Reklama

Reklama

Bojovníci WUSHU

  • Hongkong Wu shu (více)

VOD (1)

Stali se nerozlučnými přáteli od chvíle, kdy nastoupili společně do školy bojových umění. Trénovali spolu, vyrůstali spolu a spolu také prožívali dobré i špatné chvíle. Založili si Klan zlatých medailí, které teď plánují získat. Po deseti letech výcviku na prahu dospělosti je ale čeká zkouška ohněm, která si bude žádat jejich dobrá srdce a vynikající znalosti wushu. Dojde totiž k nepříjemnému setkání s bývalým studentem jejich školy, který se živí únosy dětí. Takovou věc nemůžou bojovníci Klanu zlatých medailí prominout! Nyní, tváří v tvář zlu, budou muset ukázat, co se naučili... Film v produkci Jackieho Chana samozřejmě nepostrádá špičkové ukázky bojových umění, které ocení především fanoušci bojového umění wushu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

My sme hrali futbal a nerobili sme z toho film. Tu je to 3/4ina telesna vychova na styl cinskej spartakiady, kde akcna vsuvka s unosom deti je tu akoby omylom. Film pre detske oci a rozpravka na cele s prisernymi vlasmi disponujucim cinskym kupcom Samom. Kopacia katastrofa. (Videne 19.12.2019, amc archiv) ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Je to plné ideálů, které jsou na Východě běžné a u nás na Západě těžce stravitelné, ale to neznamená, že bychom nad nimi měli ohrnovat nos. Některým to může přijít naivní a idealistické, mně příjemné a fungující. Navíc, ukázky bojových umění jsou tu skvostné a jen mě utvrzují v tom, že Wushu je jedním z nejkrásnějších sportů/umění na světě. ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

Power Rangers v civile, bez kostýmov, strojov a dymu, ale s príznačným strihom, ktorý pokazí každý súboj, vrátane TV split-screenov. Povedala by som, že taká malá agitka pre mladých Číňanov (resp. rodičov), resp. nábor do wu-shu škôl, vrámci štátnej politiky národného zdravotného programu. Škoda, že tak slabunká a prvoplánová. To už Kung-fu panda musela zabrať viac :°). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh je sice naivny, postavy riesia problemy ako v BH 90210 a su cestnejsie ako Brandon Walsh, ale prisli mi celkom sympaticke a cele je to naivne takym roztomilym sposobom. Bitky a Wushu exhibicie su sice miestami zbytocne upravovane spomalovackami, zrychlovackami a roznymi trikmi, ale stale vo filme ostalo dostatocne mnozstvo scen v ktorych si divak moze vychutnat fantasticke schopnosti mladych talentov. Naviac finalna bitka Sammo Hunga je skvela. Je obdivuhodne, co vo svojom veku a s tak velkou nadvahou este dokaze. 5/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je důležité předeslat, že tento film je striktně určen pouze pro nadšence do martail arts. Děj - scénář filmu je potlačen na samotnou možnou hranici jaká může existovat a tvoří jen miniaturní doplněk jedné obrovské exhibice kung-fu ve všech svých možných podobách (kontaktní souboje, výcvik, exhibice se zbraněmi, filosofie wushu atd. , ...). Sammo Hung si zde zahrál sympatického tatíka, který se stará o 5 nadšených studentů, celé je to krásně naivní a propagandistické, ale je to prostě super. Film je tvořen stejně z 90% pouze akcí a to akcí naprosto výbornou. Scéna střetu s mafií unášející děti a Sammo Hungovo "vyčištění" mafiáského sídla je pak naprosto stylové, a i když v jeho letech již úsměvné, nadšenec a člověk, který má v tomto směru již hodně nakoukáno si stejně řekne v duchu "Jo!! Sammo, jeď!! ... Pořádně jim to natři!!". Opravdu vyloženě pro publikum, které se zajímá o bojové sporty a chce vidět velmi dobrou a všestranou akci a kung-fu pojaté spíše jako sport. Filosofické kecy můžete brát vážně nebo s úsměvem, mě osobně nijak nevadily ... Každopádně pro hledače dobrých akčních scénářů jedna rada: "Od Wushu ruce pryč!!" ... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama