Reklama

Reklama

Bojovníci WUSHU

  • Hongkong Wu shu (více)

VOD (1)

Stali se nerozlučnými přáteli od chvíle, kdy nastoupili společně do školy bojových umění. Trénovali spolu, vyrůstali spolu a spolu také prožívali dobré i špatné chvíle. Založili si Klan zlatých medailí, které teď plánují získat. Po deseti letech výcviku na prahu dospělosti je ale čeká zkouška ohněm, která si bude žádat jejich dobrá srdce a vynikající znalosti wushu. Dojde totiž k nepříjemnému setkání s bývalým studentem jejich školy, který se živí únosy dětí. Takovou věc nemůžou bojovníci Klanu zlatých medailí prominout! Nyní, tváří v tvář zlu, budou muset ukázat, co se naučili... Film v produkci Jackieho Chana samozřejmě nepostrádá špičkové ukázky bojových umění, které ocení především fanoušci bojového umění wushu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Adrian 

všechny recenze uživatele

TV produkcia, slaby scenar, hranicu bolesti atakujuci nevhodny vyber hudby a zo strany rezisera jedna z najvacsich podlosti vo filmoch s pocetnym zastupenim MA sekvencii - potreba strihat, strihat a inak porusovat plynuly tok obrazu (zbytocneeeeee spomalovacky a zrychlovacky) v subojoch u predstaviteloch, ktori sice hereckym talentom neovplyvaju, ale tym bojovym rozhodne ano. Takto ich snaha "vdaka" reziserovym nevhodnym zasahom vychadza casto nazmar. A ano, aj ten uces Sammo Hunga pripomina to najhorsie z vlasovych kreacii Nikiho Cagea ;) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je důležité předeslat, že tento film je striktně určen pouze pro nadšence do martail arts. Děj - scénář filmu je potlačen na samotnou možnou hranici jaká může existovat a tvoří jen miniaturní doplněk jedné obrovské exhibice kung-fu ve všech svých možných podobách (kontaktní souboje, výcvik, exhibice se zbraněmi, filosofie wushu atd. , ...). Sammo Hung si zde zahrál sympatického tatíka, který se stará o 5 nadšených studentů, celé je to krásně naivní a propagandistické, ale je to prostě super. Film je tvořen stejně z 90% pouze akcí a to akcí naprosto výbornou. Scéna střetu s mafií unášející děti a Sammo Hungovo "vyčištění" mafiáského sídla je pak naprosto stylové, a i když v jeho letech již úsměvné, nadšenec a člověk, který má v tomto směru již hodně nakoukáno si stejně řekne v duchu "Jo!! Sammo, jeď!! ... Pořádně jim to natři!!". Opravdu vyloženě pro publikum, které se zajímá o bojové sporty a chce vidět velmi dobrou a všestranou akci a kung-fu pojaté spíše jako sport. Filosofické kecy můžete brát vážně nebo s úsměvem, mě osobně nijak nevadily ... Každopádně pro hledače dobrých akčních scénářů jedna rada: "Od Wushu ruce pryč!!" ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný športový film. Má dobrý príbeh o skupinke nerozlučných priateľov, ktorí v detstve pomocou otca dvoch z nich nastúpili do rovnakej školy wushu, kde zostali až do dospelosti a stali sa špičkou vo svojom odbore a tak trénujú na nastávajúcu súťaž. Ale v okolí začali miznúť deti a tak to chcú vyriešiť. Spracovanie je na tom dobre, ale je potrebné ho prijať vo svojej kategórii. Toto nie je žiadny seriózny bojový film pre dospelých, ale skôr o niečo dospelejšia verzia kultových detských filmov ako Karate kid. A takto môžem povedať, že som spokojný, dej sa až prekvapivo vyhol nudným miestam, ktoré bývajú takmer vždy v tomto type samozrejmosťou, keďže mladíci tu neriešia svoje typické nudné veci a tak sa dej stále venuje len tomu hlavnému, teda tréningom, súťaži, trochu aj tým rodinným témam a samozrejme aj únosom, ale tým až prekvapivo málo, viac priestoru dostanú až ku koncu. Takže celý čas je to bez problémov pozerateľná zábava. Akcie je tu dosť a je rozhodne vydarená. Síce klasických súbojov tu až tak moc nie je, ale vynahradzujú to skvelé prezentácie wushu, ktorých je plno. Nie sú až tak dobre natočené, ako by mohli, hlavne strih im niekedy čiastočne ublíži, ale aj tak je tu toho plno na užívanie si, vidno, že do hlavných úloh vybrali skutočných odborníkov v odbore a tak je ich umenie radosť sledovať. Ani sa nedá vybrať to najlepšie, tých oku lahodiacich prvkov je tu množstvo. Herecké obsadenie je celkom dobré, najviac samozrejme upúta Sammo Hung Kam-Bo v úlohe otca a trochu aj učiteľa, ktorý už miesto v akcii prenechal mladším, ale len predsa niečo predvedie aj sám, čo poteší fanúšikov a tých päť hlavných hrdinov mi spočiatku až moc nesadlo, ani jeden mi neprišiel dostatočne charizmatický, ale časom ma to už prestalo zaujímať, všetci si získali moje sympatie a za svoje schopnosti majú môj rešpekt. Réžia a technická stránka mohli byť aj lepšie, občas film trochu pôsobí ako televízna produkcia, ale pre potreby filmu to stačí. Lepšie hodnotenie nedávam len preto, lebo si určite radšej pozriem seriózny akčný film so zápletkou, ktorá mi sedí viac, toto je len predsa skôr určené teenagerskému divákovi, ale to nič nemení na tom, že sa na to dobre pozerá, vidieť Samma Hunga v novom filme vždy poteší a tá akcia si pochvalu určite zaslúži. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 65%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh je sice naivny, postavy riesia problemy ako v BH 90210 a su cestnejsie ako Brandon Walsh, ale prisli mi celkom sympaticke a cele je to naivne takym roztomilym sposobom. Bitky a Wushu exhibicie su sice miestami zbytocne upravovane spomalovackami, zrychlovackami a roznymi trikmi, ale stale vo filme ostalo dostatocne mnozstvo scen v ktorych si divak moze vychutnat fantasticke schopnosti mladych talentov. Naviac finalna bitka Sammo Hunga je skvela. Je obdivuhodne, co vo svojom veku a s tak velkou nadvahou este dokaze. 5/10. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Power Rangers v civile, bez kostýmov, strojov a dymu, ale s príznačným strihom, ktorý pokazí každý súboj, vrátane TV split-screenov. Povedala by som, že taká malá agitka pre mladých Číňanov (resp. rodičov), resp. nábor do wu-shu škôl, vrámci štátnej politiky národného zdravotného programu. Škoda, že tak slabunká a prvoplánová. To už Kung-fu panda musela zabrať viac :°). ()

beran-ek 

všechny recenze uživatele

Ano, ten film je hrozně hloupej, od scénáře až po hudbu, takže hodnotit se dají pouze tělesné a choreografické výkony. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Je to plné ideálů, které jsou na Východě běžné a u nás na Západě těžce stravitelné, ale to neznamená, že bychom nad nimi měli ohrnovat nos. Některým to může přijít naivní a idealistické, mně příjemné a fungující. Navíc, ukázky bojových umění jsou tu skvostné a jen mě utvrzují v tom, že Wushu je jedním z nejkrásnějších sportů/umění na světě. ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Tehdy tu bylo studentů jenom pár. Všichni hned věděli, i když ses jen uprdl. A je chytnou i mezi těmi stovkami." -mistr Li- ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Pro náročnější publikum s očekáváním dobrého scénáře a všech toho, co k tomu patří, to asi nebude, ale pro milovníky akce a bojových umění jistě lahůdka. Bojové scény ať už choreografického hlediska nebo z toho filmového hlediska jsou skvělé. Ostatní tady vyčítají různé vychytávky, jako zpomalovačky, nebo naopak zrychlovačky. Mě to však vůbec nevadilo. Oproti jiným filmům, kde jsou tři střihy za vteřinu, jsou tohle mistrovské scény. Všechno jde tak jak má a já se u soubojů neskutečně bavil. Všechno ostatní ustoupilo do pozadí a je to tak správně. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako pro milovníka martial arts je to velmi pěkně dívatelný film. Ovšem jenom čistě po té choreografické wushu strance, po te herecke je to trosku propadak i kdyz se tam vsichni tak nejak snazi az teda na Pheobe Wangovou... ta mi tam pripadá jako uplně mimo :) ale nevadí, třeba ji to přejde :) ()

Tryman 

všechny recenze uživatele

Naivní, jednoduché, ale přesto zábavné. Jak již řekli možný, film určen výhradně pro nadšence do bojových umění. Žádné větší zápletky zde nenajdete, jen jednu bojovou scénu za druhou - všechny zajímavě zpracované. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Ukázka kung-fu v různých podobách pojaté jako soutěž jedné kung-fu školy. Ve filmu se objevuje i jakýsi druhý příběh o únoscích dětí, ale i když v této linii je asi nejvýraznější souboj filmu, tak celkově je celá tato část zatlačena do pozadí. Film se celkově snaží působit realistickým dojmem, nečekejte tedy žádné vzdušné souboje a spousty lan. Na druhou stranu tato realističnost často přechází spíše do úsměvnosti (hlavně po dějové stránce). ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

My sme hrali futbal a nerobili sme z toho film. Tu je to 3/4ina telesna vychova na styl cinskej spartakiady, kde akcna vsuvka s unosom deti je tu akoby omylom. Film pre detske oci a rozpravka na cele s prisernymi vlasmi disponujucim cinskym kupcom Samom. Kopacia katastrofa. (Videne 19.12.2019, amc archiv) ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Podla mojho nazoru unikatny film kedze je to mozno jediny cinsky film co poznam, ktory sa odohrava v prostredi sportoveho wushu v sucastnosti!!! Taktiez treba poznamenat ze film je toceny pre deti a nast-rocnych comu zodpoveda aj dej a mnozstvo ponauceni a myslienok vo filme, ktore Wushu dava. Akcie su perfektne prevedene a bojove sceny nemaju podla mna chybu tak ako ani ukazky sportoveho wushu. Jedine co mi trocha vadilo bola zvlastna praca kamery a hudby. Ocividne smerovane pre cinse publikum. Ak by vznikalo viac filmov z prostredia sportoveho wushu, urcite by to nebolo na skodu a urcite posunulo kvalitu vyssie!!! ()

kadles 

všechny recenze uživatele

Film velkej průměr. Postavy ze začátku hodně nepřehledný, zvlášť na turnaji. Souboje mi přišli celkem přehledný, ale chápu že pro někoho nemusí být zrovna košér. Hodnocení filmu ještě sráží to závěrečné přemudrování mladých hrdinů. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Film pojednává o partě nerozlučných kamarádů, kteří se věnují bojovému umění wushu. Příběh má hezkou myšlenku, ovšem herecky to nebylo příliš good. Film působil místy planě, spomalovačky při bojých scénách byly myslím zbytečné.. Ovšem nechci vše jen hanit. Co se týče choreografie wushu, tak klobouk dolů. Závěr = 50% ()

eaglestar 

všechny recenze uživatele

Trapárna pro dětičky. Jako kdybych sledoval nějakej dementní, japonskej kreslenej film pro náctileté. Už chyběl jen Pikaču. Prostě Sammo neměl svůj den. ()

Reklama

Reklama