Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

otík 

všechny recenze uživatele

Další z řady drsných chlapíků Clinta Eastwooda, tentokrát hraje přeci jen ne tak dokonalého policistu (občas si přihne), který je vybrán pro převoz svědka ne moc důležitého (alespoň podle komisaře, který mu tuto práci zadal). Jenže ono je to všechno trošku jinak a Eastwood musí dokázat, že se v něm komisař spletl – totiž že dokáže mu svěřenou práci dovést do úspěšného konce. Jde o klasického Eastwoodovského hrdinu, s nímž film neurazí a docela pobaví (zvláště prostřílený autobus a barák a všechny akční scény, které vypadají velmi reálně). ()

sud 

všechny recenze uživatele

Slušný buddy akční film, i když na Clinta je to poměrně dost slabota. Snaží se ze všech sil, i na tu bídu tomu dokáže dát atmosféru a pár velmi dobrých scén (užvaněný šerif), ale mizerný scénář plný nelogičností jej táhne ke dnu. Herecké obsazení bez debat - Sondra Locke možná nebyla oscarová herečka, ale jako rajdě jí to proklatě seklo. 50%. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Šlapka s vysokoškolským titulem, zkorumpovaná policie, drsný policajt Clint Eastwood a jeden obrněný autobus meziměstské linky. Naprostá klasika s dost velkými (ne)logickými dírami ve scénáři, ale na to sere pes, když tam hraje Clint a výborná Sondra Locke (které to tady navíc sluší asi nejvíc, co jsem zatím viděl – jestli to nebude tím, že to je nejstarší film s ní, co jsem viděl). ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

V podtitulu Železného stisku by mělo stát: "Film, při kterém bylo vystříleno více kulek než v obou světových válkách dohromady." Věřím, že ty všudypřítomné deště střel byly myšleny jako výsměch všem agresivním filmům (bojím se říct skutečnosti), v nichž se nejdříve střílí, a poté zase střílí. K téhle kriminálce postavené na struktuře road movie s mnoha dílčími epizodami to celkem sedí, prostředí Arizony a Nevady mám navíc strašně rád, takže menší chybky odpouštím a jdu opět hrát hrát GTA San Andreas (nedivil bych se, kdyby zdánlivě sebevražedná Eastwoodova mise insirovala právě tvůrce této hry). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako ten konec mi přijde přestřelený - a to doslova. Ale jinak jsem se hodinu a půl bavil. Tentokrát chemie mezi ním a jeho tehdejší rajdou Sondrou funguje, hlášky ujdou, napětí v tom taky nějaké je, a Clint je tu dokonce za pitomého poldu, kterému věci ne a ne docvaknout a musí mu je říct holka. Líbí se mi i ta část, kdy to zvolna přejde do road movie na 4 kolech, na 2 kolech (i když ten střelec v helikoptéře moc střílet neuměl) a pak ve vlaku, každou chvíli se něco děje, mini příběhy na sebe navazují a celkově to má hodně do sebe. Jinak tedy už s tím vrtulníkem je to hodně o náhodě a konec tou nasazuje korunu, a taky to mohlo být o čtvrt hodiny kratší, ale jinak jsem spokojený. A když nad tím tak přemýšlím, tak i ta jízda busem má nakonec něco do sebe. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu měli původně hrát Steve McQueen a Barbra Streisand, ale nepadli si do oka. Později projekt převzal Clint Eastwood a obsadil do něj sám sebe. (POMO)
  • Natáčení probíhalo v Nevadě, Arizoně a Las Vegas. (reich)
  • Během závěrečné scény bylo na autobus vezoucí Bena a Gus do centra Phoenixu vystřeleno 8000 střel. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama