženek a machrů. Jiří Krampol deklamuje stylem, jak jej známe z pořadu Nikdo není dokonalý. Ve své době snad mohla zaujmout občasná nahota, dnes zaujme spíš už jenom spousta sněhu, páč to se dneska málo vidí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v mestách Brno a Vsetín. (dyfur)

Reklama

Reklama