Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, kdy vám vůbec není do smíchu, ale přesto se smějete? Tak přesně tohle jsem zažíval u této výborné komedie, v níž, kromě exterminace psa, toho není moc přímo humorného, ale ten humor neustále vybublává z nepříjemných, situací a šíleného chování mnoha postav. Prostě se znechuceně smějete. A to je paráda. Tenhle ironický a popichující humor, který jen krásně souzní s vaším znechucením mám hrozně rád. Už jsem to u nějakého jeho filmu určitě psal, Colin Firth mi byl krajně nesympatický, přesto mě dokázal přesvědčit, že je a bude skvělý herec. A teď najíždí na druhé kolo, přestává mi totiž být nesympatický a začíná mě hrozně bavit. Zato Kristin Scott Thomas mi nesympatická zůstane zřejmě napořád. Fakt ji nemusím a mám z ní pocit přesně takový, jakou roli tady hrála. Brrrr. Ale zahrála ji dobře. Doufám, že má sposutu jiných fanoušků, kteří ji ocení. Hodně mě dostala Katherine Parkinson, ta proměna z IT Crowds se mi zdála neuvěřitelná. A samozřejmě Jessica. Ta mě uhranula už první rolí, kterou jsem s ní viděl. Věřil jsem a doufal, že někde dostane příležitost ukázat, že není jen hezká ženská, ale že umí i hrát. Tohle je hodně velký krok právě k tomuhle. A doufám, že to nebude poslední krok. Skvělá, rozkošná, k zulíbání. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Kdyby Colin Firth žil kdysi dávno v Egyptě, nemuseli vzniknout otroci. Ten frajer by utáhnul i remake Klapzubovy jedenáctky v podání rodiny Růžičků v tankeru přes Gobi i s realizačním týmem přivázaným k slepému střevu skrz ústní otvor. Easy Virtue je velmi dobře koukatelnej a snesitelnej film jen díky němu. Jessica Biel už není tou kočkou v upnutejch džínách z Texaskýho masakru, kdy by každej teen onan dal popcorn s colou, aby na vteřinu zahlíd její bradavky a scénář je jen velmi zmrzačenej bratříček důležitýho Earnesta/Filipa. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmodféra, hudba, kostýmy; zkrátka provedení je dokonalé. Navíc krásný anglický humor v podání herců, které mám rád (až na Colina Firtha, ačkoliv tahle role mu sedla geniálně). Určitě nezapomenu na Jessicu Biel, jak tančí tango ve večerních šatech! Vadou na kráse je příběh, od něhož jsem očekával vtipnou tendenci až do konce. Ne, že by nebyla, ale čekal jsem asi víc. 75%. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Lovely! :-) Poválečný anglický venkov má neuvěřitelné kouzlo! Ale především britský humor tu hraje prim. Sarkastické špičkování čerstvé manželky mladého Johna a jeho matky, nebo cynické poznámky Johnova otce, vám udrží úsměv ve tváři po celý film. Četl jsem tu výhrady jako "komorní divadelní představení přibarvené exteriéry". No, já mám koverzačky rád a pokud vy také..... Nuda mě obešla velkým obloukem! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jessica Biel je sakra baba podle mého gusta a tady jí to nehorázně seklo (ostatně jako vždy). Líbilo se mi, že si z té přiblblé rodinky nesedla na prdel a přestože jí pořád házeli klacky pod nohy, ustávala to s grácií. Matinka však v sobě taky měla cosi, co se mi na ní líbilo (asi ta podrývačnost a vedení celé rodiny) – ty dvě dcerušky byly na ránu, nicméně tančit Kankán bez kalhotek, tak to chce kus odvahy, nebo nízké IQ – každopádně jsem se pobavil. Film nám nabídne spoustu suchého ale i povedeného humoru, několik velmi zajímavých a nezapomenutelných situací a hlavně slušné herecké výkony – hlavně tedy Jessicy Biel a Kristin Scott Thomas – no a ani ten sluha nebyl špatný. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)
  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)

Reklama

Reklama