Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

Fr 

všechny recenze uživatele

Drahý bože. Děkuji ti, že jsi přivedl Johna a jeho cuchtu zpátky domů..... Již po pár minutách mě napadá jediná otázka: ,,kdo tohle napsal ???“ Vše působí velice sympaticky – herci, atmosféra ,,Old England“ – žádný zaplivaný Londýn, ale honosné sídlo plné lidí. Střet tradic venkova proti mládí spojenému s americkou bezstarostností, ale hlavně ,,souboj“ mezi matkou a snachou, plný vtipných sarkasmů, poznámek, naschválů, situačního humoru a válečných obětí (chudák Poppy). Po veselém dějství přichází vystřízlivění a šprýmování přechází v pokrytectví, jež odhalí víc, než by pozitivně naladěný člověk očekával. J.Biel, K.S. Thomas, B.Barnes ve filmu plném vtipných situací, ale i výborné dramatické polohy, která příběhu dodá potřebnou sílu. PŘÍBĚH ***** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ** Víte že? Film byl natočen podle divadelní hry (o čtyřech jednáních) ,,Easy virtue“ z roku 1925, kterou napsal Sir Noël Peirce Coward a je to její druhá filmová podoba? ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak toto je pre mna neuveritelne velke prekvapenie. Skvele herecke vykony, fantasticky humor (som sa tak zasmiala, ako uz davno nie :)), vyborna hudba, krasna atmosfera anglickeho vidieku a romantika. Pre mna naozaj vyborne stravenych 90 minut :) Vrelo odporucam. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty veselohry "nic proti ničemu", které často najdete především na programu Vinohradského divadla či Divadla Na Jezerce a takřka najisto v nich hraje Jirásková či Hrušinský? Takové ty hry, na které byste sami od sebe nešli, ale když na to vytáhnete mamku, babičku, taťku a vůbec kruh rodinný, tak máte jistotu, že vy to přežijete, rodiče budou spokojeni a babička bude plesat nad tím jak je ta Jirásková stále okouzlující a jak skáče jako laňka. Tak tohle je úplně to samé. A to tak moc, že jen čekám, kdy se to objeví v repertoáru Vinohradského s Jiráskovou a hostujícím Hrušínským. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrotivý Bože! Děkuji ti, že jsi přivedl Johna a tu jeho fuchtli zpátky domů." Svobodomyslná Američanka, vybavená závodní licencí a alergiemi všeho druhu, vyrazila v náruči svého čerstvého aristokratického manžela na britský venkov s úžasně naivní představou, že matka vyvoleného bude plakat štěstím z toho, že její synáček opustí svůj majetek a vydá se pracovat do města. V tu chvíli jsem cítil, že je zaděláno na solidní konfrontaci názorů, svižné hlášky i podrazy, ale jedině otec ženicha pan Whittaker tuto nadějnou situaci stoprocentně využil. Strašně se mi líbilo, kterak lehce znuděně komentoval každou situaci s viditelným nezájmem o společenské konvence, neboť už dávno ztratil veškeré zábrany. Jenže ono to začalo jako ohromná sranda a pak to přešlo ve velké drámo, což je princip, který mi zkrátka nevyhovuje. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem z toho měl dojem, jak kdyby to byla divadelní hra a herci se takovým tim zvýrazňováním vtipných situaci snažili divákovi ukázat, že se má smát, ale ono to nakonec vůbec nevadí, ten anglickej inteligentní humor sem nádherně sedne a občas se objeví i něco černohumornýho, což bylo jen dobře a navíc Jassica Biel se tu fakt překonává a Firthův další sympaťák je fakt sympaťák se všim všudy ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Celkem dlouho jsem nechával tento film ležet ladem a k mému údivu jsem byl velice překvapen, střeštěnou a jemně sarkastickou komedií, která postupně přechází v tísnivé osobité drama. Zajímavá kombinace, slušná atmosféra. 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Hitchcock před 80 lety nevydal hlásku, rozpoutali nyní pokrytecká samolibost meziválečné Anglie a upřímné, nezkostnatělé smýšlení jiskřivou verbální přestřelku. V první půli mi při ní vadil ten sarkasmus za každou cenu, jakmile se však Easy Virtue ponořilo i do dramatických vod, dosáhlo ucelenější podoby a překvapivého, byť toho nejpravděpodobnějšího, vyústění. Pochvala Firthovi za ztvárnění zpustlého cynika, kadeřníkovi J.Biel a taky té čivavě, že zůstala v hrobě. Pokud by někdo postavě K.S.Thomas uřízl hlavu, mohl by s ní z fleku sochat Titány.. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Znamenitý britský humor na čele s neuveriteľne úžasnou Jessicou Biel, ktorú bolo radosť sledovať, pretože si svoju úlohu voľnomyšlienkárskej spontánnej Američanky - zďaleka svojím správaním nespadajúcej do urputných pravidiel konzervatívnej anglickej smotánky - značne užívala... a ja som si tým pádom užívala ju :-) Veľmi milý filmový darček umocnený absurdnými situáciami, štipľavým sarkastickým humorom (úbohý pes!!!, kankán), najromantickejším tangom, aké som vo filme (okrem Vône ženy) videla, reálnym zobrazením prehnanej morálky a pravidiel, zväzujúcich ducha a perfektnými hereckými výkonmi (mimoriadne ma potešil Colin Firth a Jessica Biel) všetkých zúčastnených. Bavila som sa, a to som fakt nečakala. Málo mi chýba k piatej hviezde. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné řady filmů, který měl všechna esa na to, aby uchvátil mou duši, ale stoprocentně mu to nevyšlo. Krásné vizuální zpracování, výborné herecké obsazení a má nejoblíbenější filmová doba, minimálně co se hudební stránky týče. Jenže to nakonec zase dopadlo tak, že si na první pohled zajímavý příběh čas od času neodpustil výlet do divácky přístupnějších vod, aby zaryté, pubertální fanynky některého z herců nebyly úplně otrávené z toho, že je to nuda. Když jedna z postav velmi vkusně a jen mezi řečí prohodila verš z písně Cola Portera, říkala jsem si, jak sympaticky tento film dokáže schovávat odkazy na starou dobu. Ten krásný pocit, že jsem pochytila cosi, co běžný divák nepostřehne, mi ale vydržel sotva deset vteřin, protože hned v další scéně ona píseň hrála. Proč se všichni pořád snaží natáčet filmy tak, aby jejich poselství dorazilo k naprosto všem bez ohledu na jejich rasu, věk, pohlaví nebo počet dioptrií? Jediný, kdo tento film táhne masivní silou vzhůru, je tak nakonec Colin Firth. Od jedné z úvodních scén, kde seděl s brýlemi u ohně, jsem si říkala, že být na Laritině místě vyměním okamžitě syna za otce. Jen kvůli němu jsem nakonec chtěla dát i tomuto filmu čtyři hvězdičky. Však víte, je hezký, charismatický, k sežrání, má úžasné brýle a tak. Ale nadržovat tomuto filmu jen kvůli jedné sympatické postavě by asi bylo nespravedlivé. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se do konzervativní britské rodiny provdá sebevědomá Američanka, žena "lehkých mravů?" (Ne)překvapivě dojde k mnoha absurdně zábavným situacím, mezi kterými bezpochyby vede zasednutí uštěkané Poppy. Sice se považuji za milovnici psů, ale nic podobného jsem nikde neviděla a dokázalo mě to opravdu slušně pobavit. Jistě, celý příběh se dost opírá o národní stereotypy, jaké já nemusím, ale když ono je to tak úžasně vtipné! Kombinace sarkastického humoru a dobrých herců v čele s Firthem, Biel a Scott Thomas (jen ten Barnes mi tam s tím svým plachým pohledem neseděl) opravdu zafungovala. A ten čoklík na plakátě mě znovu tak pobavil, že musím zvýšit na plný počet! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak ako sa snobským kostýmovkám pravidelne vyhýbam, tak som skoro vždy milo očarený. A Jessica a Kirsten púšťajú do vzduchu ťažké megavolty. 75% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd je málo na takový poklad z rodiny dokonalých filmů střihu Gosford parku a Velkého dne slečny Pettigrewové. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nebýt toho, že ve filmu hraje Jessica Biel, tak se na něj zřejmě nikdy nepodívám. A to by byla možná chyba. Easy Virtue je výbornou dramatickou komedií (jestli se vám tahle kombinace zdá jako nemožná, tak si tento film sežeňte), u které je hodně často poznat země původu. Klasický britský cynický humor zde obstarávají hlavně vynikající Colin Firth a Kris Marshall. Kristin Scott Thomas mi předvedla, jak má vypadat "správná" britská panička a Jessica… je neuvěřitelné, jak se do této doby hodila. Nepůsobila vůbec nepřirozeně, naopak jsem věřil, že se narodila o nějaká ta desetiletí dříve… Je škoda, že filmu mnohdy dochází dech, přitom některé scény (zabití a následný pohřeb psa, hon na lišku, tango) jsou opravdu skvělé a zvlášť poslední jmenovaná scéna má v sobě opravdovou energii, kterou ve filmech tak často (a marně) hledám. Možná to bude i tím, že jsem film viděl s ucházejícím dabingem, nicméně určitě si jej seženu v originále, do té doby zde nechám 80 %. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, tedy alespoň pro mne, žijícího v experimentálním sexuálním vztahu Já (coby Sněhur), dva polští námořníci a sedm trpaslic, z nichž jen slabá polovina nedosahuje patnácti let, že bývávaly doby, kdy se ve světě nosila podobná upjatost. Ba co více, dle burcujících informací z anarchistického dočasníku Svěží větry se dodnes nachází po glóbu několik subkultur, které si neustále lžou do kapes. V rámci samovzdělávání mohu film pouze doporučit. Nejlépe v klidovém období, pěkně po nedělním obědě, při kterém jste se se svým podvyživeným, na růžovo přebarveným vlčákem přetahovali v komunitním karavanu o kastról pohanky a díky tomu je vaše schopnost soustředit se úplná a prozatím nepoznamenaná svačinkovou jointovou smrští. V takovémto rozmaru teprve plně doceníte zrůdnost sexuální přetvářky, zodpovědnosti či společenských norem oněch předpotopních časů. Kromě toho - Bielová k pohonění, Kolín Fist úžasný. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se bavila. Půvabná Jessica Biel (přímo ďábelsky svůdná) ukázala, že má i veliký talent. Je dobře, že neskončila jako zapomenutá serilová hvězdička. Skandální role jí sluší. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

U tohoto "čistokrevně anglického" filmu jsem náhodou zjistila, že za zdánlivě kanadským režisérem http://www.csfd.cz/reziser/3382-elliott-stephan/ se skrývá Australan - tvůrce jednoho z mých nejmilejších filmů DOBRODRUŽSTVÍ PRISCILLY, KRÁLOVNY POUŠTĚ. Anglický humor, slovní bitky, přetvářka, intriky, skvělá kamera i hudba a v neposlední řadě herecký koncert Kristin Scott Thomas a Colina Firta, rozhodně stojí za vidění. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

K historickým filmům přistupuji s velikou nedůvěrou, protože už se mi několikrát stalo, že jsem se při nich nudil a že mi nesedlo to nezáživné prostředí minulých desetiletí a staletí. A tak jsem velmi váhal, jestli se podívat na tenhle film. Nakonec jsem tak učinil a je z toho ohromné překvapení, protože ač se příběh odehrává ve snobském a aristokratickém prostředí, tak to rozhodně žádná nuda není a je to docela koukatelný film. Jessica Biel v roli Larity rozviřuje poklidné vody aglického panství a já se u toho výborně bavil, hon na lišku či zajímavý obraz hlavní hrdinky byly rozhodně velmi vtipné části celého filmu. A ač ke konci filmu atmosféra trochu houstne, tak i přesto neváhám tenhle film označit za zdařilý, rozhodně jsem takhle dobrý příběh a vůbec celkově takhle dobrý film vůbec nečekal. Pobavil také Colin Firth, kterého evidentně těší, že jeho snacha Larita přinesla do nudného a zatuchlého prostředí trochu vzrušení a života, a potěšil také Kris Marshall, kterého mám v oblibě díky seriálu Moje rodina a který zde má bohužel jen vedlejší roli komorníka, ale rozhodně jeho účast potěšila. Takže když to shrnu, ač jsem od filmu nic nečekal a ač jsem se do poslední chvíle rozhodoval, jestli se na něj podívám, tak to nakonec dopadlo velice dobře a uděluji tak tomuto filmu zasloužené čtyři hvězdy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapko. Popravde, na tento film som sa chystal strašne dlho a nakoniec si hovorím, prečo som to neskúsil skôr. Iskrí to v ňom od začiatku až do konca. Skvelé dialógy, humor, sympatická Jessica, ale najviac mi sadla postava otca v podaní C. Firtha, ktorého som nikdy veľmi nemusel, ale tu mu to sadlo dokonale. 80%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Povedená taškařice. Mladý gentleman si na rodinné zatuchlé sídlo ve staré Anglii přiveze ze světa nevěstu. Je jí mladá a krásná američanka, automobilová závodnice, která kouří, pije život plnými doušky a žije podle moderních trendů dvacátých let minulého století, ve kterém se děj komedie odehrává... Na starém panství, kde se k jakékoliv změně přistupuje s britským odporem tak musí nutně dojít ke srážkám hodnot a rozdílných způsobů náhledů na svět. Krásná Jessica Biel se nehodlá podřídit konzervativizmu paní domu Kristin Scott Thomasové (rezignovaného manžela Colina Firtha nepočítám :-) ) díky čemuž dochází k neustálému jiskření mezi oběma dámami. S připočtením různých nehod např. se psíkem atd.. je film svěží komedií u které jsem se po dlouhé době velmi bavil. ()

Reklama

Reklama