Reklama

Reklama

Graeme (Simon Pegg) a Clive (Nick Frost) přijeli do Ameriky na dovolenou, během níž chtěli procestovat všechna místa proslulá údajným výskytem UFO. Cesta probíhala podle plánu, dokud nenarazili na titulního hrdinu. Byť jako všichni správní ufologové v existenci mimozemšťanů bezmezně věřili, Paul je poněkud zaskočil. Přestože vypadá jako typický „emzák“, chová se jako zastydlý puberťák, tedy úplně stejně jako Graeme a Clive, jen s kapkou americké suverénnosti navíc. Po počátečním oťukávání zjistí, že si navzájem docela rozumějí, takže Graeme a Clive Paulovi nabídnou, že ho odvezou na místo „kdesi mezi lesy“, kam si pro něj přiletí jeho soukmenovci. Kamarádskou idylu bohužel vážně narušují dvě externí hrozby. Když vám zdrhne mimozemšťan, tak se ho snažíte dostat za každou cenu, což je úkolem agenta tajné vládní agentury (Jason Bateman), který má k ruce dva neschopné poskoky a zpruzenou šéfku na telefonu. Nebezpečí číslo dvě pak představuje nerudný náboženský fanatik, jemuž naše trojka nedopatřením unesla celkem rajcovní dceru (Kristen Wiig), a on se ji snaží získat zpět s pomocí nabité kulovnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 1

Recenze (1 116)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Plnokrvná natlakovaná žánrovka a skutočne zábavná komédia plná desiatok, možno až stoviek popkultúrnych odkazov a geekovských fórov. Vidieť Simona Pegga biť sa si Sigourney Weaver (resp. Sigourney nakopávať Peggovi zadok) je na nezaplatenie. Ako vždy sympatický a príjemne hrajúci Jason Bateman ako doplnok ku geniálnej dvojke britských komikov je len čerešničkou na torte. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, ona to v podstate zadna desne vtipna komedie neni. Dvojka nerdu na ceste za nejznamejsima ufo mistama se spoustou fanouskovskejch odkazu, takze je nutny mit neco nakoukano. Dej tak vypada jak road-movie, a svizne utika. Sem tam se povede nejakej vtipnej dialog a dvojka Pegg - Frost jsou proste super sympataci. Sedla mi tentokrat i Wiig a Hader konecne dostal trochu vetsi roli. Ale tohle vsechno by bylo nic bez sprostyho, koule ukazujiciho a vecne fuckujiciho mimozemstana, kterej je trikove dobre zvladnutej a ma skvelej hlas Rogena. Ten je tady totiz ten nejvetsi sympatak, kterej tahne celej film a ja se od zacatku do konce slusne bavil. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Takýto film tu dlho chýbal a myslím, že Paul sa vydaril. postavička je to pekná , triky sú na úrovni a malý mimozemšťan Paul , vám buď sadne alebo ho budete nenávidieť. Nečakajte u neho žiadnu nevinnosť a bezmocnosť ako u E.T.-ho. Paul je pekný hajzlík...Huba sa mu nezastaví, pozná všetky polohy lásky, vyskúšal snáď všetky drogy, dá si pivo i cigáro a bezproblémov si stiahne gate a ukáže vám holú riť. Je tu už pár desaťročí, takže sa dokonale adaptoval. Fórikov a narážok tu zaznie obrovské množstvo a určite sa každý na niečom chytí a zasmeje. Filmových znalcov (je tu taký?) určite poteší pár odkazov na Predátora, Titanic či E. T.-ho, ktoré sú mimochodom nielen do počtu, ale aj vážne pobavia. Komici S. Pegg a N. Frost sú už zabehnuté duo a ak vás bavili filmy v ktorých účinkovali, tak budete spokojní. V žánri sci-fi, komédia fakt slušná oddychovka. Ja som sa bavil, deti tiež, takže spokojnosť. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábava s nejsympatičtějším mimozemšťanem tohoto roku. Paula, se skvěle padnoucím hlasem Setha Rogena, vyborně doplňuje stará známá dvojce Simon Pegg a Nick Frost. Film je prošpikovaný narážkami na všechno (cameo Spielbergova hlasu nemělo chybu) od Star Wars až po Spidermana. Výborná, v unrated verzi i těžce profuckovaná, atmosféra se táhne celým filmem a když to v závěru dopadne přesně tak jak čekáte, povzdechnete si dojetím, tyhle filmy mají prostě srdce. - Paul? - Jo. To je přezdívka, uchytila se. Moje loď spadla na... psa. To je jedno. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Paula jsem se hrozně těšil, ale nakonec to nebylo až tak moc dobré, jak bych chtěl. Pořád to ale bylo fajnové, obsahovalo to celou řadu suprových scén a Simon Pegg s Nick Frostem ukázali, jak účesy dokážou z lidí udělat uplně jiné postavy. Spolu jim to šlape, chci s nimi víc takových filmů. Když se dva potkají a funguje jim to ve filmu tolik, jako těmahle dvoum, neměli by ty spolupráce rušit...tedy pokud jsou nápady na společný filmy. To štěstí a náhoda, že se dva takhle potkají...to se snad nedá ani vyčíslit pravděpodobností. Bud Spencer a Terence Hill by mohli povídat. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Před natáčením absolvovali herci Simon Pegg (Graeme Willy) a Nick Frost (Clive Gollings), kteří byli zároveň i scenáristy, stejnou cestu jako jejich postavy ve filmu, a všechno, co na ní prožili, prý zahrnuli do scénáře (s výjimkou setkání s mimozemšťanem). (Jeremy.jk)

Související novinky

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Reklama

Reklama