Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

imf 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane vždycky s plnou kapsou replik a nábojů, Elsa Pataky střílící pro změnu sex-appeal ze všech křivek a nad tím vším nečekaně restartovaný Russell Mulcahy, který opisuje z noirových biblí, šteluje kontrast a krvavé přestřelky plné psychotických postaviček snímá ladnými švenky, v nichž je vždycky dost času na finální hlášku nad doutnající mrtvolou, sitcomový humor nebo inspiraci japonskými ujeťárnami. Dohromady trochu kočkopes, ale štěká moc pěkně - tak trochu jako tommy gun s nekonečným zásobníkem. Další díl servírovat hned a do poličky stavět ne vedle, ale před Sin City. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKTERÝ LIDI JDE ZABÍT HŮŘ NEŽ JINÝ. NAŠTĚSTÍ PATŘÍM K TĚM NĚKTEREJM“..... /// Úvodní boj o ,,kufr“ je efektní. A zřejmě bude důležitej, když po něm jde i chlápek, co má ruku ,,obráceně“. Chvíli vede, ale Malone ucedí hlášku a je mu v patách. Překvapení se nekoná.... JE TVRDEJ. FAKT TVRDEJ. (furt píšu o Malonovi.) Hláškujou všichni – víceméně suše, ale každej pokus dobrej. Zpestří to i akcička v zrcadlovým bludišti. Retro (noir) atmosféra, barvičky – já tyhle kousky můžu. Stejně sympatický jsou i postavy. Malone baví a já čekám, jestli se tady náhodou neobjeví Roger. Solidní tempo proložený jednoduchou akcí a děj na pomezí komedie – parodie, ve kterým holky ,,chodí“ za hrad z písku. A vůbec to není tak špatný, abych dal jen 3*. Jenže nevím, jestli to chci vidět znova. Možná pokračování.....každopádně víc hlášek ve filmu jsem letos neviděl. (Asi.) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč dávat emaily od ,,Lízátko69“ HNED do spamu. 2.) Tvrdím, že disco mělo zemřít hned, když skončila ABBA (a proto mi říkaj zápalka). 3.) V každý správný kriminálce musí bejt alespoň jeden uchylák. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Krvavá,Ostrá,Oldschoolová Gangsterka, kterou jsem si parádně užil od začátku do Konce díky skvělé Technické stránce a perfektních přestřelek! Ve filmu jsou Perfektně vyvážené postavy jako nevázaný hlavní hrdina Malone, který má dvě oblíbené věci: chlast a rvačky! Sexy,krásná Evelyn, která se pokouší pomstít jejího mrtvého bratra. Obrovskéj Vazoun Boulder,který se nemůže rozhodnout zda být Bad Guy či dobrák. Charismatický Zloduch či Půvabná Asiatka jmenující se Mauler, milující ostré Hračky a nakonec Zápalkář,který vždy vykládá lehkomyslné,moudré projevy a bláznivé filozofie podobající se JOKEROVI z Temného Rytíře! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Pseudonoirové béčko s lákavým obsazením z tradice černých románů, potažmo podle nich vzniklých filmů přejímá především styl, který zintenzivňuje do podoby komiksové fantazie na téma drsných soukromých oček, svůdných žen a zvrácených záporáků. Komiksová rovina není zajisté náhodná, jak nasvědčují plakáty filmu, které nepokrytě sázejí na kopírování barevné palety a ikonické sošnosti Millerova "Sin City" (ve filmu nechybí ani asijská vražedkyně, jejíž specialitou jsou chladné zbraně všeho druhu). Úvodní syrová přestřelka nastaví divácká očekávání, ale bohužel se posléze dostaví už jen tlachání plné směšně velkohubých vulgarit a CGI plameny. Paradoxně se jako nejvítanější osvěžení žánru ukáže nikoli galerka vyšinutých protivníků hlavního hrdiny, nýbrž burleskní linie s hrdinovou matkou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek je ultimatni, Malone vlitne do baraku, naprosto bez problemu zmasakruje asi 50 lidi a vymaluje zdi na rudo. Bohuzel to je z celyho filmu nejlepsi scena, nic vostrejsiho uz Mulcahy nepripravil. Ne, ze by to bylo vylozene spatny, ale moc mi nesedla hudba a film neni typickej akcnak, spis si to hraje na takovou jakoby noirovku a cely je to spis o jednotlivejch scenach, ktery jsou obcas fajnovy, ale jako celek se film docela tahne a na scenari by taky jeste chtelo zapracovat. Dalsi problem je, ze misto aby Malone kosil hromadu anonymnich sracu, vyrysuje se tu par hlavnejsich zaporaku, takze je docela nouze o prestrelky a bitky. Nastesti tu mame jako protivniky obrovskyho drsnackyho Rhamese a hlavne nechutnyho popalenyho Hutchinsona, kterej si tak trochu hraje na Jokera. No a samotnej Jane je naprostej drsnak, kterymu nevadi kulka do bricha, zvladne u toho jeste nekoho serezat a hodit nejakou tu hlasku. Jeste bych Mulcahyho pochvalil za vizualni stranku, ta je docela stylova. Skoda, ze to neni sviznejsi nebo aspon napinavejsi, takle jen 3*. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní záležitost plná akce, brutality, krve, skvělých ujetých postav a barviček ... Nízké hodnocení zřejmě způsobilo očekávání diváků, že se bude jednat o seriozní kriminálku. Tak to ne!! Give 'em Hell, Malone je zejména parodií na řadu starších kriminálek a městských akčních drsných grindhousů. Dialogy jsou jedna obrovská změť blábolů a sraček, které postavy vypouští z huby. Ale o to je to větší sranda. Prostě totálně pitomá, ale technicky vydařená záležitost, kde je vše pěkně comixově zaobaleno a divák může klidně vypnout unavený mozek a skvěle se bavit ... Já se bavil od začátku do konce. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je drsňák toho kalibru, kterej na záchodě používá šmirglpapír. Evelyn je ten typ drsný ženský, která používá šmirgl místo tamponu a vložky. Problémem je, že jsou až nelidsky drsní, přestože hází jednu hlášku za druhou, vypadá to spíš, jako by to mysleli vážně. Mám rád obě dvě Odplaty a toto je docela podobný typ filmu, jenže tady něco chybí. Hlavní hrdina je až příliš odlidštěný, neosobní. Když ho postřelí, on to skoro neucítí, případně si u máti v domově důchodců zařve při operaci a potom je v pohodě. V základě mu o nic nejde, kromě toho postřílet co nejvíc chlapů a udělat kravál a bordel... Možná i nejasná motivace je důvodem, že takhle slibný film je ve výsledku tak impotentní a zdlouhavý. Možná by mi v této roli seděl trochu líp Ray Stevenson, tak jak vypadal v Katovi 2. Je tu spousta podivných a zvláštních postav, ale žádná nedostala do vínku víc než jednu dvě emoce, a to je málo i na skleničku vodky... Prostě se jedná o nedotaženou šanci (rozhodně ale ne zkaženou). ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo peklo, Malone. Všechny scény, motivy a postavy jen na efekt, asi jako snaha použít slovo "hell" stokrát jinak. Kdyby aspoň intertextovost fungovala - tarantinovský kufřík je motiv prázdný stejně jako dost nešikovný odkaz na zrcadlovou scénu z Dámy ze Šanghaje. A ten nevyužitý voiceover... what the hell..? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snad žádný americký film mi nepřipomněl proslulé české parodie 60. a 70. let jako Čtyři vraždy stačí, drahoušku nebo Konec agenta W4C jako tahle parodie na noirový žánr. Stylové postavy, nezúčastněný komentář hlavního hrdiny, který je vždycky nad věcí, proklatě zkažení padouši, sexy vamp, který dráždí hrdinu a hraje s ním vlastní hru. Divoká přestřelka na úvod sice nasadí poněkud zběsilé tempo, které by se hodilo spíš do zpracování komiksové klasiky, ale naštěstí se atmosféra poněkud zpomalí, takže se naladíme na vlnu ležérních osamocených tvrďáků, které známe z podání Marlowa a spol. Je sice pravda, že scénář trochu pokulhává v logice vyprávěného děje, ale to se vždycky nechá omluvit výše zmíněným parodickým záměrem. Ono po pravdě řečeno spousta méně povedených filmů svého žánru je na tom podobně. Cesta do pekel je stylová pocta filmovému braku a už jen kvůli Zápalkovi s jeho odporně poznamenaným obličejem a černočernou duší nemůžu jít pod 4*. Celkový dojem: 75 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vymazlená, scenáristicky celkem nudná fetišistická neonoirovka s tradičně koženým Janem, který s velmi sexy Pataky po boku a tvrďáckými hláškami na rtech, brázdí město v parádním fáru a obří bouchačkou redukuje padouchovy komiksové poskoky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Že je Thomas Jane pro tyhle role jako stvořený, to víme už od dob, kdy si hrál na Mydláře. Matně černý 1952 Buick Straight 8 a bouchačka Mateba Model 6 Unica jsou báječné rekvizity neo-noirového příběhu, stejně jako křivky fatální femy Pataky, tak čím to je, že to neklape? Na vině jsou nepříliš bystré monology a dialogy (za normálních okolností výkladní skříň žánru) a nevýrazné postavy. Harrison jako záporák před plápolajícím krbem těžce k uzívání, psychopatický plamínek Hutchison i „Lízátko 69“ se utápí v trapných karikaturách, Rhames si hraje na pana Marselluse, ale je zmizelej. Má to vizuální styl, násilí se to nevyhýbá, ale stejně by to asi fungovalo nejlíp jako sitcom, kde nezničitelný ranař trpí pod dozorem své věčně přiopilé dementní matky z domova důchodců.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Resident Evil 3 v barvách noiru." Geniální Jane, obří porce nadsázky, Mulcahy jedoucí na plné koule... a lehce pokulhávající scénář, do něhož se přimotala veletrapná variace na Jokera, jejíž utrpení je vzhledem k otravnosti postavy paradoxně mnohem zábavnější, než by tomu bylo za normálních okolností. Úvodní scéna nezapomenutelná. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Slušná akční krimi jízda se stabilně koukatelným Thomasem Janem, která si nehraje na víc, než na co sama má. Vytříbený vizuál, skvělá úvodní přestřelka a sexy Elsa Pataky na film působí jako nitro na nabušenou káru Paula Walkera. Bez těchto tří ingrediencí by z Give 'em Hell, Malone byl nejspíš hodně rychle zapomenutelný mix zfilmované Mafie a Kata. Nevím, ve které době by se měl děj filmu odehrávat, je z něj po většinou cítit ten pravý noir feeling 30. let (a asi takový měl být i celkový dojem), který však sem tam překazí nějaký nesmysl (lollipop, auto taxislužy). Film jsem bral jako jednohubku a přesně to jsem taky dostal. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane prichádza ako Malone. Postava, ktorej príbeh je blízky tej, ktorú hral vo filme spred piatich rokov - The Punisher. Chlap, ktorý odrovná každého, kto mu bude stáť v ceste za jeho vytúženou odplatou. Našťastie tento film nie je podľa comicsu. Je to drsná a ultranásilná chlapská záležitosť v divokom štýle, jemne strihnutá noirovskou atmosférou. Paradoxne príbeh a štýl rozprávania sa dosť ponášajú na iný comicsový film - Sin City. Samozrejme nemá nič spoločné s jeho vizuálom. Režisérsky je film ale dosť odvážny a nebojí sa zariskovať. Príbeh je naozaj jednoduchý, nemá čím prekvapiť, ale mužský divák si to popri tej luxusnej nádielke hlášok, prestreliek a bitiek možno ani neuvedomí. A ani ja som si teraz vôbec nie vedomý toho, či bolo vo filme vystrelených viac projektilov, či skvostných hlášok. V neposlednom rade si pochvalu zaslúži aj výber záporákov a ich samotné odprezentovanie svojej postavy. Doug Hutchison sa do svojho Matchsticka naozaj zažral. 80%. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane je hrdina ze staré školy, který se může hrdě postavit vedle Mela Gibsona. Rekem, co umí krvácet s grácií se suchými hláškami na rtu o jehož zbídačenou tělesnou schránku se postará alkoholická máma. Give 'em Hell, Malone je nečekaná noirová pecka, na kterou je radost pohledět, byť se jí nedaří překročit stín prvních deseti minut, které nastolí nečekané tempo a spád a v nichž proteče tolik krve až se tomu těžce věří. Takhle nějak měl vypadat Max Payne okořeněný o herní poetiku Mafie. O chlup vypiplanější stylizace a Sin city by se mohlo jít zahrabat. I přes kulkami proděravěný kabát je to, ale podívaná velice příjemná. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Krev, drsňáci, hlášky a krásná ženská. Po výborném začátku to sice trochu kolísá, ale vždycky se objeví nějáká ta blbinka, která člověka rozesměje. Opilá máma, ohořelý Doug Hutchison. Jane se navíc to rolí těchle drsňáků hodí jako málokdo. Opravdu zábavné béčko. - Myslíš, že to bude mou povahou? - Spíš to bude tvým ksichtem. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nádejná noirovka, ktorá sa 90 minút marne pláca v tieni lahôdkového úvodu. A Thomas Jane vládne! Do jazziku cez zuby cedí jednu hlášku za druhou a má megatučné vozítko a big "Dirty Harry sucks" gun a... tým to končí. Žiaľ. Ženské sú tu neskutočné brzdy a ten ohnivý Joker vyslovene na facku (Hutchison si strihol defacto rovnako otravnú postavu ako v Punisherovi). Keby sa klipár Mulcahy nehral na chytrého, tak to nemusel byť "len" trochu lepší Spirit. Škoda. 60% ()

sud 

všechny recenze uživatele

S velkou mírou nadsázky se dá říct, že takhle nějak by mohla vypadat spolupráce Quentina Tarantina (případně Guye Ritchieho) s Milošem Macourkem :-). Nepříliš ambiciózní, na nic si nehrající, přesto velmi zábavné, stylové a hravé. Nebýt spadlého řemene v poslední třetině, nejvyšší hodnocení by jej neminulo. 75%. ()

Reklama

Reklama