Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mohl to být Jeden mezek pro sestru Augustinu, jenže to by sexuální kovboj musel mít se sukněmi jiné záměry, než se začít pod ně schovávat.. Někde od setkání s motorkáři v poušti to začne vršit jednu hrůzu za druhou (útěk před vrtulníkem se zřejmě nevidomým střelcem, šíleně zrežírovaná rvačka ve vagónu, Shockleyho vylívání srdíčka v motelu), ale to vše je jen slabý odvar proti velkému finále. To do města Phoenix totiž přijede pouť včetně střelnice a komediantů.. Těžko v Clintově režijní filmografii najít něco, co by bylo takhle mindless.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Clint, Sondra, úchvatný heroický plakát od Franka Frazetty a absurdní finále s obrněným autobusem projíždějícím kordonem uniformovaných policistů a rozstříleným na sračky. Clintovy filmy se Sondrou Locke (jeho dlouholetou přítelkyní) jsou kapitola sama pro sebe. Locke nevypadala kdovíjak dobře a ani to nebyla žádná velká herečka a jen Clint ví, proč s ní hrál v celkem 6 filmech. A jen Clint ví, proč neudělal z GAUNTLETU další sequel DRSNÉHO HARRYHO. Každopádně jde o typické eastwoodovské akční béčko 70. let, s jednoduchým fajn námětem (připomínajícím námět posledního Harryho), průměrným scénářem a režií a dostatkem akce (pěkná havárka helikoptéry), ne už tak úderných eastwoodovských dialogů a hlášek. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovka atypická tím, že Clint tentokrát hlavně drsně mluví a v tom jednání to zase taková sláva není (prakticky nevystřelí a víc ran dostane než rozdá). Většinu času to má ale docela dobrou atmosféru a i ta netradiční dvojice polda/štětka víceméně funguje. Bohužel jde film totálně do kopru v závěru. Ementál-bus by ještě šel při velké dávce tolerance přežít, ale zúčtování v hloučku policistů už je čirá parodie. Nejzajímavější na tomhle filmu je, že ho naprosto okatě vykradli autoři 16 bloků (polda/svědek, cesta k soudu, zkomrumpovaná policie, autobus) a dokázali udělat lepší film. 50% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hlavní myšlenka filmu je docela dobrá, ale takovou hromadu chyb a nelogičností pohromadě jsem už hodně dlouho neviděl. Ze začátku to vypadalo hodně slibně, ale potom už to byla jen přehlídka toho, že Clinta Eastwooda zkrátka neni možný zabít. Kulky lítaj všude kolem, jenom ne do Clinta. A když už ho má na mušce sniper, tak ho trefí jenom do nohy. No a nakonec Clint projede autobusem ulicí, kde po stranách stojí asi 1000 fízlů a střílej do něj všim, co maj po ruce. Sice je ten autobus děravej jak řešeto, ale pořád jede dál a když se nakonec zastaví a Clint z něj vystoupí, tak těch cca 1000 fízlů na něj akorát čumí... Navíc mě teda dostala nehorázná stupidita dialogů. No napadlo by vás popisovat někoho takovymhle způsobem? " Ten chlap měl tvář jako z kamene a hlas jako z hrobky." Takhle prostě nikdo nemluví, natož kurva. Jo, tohle se ti, Clinte, prostě moc nepovedlo. 40% Víc ani prd... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak se tady hodnocení rozchází. Skvělá hudba uvádí tento film. Ale to je všechno. Clint hraje moc dobře, ale to prostě nestačí. Souhlasím zcela s tím, co napsal Superpero. Nudný film, zoufalá režie, příšerný konec, kdy se kordon policistů kouká na to, jak se tam ti tři postřílí. Bauer a spol asi koukal na jinej film, jinak si to nedovedu vysvětlit .-( ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Eastwoodovu partnerku v tomto filmu hraje jeho tehdejší skutečná přítelkyně Sondra Locke. K její roli v tomto filmu měl Clint jen slova uznání: „Ta holka hraje v tomto filmu úžasnou roli. Nejde jen o nějaké symbolické mihnutí se před kamerou, jako je tomu v mnoha akčních filmech. Tady je ženská role stejně důležitá jako ta mužská, ne-li důležitější.“ (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Nevadě, Arizoně a Las Vegas. (reich)
  • Mnoho Clintových kolegů, včetně Dona Siegela, považovalo tento film kvůli jeho nerealističnosti v akčních scénách za pitomý. To Eastwooda poněkud popudilo. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama