Reklama

Reklama

Graeme (Simon Pegg) a Clive (Nick Frost) přijeli do Ameriky na dovolenou, během níž chtěli procestovat všechna místa proslulá údajným výskytem UFO. Cesta probíhala podle plánu, dokud nenarazili na titulního hrdinu. Byť jako všichni správní ufologové v existenci mimozemšťanů bezmezně věřili, Paul je poněkud zaskočil. Přestože vypadá jako typický „emzák“, chová se jako zastydlý puberťák, tedy úplně stejně jako Graeme a Clive, jen s kapkou americké suverénnosti navíc. Po počátečním oťukávání zjistí, že si navzájem docela rozumějí, takže Graeme a Clive Paulovi nabídnou, že ho odvezou na místo „kdesi mezi lesy“, kam si pro něj přiletí jeho soukmenovci. Kamarádskou idylu bohužel vážně narušují dvě externí hrozby. Když vám zdrhne mimozemšťan, tak se ho snažíte dostat za každou cenu, což je úkolem agenta tajné vládní agentury (Jason Bateman), který má k ruce dva neschopné poskoky a zpruzenou šéfku na telefonu. Nebezpečí číslo dvě pak představuje nerudný náboženský fanatik, jemuž naše trojka nedopatřením unesla celkem rajcovní dceru (Kristen Wiig), a on se ji snaží získat zpět s pomocí nabité kulovnice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 116)

verbal 

všechny recenze uživatele

Dva retardi a kurvující Ítý, utahující si z americké UFO-paranoie, zfanatizovaných kudlanek a všemožných Sci-Fi ikon, to by jeden čekal nějakou těžkou trapárnu plnou fekálního humoru a dementních vtipů. Omyl. Když v pozadí nestojí ani jeden z těch Wayansovic třeskutě vtipných negrů a chopí se toho poměrně kultivovaní angláni, které nikdo od malička nepřežíral hamburgery a nenahrazoval jim knihy slaboduchými omalovánkami pro dyslektiky, může vzniknout příjemná a inteligentní taškařice, která vyčistí a nepoškrábe! ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro mě coby fanouška tvorby Simona Pegga a Nicka Frosta je Paul trochu zklamáním. Několikrát jsem se zasmála a řada narážek na svět geeků je zdařilá. Ale rozhodně bych nečekala tolik hluchých míst, sprostých slov a trapných vtipů, které vyšumí do prázdna. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Promarněná příležitost s nepříliš oslňujícím vtipem (ale aspoň inteligenci neurážejícím), kde jedna z mála věcí, která divákovi v hlavě utkví, jsou občas šťavnaté emzákovy hlody a paruka Simona Pegga. Cameo Sigourney Weaver v závěru potěšilo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

This killed Bob Dylan. Nesouhlasím se zdrženlivými až zklamanými hodnoceními a říkám: komedie par excellence. Má to ovšem několik háčků, z nichž první je ten, že to ani omylem není čistě sci-fi geekovská záležitost jako byl Galaxy Quest, ale je cílená na úzkou skupinu lidí, kteří jsou tak trochu geekové, a zároveň se rádi zasmějí - pro zestručnění řečeno - u Apatowa. Plus samozřejmě nutno vidět v původním znění pokud možno bez titulků (protože u těch se opět bojuje hrdá, leč předem ztracená bitva) a mít nakoukané spousty věcí jako třeba Star Wars. A Blízká Setkání. A BSG. A Predátora. A Vetřelce. A krom toho znát reálie typu významu slova "alien" (což je jedna z těch jednodušších věcí). A nebýt bigotní inteligentní designér. A tak vůbec:) Zkrátka Pegg a Frost to rozjeli ve velkém a na plný plyn, ale pokud chtěli vytvořit něco fakt legendárního, měli si líp rozmyslet, kam vlastně hodlají dojet. Sice jsem smíchy slzel i v momentech typu "Agente, uvědomujete si, že jste dospělý muž?", ale cítil jsem, že to může mít ještě větší grády, když se někde ještě přidá, a někde zase ubere (jako třeba u "Cejtím tvýho ptáka."). Jak jsem říkal v úvodu, nesouhlasím s relativně nízkými hodnoceními - ale naprosto je chápu. Ode mě ale Paul a jeho banda - a tím nemyslím Beatles - dostanou 80% a rád se s nimi zase někdy potkám. PS: Ani náhodou si nečiním nárok na to, že bych snad pochopil nebo vůbec pochytil všechno, co na mě jako diváka bylo nastraženo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trailery ve mně vyvolaly dojem, že se bude jednat o infantilní a až trapně vulgární blbost. Nicméně sci-fi mám rád, takže jsem dal Paulovi šanci, ačkoli jsem si byl skoro jistej, že ho pak zadupu do země. Ale světě div se, fakt je to docela velká sranda. Příjemná nahláškovaná komedie a jako bonus několikrát vypláznutý jazyk na křesťany. Pobavil jsem se. 75 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z rozhovoru s nejmenovanou "Čaues Šardonko, viděl jsem Paula, docela sranda, jako Simon hrál v lepším, ale pořád lepší než třeba loupat bramabory." "Čau Pájo, neláká mě to, ani Paul, ani brambory." "To je ale škoda, uviděla by si například mimozemskou prdel." "Tvou prdel už jsem viděla, jdu loupat bramabory, měj se." ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fanboyovsky nahustená, pritom však funkčne vystavaná pohodovka, ktorá okrem nečakane vtipnej vulgarity ponúka aj ešte nečakanejšiu emocionálnu vrstvu. Slušné akčné scény a ešte slušnejšie triky. Navyše Paul s dokonale pasujúcim Rogenovým hlasom je filmový sympaťák roku. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, který de facto vše podstatné, resp. potenciálně zábavné sdělil již trailerem. Vlastně ne, kecám - jedna scénka, přímo evokující staré Star Wars a "kantýnu" Mose Eisleyho, ta se do traileru nevešla - a to přitom bylo jediné (!!) místo, kde jsem se u této komedie zasmál. Jinak jen lehce zaujalo pár odkazů na Blízká setkání třetího druhu, kosmická loď ve stylu E.T. (hlavně ať to hezky barevně bliká) a pěkně vymodelovaný emzák přesně v tom duchu, jak je všichni znají ("já sem malej, ale okatej"). Fórky mě jinak naprosto míjely, ovšem věřím, že někdo jiný se v tom shlídnout mohl. Tři hvězdičky s odřenýma prsama (třema). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Paula jsem se hrozně těšil, ale nakonec to nebylo až tak moc dobré, jak bych chtěl. Pořád to ale bylo fajnové, obsahovalo to celou řadu suprových scén a Simon Pegg s Nick Frostem ukázali, jak účesy dokážou z lidí udělat uplně jiné postavy. Spolu jim to šlape, chci s nimi víc takových filmů. Když se dva potkají a funguje jim to ve filmu tolik, jako těmahle dvoum, neměli by ty spolupráce rušit...tedy pokud jsou nápady na společný filmy. To štěstí a náhoda, že se dva takhle potkají...to se snad nedá ani vyčíslit pravděpodobností. Bud Spencer a Terence Hill by mohli povídat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $37,412,945Tržby Celosvetovo $101,162,106Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,868,594 //počet predaných kusov 337,129Tržby za predaj DVD v USA $11,342,450 //počet predaných kusov 430,294║ Bláznivý a zvrhlý úlet, nadmieru pobavil + svoje urobila aj atmosféra v skoro plnom kine. /videl v kine: 80%/ (videl na festivale Comics Salon 2011) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nick Frost, Simon Pegg .. Greg Mottola podtrhuje svoji průměrnost, ale ani scénář mu vyloženě nenahrává na vyšší skóre. Tvořeno s větší geek radostí než jakou dostává následně divák. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

najlepsie vtipky boli vyplieskane uz v traileroch, ale to vobec nevadi, mensich vtipkov tam bolo habadej a fuckujuca, zhulena a nemravna Ruth bola bozska :) a Paul v podani Setha Rogena mal fakt skvele hlasky: This is America. Kidnapping a Christian? That's worse than harboring a fugitive. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Žánrová pocta kultu sci-fi filmů a obecně kultu sci-fi a fenoménu geeků, v níž se nevyváženě kloubí zastydle pubertální humor (,,Cítím, jak ti stojí pták.") s humorem celkem inteligentním (střet britské a americké kultury či kritika dogmatismu fundamentálního křesťanství kupříkladu), škoda, že toho prvého je tu pohříchu moc a trochu nahrazuje to druhé. Zábava je to ale příjemná a fanouška žánru (zvláště toho mladšího) rozhodně neurazí... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Megapříjemná komedie s jedním opravdu nečekaným zvratem na konci a spoustou originálních nápadů a odkazů na filmy. U mě vede melodie z baru ve Star Wars. Samotnej Paul je skvěle udělanej a ta postava je super. Drtivou většinu jeho vtípků sice bylo vidět v traileru, ale ve filmu zase objevíte jeho dobráckou stránku. Jeden z těch filmů, které vás po opakovaném zhlédnutí možná budou bavit ještě víc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ KONTAKT PŘEDSTAVUJE VELKOU ZODPOVĚDNOST..... /// Setkání s mimozemšťanem – chápu, že je to pro vás dost divný – může vypadat všelijak. Byl to jejich osud? HLAVNĚ, ABY TEN KRYPL NEZAVOLAL DOMŮ! Je v pohodě, je přátelskej a jmenuje se Paul, (to, že se mimozemšťani nejmenujou Paul neřešte), je kapku vodrzlej a ,,muži v černým“ jim jsou v patách. Odlehčená krávovinka, která (zřejmě) nevyvolá záchvaty smíchu, ale parodujícího humoru si užijete dosytosti. DEJ MI TOHO MIMOZEMŠŤANA! NAJDI SI SVÝHO! Škoda, hlášek mohlo bejt proklatě víc! Nevím co kdo čekal. Asi to není ta největší zábava posledních let :-)), ale ujetý je to dostatečně (což dokazuje závěr). Má to svý vady, ale moje IQ mi dovolilo se bavit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že Orcové jsou hovada i v přítomnosti. 2.) Jsem mimoň co neví co je NERD. 3.) Nevím kdo ovlivnil světovou kulturu na (minimálně) 60 let dopředu. 4.) Chtěl bych někdy navštívit nejznámější UFO místa v Americe. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Parádnymi vulgárno-komickými hláškami nabitá zábavná komédia, ktorej vizualizácia Paula je fakt obdivu vhodná.......... Soundtrack David Arnold: 1. Paul Opening Sequence [1:56] ,2. Another Girl Another Planet - the Only Ones [3:00] ,3. Road Trip Number 1 [0:57] ,4. Just the Two of Us - Bill Withers [3:57] ,5. Passport [1:18] ,6. Road Trip Number 2 [1:34] ,7. Flyin Saucers Rock N Roll - Billy Lee Riley [2:02] ,8. Window Shopping [0:51] ,9. Hello It's Me - Todd Rundgren [4:20] ,10. End of the Road Trip [1:38] ,11. Dancing in the Moonlight - King Harvest [2:56] ,12. Campfire Confessions [1:24] ,13. Got to Give It Up - Marvin Gaye [6:01] ,14. A Little Talk With Paul [1:21] ,15. I Chase the Devil - Max Romeo [3:22] ,16. Chase [1:18] ,17. Cantina Band - Syd Masters/The Swing Riders [3:42] ,18. You Gotta Try [2:51] ,19. 1st Contact [1:17] ,20. Planet Claire - the B-52's [4:33] ,21. Goodbye (It's a Little Awkward) [4:42] ,22. All Over the World - Electric Light Orchestra [4:05], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí dojmom, že sa všetci po nociach sústredili na trikovú post-produkciu a keď bolo treba ráno začať nakrúcať, boli takí ospalí, že si poriadne nedovideli na koniec nosa a tak všetko len v núdzovom režime rýchlo spráskali na prvú dobrú, poobede sa išli trocha prespať a večer zasa 12 hodín makať na trikoch. Takto to URČITE nebolo, ale na mňa to tak ROZHODNE pôsobilo. Som prekvapený, že taký matný a nevtipný film celosvetovo zarobil až 101 miliónov (pri 40-miliónovom rozpočte). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, ona to v podstate zadna desne vtipna komedie neni. Dvojka nerdu na ceste za nejznamejsima ufo mistama se spoustou fanouskovskejch odkazu, takze je nutny mit neco nakoukano. Dej tak vypada jak road-movie, a svizne utika. Sem tam se povede nejakej vtipnej dialog a dvojka Pegg - Frost jsou proste super sympataci. Sedla mi tentokrat i Wiig a Hader konecne dostal trochu vetsi roli. Ale tohle vsechno by bylo nic bez sprostyho, koule ukazujiciho a vecne fuckujiciho mimozemstana, kterej je trikove dobre zvladnutej a ma skvelej hlas Rogena. Ten je tady totiz ten nejvetsi sympatak, kterej tahne celej film a ja se od zacatku do konce slusne bavil. ()

Související novinky

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Reklama

Reklama