Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecká expedice pod vedením doktora Parrishe (Paul Langton) hledá a sbírá v Himalájích botanické vzorky. Všechno vypadá v naprostém pořádku až do doby, kdy do tábora dorazí znepokojující zprávy. Manželku hlavního sherpy (průvodce) Subry (Teru Shimada) unesl hrozivý Yeti. Nešťastný muž ihned žádá doktora Parrishe a jeho společníka Wellse (Leslie Denison), aby mu pomohli zachránit život jeho milované. Oba Američani se mu však vysmějí, protože na existenci sněžného muže prostě nevěří. Subra je však neoblomný. Rozbije rádio vysílačku, potají vezme všechny náboje a donutí ostatní k pronásledování Yetiho. Když konečně narazí na jeho stopy, zamrzne všem úsměv na rtech. Od této chvíle jsou Wells a Parrish ochotni spolupracovat dobrovolně, protože tento objev má pro vědu nevyčíslitelnou hodnotu. Oba jsou rozhodnutí sněžného muže chytit, což se jim nakonec i se štěstím podaří. Yeti je následně převezen do Los Angeles. Díky špatnému zabezpečení se však záhy po příjezdu dostává na svobodu a začne řádit v městských ulicích. (SOLOM.)

(více)

Recenze (6)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dr. Frank Parrish zorganizuje vedeckú expedíciu do majestátnych Himaláji. Chce tam zmapovať nové botanické druhy. Táto misia sa ale razom skomplikuje po tom, čo im skrýži cestu snežný muž - Yeti. Unesie ženu jedného z ich šerpov a tak sa rozhodnú ho prenasledovať. Chytia ho dokonca živého. Keď ho však prevezú do Spojených Štátov, tak kvôli nedostatočným bezpečnostným opatreniam, sa mu podarí újsť. Takže v uliciach Los Angeles sa začne potulovať toto nebezpečné, divoké monštrum. "The Snow Creature" je starý, dobrodružný horror so zaujímavým námetom. *** ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Putování, putování...a ještě více toho putování. Jako v LOTRovi. Jenže tady není opulentní výprava, megální symfonický nářez...jen putování.:))) Ještě někdy, uvidím chlápky s cepíny a budu...křičet! a zarazím jim ty jejích nástroje do....hlavy!:) Jako ta chuděrka Sněžná Stvůrka/stvoření/tvor. Moc chlupatá a moc hubená. Nikoli štíhlá.;-) 60% filmu je prostě....putování. To snad nestálo ani 100 dolarů. Haha. Většina filmů tohoto druhu, která se vydávala za SF/H, což byla v 90% lež jako věž, byla aspoň stupidně hravá a zábavná. Tady se jen nudíte a koukáte na to jen kvůli hl. postavě a i ta (jak jsem již výše naznačil) nestojí za tu námahu. Nanejvýše tak soft thriller s nějakým tím úderným názvem a většinou už dnes kultovnímy popisky jako: ´´Největší nebezpečí leží 17 mil od vašeho prahu...směrem vzhůru!´´ (On the Threshold of Space 1956), ´´Zničit tento mozek bude obtížné. Je totiž nezničitelný.´´ (The Evil Brain from Outer space 1958) etc. je to fakt tuny.;-) A stojí to za to. Pro milovníky pokleslého B braku z monster období (na které vcelku právem nadává Bela Lugosi v Edu Woodovi) je zde už jen kvůli plakátům, nachystaná...hotová pokladnice! Jen ji otevřít. A samozřejmě i zde, jak je vidno, je zcestný popisek, Napůl člověk, napůl monstrum, což je lež a rasismus k tomu, checht. A naprostý a totálně typický (nejdříve mě tento prvek iritoval, pak jsem si ho zamiloval) prvek, Yetti drží ječící slečnu v mírně potrhaných šatech a v lodičkách. Někdy je i bosá, to je pravda.;-)))))) To, že tento prvek se prakticky nikdy v samotném filmu nevyskytoval, zdá se, tehdejší producenty a jiné enty, nijak zvláště nevzrušoval.:) Možná ty namalované ženské, které si očividně v reálu nemohli dovoliti. Hahaha!!! ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Podle obsahu jsem se těšil na něco ve stylu "King Kong z Himálaje", ale dostal jsme neskutečně nudnou levnou hloupost. Začátek ještě jakž takž ušel - vida, polodokumentární styl, no prosím, začíná to moc pěkně. No... a ono ne. První polovinu filmu divák vidí jen expedici pochodující zasněženou krajinou, v druhé půli kdyby nedošlo k úvodnímu leteckému záběru na New York, nebylo by jasné, kde se příběh odehrává, protože se všechno děje jen ve tmě v kanále. Ale ne že by na tom záleželo, protože se toho neděje moc. Yetti samotný je taky mimo, prostě chlapík k kožešinové bundě i kalhotách s jakousi beranicí, navíc ani stopa po tom, že by se choval či pohyboval jinak než člověk, jako zvíře, jako opice třeba, kdepak - v té tmě pak vypadá jako prchající člověk v kabátě. Do pekel s podobnými filmy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film jako celek moc hororovým dojmem nepůsobí, ale co se taky dalo čekat od snímků z té doby. Pokud nemáte dostatek peněz a tehdy se jimi zrovna dvakrát nerozhazovalo, museli se všichni spokojit i s tím málem co nám zde tvůrci nabídli. Po dobrodružné stránce už to bylo o trochu lepší, jen se mohli tvůrci vyvarovat několika zbytečně zdlouhavých pasáží. Samotný Yeti taky nevzbuzuje příliš mnoho hrůzy. Jde o obyčejného zarostlého chlapíka, kterému nasadili beranici a dvojitou vrstvu kožešiny. Pro jistotu mu není nikdy vidět přímo do tváře a scény v nichž se objeví, se natáčeli povětšinou v přítmí. Způsob jeho dopadení i následného útěku připomínají lehce grotesku. Stejně tak i jeho pronásledování policií. Ani zde se nevyhneme nešváru opakovaných scén. Některé zde dokonce uvidíme i desetkrát. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkově nic moc horor o tom jak najdou jakéhosi velkého jetiho či co to bylo. Líbil se mi hodně začátek, tím myslím tím jak to doktor Parrish všechno vysvětloval. A atmosféra která se dala krájet, ale pak se to bohužel dost opustilo díky kecání. Ale foukání vítru a padání sněhu nemělo chybu, takhle si představuju Himaláje. Maska monstra není teda nic extra a je vidět pouze okrajově, ale postačí, on film měl nejspíše dost malý rozpočet a to se na tom dost podepsalo. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Táto nízkorozpočtová snímka z roku 1954 je pokladaná za prvý film o Yetim. (beso74)

Reklama

Reklama