Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

petero 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý vizuál ale tento film mi teda poriadne nesadol. Nezaujímavé postavy a príbeh si podávajú ruky a k tomu všetkému mi ten monológ liezol celý film krkom rovnako ako sitkomovské scény. Hutchison opäť prehráva ešte horšie ako v Punisher War Zone. Chcel to byť Payback? Vznikol však druhý Spirit! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Krev, drsňáci, hlášky a krásná ženská. Po výborném začátku to sice trochu kolísá, ale vždycky se objeví nějáká ta blbinka, která člověka rozesměje. Opilá máma, ohořelý Doug Hutchison. Jane se navíc to rolí těchle drsňáků hodí jako málokdo. Opravdu zábavné béčko. - Myslíš, že to bude mou povahou? - Spíš to bude tvým ksichtem. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nádejná noirovka, ktorá sa 90 minút marne pláca v tieni lahôdkového úvodu. A Thomas Jane vládne! Do jazziku cez zuby cedí jednu hlášku za druhou a má megatučné vozítko a big "Dirty Harry sucks" gun a... tým to končí. Žiaľ. Ženské sú tu neskutočné brzdy a ten ohnivý Joker vyslovene na facku (Hutchison si strihol defacto rovnako otravnú postavu ako v Punisherovi). Keby sa klipár Mulcahy nehral na chytrého, tak to nemusel byť "len" trochu lepší Spirit. Škoda. 60% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane vždycky s plnou kapsou replik a nábojů, Elsa Pataky střílící pro změnu sex-appeal ze všech křivek a nad tím vším nečekaně restartovaný Russell Mulcahy, který opisuje z noirových biblí, šteluje kontrast a krvavé přestřelky plné psychotických postaviček snímá ladnými švenky, v nichž je vždycky dost času na finální hlášku nad doutnající mrtvolou, sitcomový humor nebo inspiraci japonskými ujeťárnami. Dohromady trochu kočkopes, ale štěká moc pěkně - tak trochu jako tommy gun s nekonečným zásobníkem. Další díl servírovat hned a do poličky stavět ne vedle, ale před Sin City. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka. Na film jsem se těšil už od oznámení že se natáčí, to víte Mulcahy je borec a tyhle filmy mu jdou a Jane je solidní herec. A navíc ten styl jakým to před nějakými pár roky že to bude vypadat. No nemohl jsem se netěšit. Ale film jsem viděl až ted, nýbrž to při uvedením bylo na nějacích fesťácích a čekat další pů rok jsem nehodlal. No a moje očekávání bylo naplněno. Parádní noir, gengsterka, thriller šmrncnutá s komedií. Už jen uvodní přestřelka mě nenechala v klidu a tak se táhl celý film. Žádné klopýtnutí, jen čirá nekoncentrovaná zábava, která mi sedla. Každá postava hodila nějakou hlášku a byla mi dokonale sympatická. Prostě paráda jak má být. V budoucnu si na tenhle film určitě udělám ještě čas. Mulcahy jsi borec. Suck my Sinatra. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • V jedné scéně použije Malone (Thomas Jane) do své zbraně Mateba v ráži .357 Magnum náboje, které sebral z Murphyho (Leland Orser) revolveru SW raže 38.special, nejedná se ovšem o chybu, tato záměna je možná i ve skutečnosti. (HectorHagman)
  • Natáčení probíhalo ve Spokane v USA. (Terva)
  • Zbraň, kterou používá Malone, je Mateba Model 6 Unica, automatický revolver. Těchto typů bylo vyrobeno jen několik kusů. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama