Reklama

Reklama

The Clash: Westway to the World

(festivalový název)
  • Velká Británie Clash: Westway to the World, The
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2000, 60 min (Director's Cut: 79 min)

Obsahy(1)

Dokument plný originálních nahrávek a rozhovorů, vypráví o jedné z nejúspěšnějších punkových kapel: The Clash. Členové kapely nám v rozhovorech zpětně prozrazují své pocity o začátcích koncertování v Anglii ale i o několika měsíčním koncertování po USA, o neshodách mezi členy kapely a nahrávacími společnostmi a také nám poodhalí příčinu toho, proč se po devítiletém působení na špičce hudební scény rozpadli. (Laborant)

(více)

Recenze (3)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Díky reggae rytmu a punkové rozervanosti jsou v tomto směru nejznámější kapelou. Co se týče neshod v kapele s bubeníkem Topperem, tak ten uvádí, že odešel z důvodu omrzení a znechucením vývoje punkrocku. Z pohledu kapely jim vadily jeho heroinové mraky. Kapela se posléze několikrát rozpadla a v různých obměnách navrátila. Spousta kritiků se v 80.letech obávala hudebního vývoje kapely The Clash. Nakonec se všichni uchytili ve svých vedlejších projektech. Vlastním od roku 1998 origo VHS, heč. ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Clashe považuju za nejlepší punkovou kapelu, proto jsem ráda za opětovné rozšíření mých vědomostí o nich. I přes poněkud radikální levicové smýšlení očividně mají něco v hlavě. A když Strummer s Simononem (kterého si budu muset vytisknout do peněženky) kritizovali bicáka za rozpor jeho chování s texty, stoupli u mě The Clash do pozice punkových Mirků Dušínů (bez jakékoliv ironie). ()

Zajímavosti (2)

  • Dokument budí dojem, že se kapela Clash rozpadla poté, co odehráli svůj set na americkém festivalu v roce 1983. Ve skutečnosti byl hlavní kytarista Mick Jones vyhozen krátce poté, nicméně kapela pokračovala až do roku 1985 a vydala singl „This is England“ a špatně přijaté LP „Cut the Crap“, než se definitivně rozpadli. (Epistemolog)

Reklama

Reklama