Reklama

Reklama

Graeme (Simon Pegg) a Clive (Nick Frost) přijeli do Ameriky na dovolenou, během níž chtěli procestovat všechna místa proslulá údajným výskytem UFO. Cesta probíhala podle plánu, dokud nenarazili na titulního hrdinu. Byť jako všichni správní ufologové v existenci mimozemšťanů bezmezně věřili, Paul je poněkud zaskočil. Přestože vypadá jako typický „emzák“, chová se jako zastydlý puberťák, tedy úplně stejně jako Graeme a Clive, jen s kapkou americké suverénnosti navíc. Po počátečním oťukávání zjistí, že si navzájem docela rozumějí, takže Graeme a Clive Paulovi nabídnou, že ho odvezou na místo „kdesi mezi lesy“, kam si pro něj přiletí jeho soukmenovci. Kamarádskou idylu bohužel vážně narušují dvě externí hrozby. Když vám zdrhne mimozemšťan, tak se ho snažíte dostat za každou cenu, což je úkolem agenta tajné vládní agentury (Jason Bateman), který má k ruce dva neschopné poskoky a zpruzenou šéfku na telefonu. Nebezpečí číslo dvě pak představuje nerudný náboženský fanatik, jemuž naše trojka nedopatřením unesla celkem rajcovní dceru (Kristen Wiig), a on se ji snaží získat zpět s pomocí nabité kulovnice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 116)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Podezřele odbytý scénář, průměrná režie, velmi zdařilá postava mimozemšťana, jinak slabé kreace hluboko pod možnostmi vesměs talentovaných herců. Všudypřítomné podbízení a polopatické předžvykování potenciálně vtipných nápadů. Jestli Paul něčím vstoupí do dějin, tak prohnaností marketingu, který udělal z většiny diváků i novinářů loutky, aniž si to uvědomili. Více v mé recenzi. Dosud jediná věc se Simonem Peggem, kterou hodnotím méně než čtyřmi hvězdičkami. 40% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#78 Tak, konečně se E.T. může jít zahrabat, ostatně nikdy jsem ho neměl rád. Narozdíl od Paula, který přišel, ukázal zadek a odletěl. A já se u toho vesmírně bavil a všechny narážky na sci-fi kulty a další geekoidní poklady jsem hltal jak malé hladové dítě. Neokoukaní herci byli skvělí (hlavně SNL skvadra) a Bateman si konečně střihnul drsnější charakter. Jen toho Rogena moc nemusím, dokonce mi jeho hlas na začátku trochu cuchal nervy, nakonec jsem se přes to přenesl a Paula si oblíbil. Sympatičtější emzák s haldou cool vtipů a hlášek asi v tom našem galaktickém bordelu není. Vtipná (a inteligentní!) komedie, kterou si užijí nejen geekové ale i normální lidé :) ..no a pátou hvězdičku loupu za tu hudbu v kantýně, geniální tah ;) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film samotný se dle mého veze na vlně trailerového úspěchu, protože si nepamatuju upoutávku, při které by sál rozechvívaly decibely vyřehtaných diváků. Smáli se všichni, hodně a fakt nahlas. Ale během filmu jsem už nic podobného nezažil, prvotní wau moment z Paula, jeho vzezření, chování, prupovídek (těch nejlepších) a hlas Setha trailer logicky vybalil a tak už jenom sleduju, jak se hlavní postavy převalují v klasickém hollywoodském scénáři a občas se pousměju nad nějakým fórkem. Bohužel ale ty nejvtipnější, ty fakt prďácký narvali tvůrci do těch 140-ti vteřin, který mají natáhnout lidi do sedaček multikin. Jinak prostě pohodovka, řekl bych klasická Peggovka, příjemná, herecky zábavná komedie. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Asi nejpovedenější komedie od dvojice Pegg & Frost, vlastně jediná, která mě kdy dokázala pobavit. Funguje zde vše, překvapivě. Čekal jsem sentimentální blbůstku ve smyslu ET nové éry pro děti, ale film dokáže komplexně pochopit jen divák dospělý. Různých narážek na všechno možné je v tomto filmu stejné množství, jako neaktivních spermií v dnešním výstřiku běžného mača. 70% (nejlepší komedie první poloviny roku 2011) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Žádný z mimozemšťanů, se kterým jsem ve svém civilním životě komunikoval, nebyl tak uvolněný jako Paul. Přesto si myslím, že pokud pubertálního E. T. doprovází dvojice Pegg - Frost, tak to měla být o hodně větší sranda. Jenže já jsem bavil pouze průměrně, což vylepšovaly narážky na filmovou klasiku, ale celý dojem výrazně zhoršil závěr utahaný tak, že jsem při něm málem uchřadl nudou. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Neplánovaně jsem šla do kina na neplánovaný film. Kdybych si přečetla obsah, asi bych na něj nešla. To bych ale přišla o povedenou komedii s nezapomenutelným mimozemšťanem a dvěma hustýma týpkama. Dlouho jsem neslyšela tolik sprostých slov v jedné větě z úst jednooké křesťanky. A jestli někdy spadne Paul na zem, chci být u toho! Celkem geniální film. 75% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Mottola mě začíná zajímat... Paul jistě není bez chybiček, překvapivě to ale není fuckující blivajz, ale uvědomělý žánrový film se spoustou glos, narážek, ale i filmařsky brilantních momentů. Ono nakonec i to trapné přešlapování v úvodu koresponduje s faktem, že ústřední duo je dvojice trapáků. Skutečně velmi solidní ve všech směrech a s nejlepší nadávkou od Terror Firmeru. Náběh na pátou hvězdu, you motherfukin' titty suckin' double balled bitch!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, ale co se týká dvojičky Pegg - Frost, tak vážně nic moc, tu a tam se jim sice povede nějakej povedenej fór, ale hlavní problém je v Paulovi, kterej prostě není téměř vůbec vtipnej a jelikož se 75% filmu odehrává s nim, tak sráží i Pegga s Frostem. Čekal jsem víc. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Brilantní komedie z pera Simona Pegga a Nicka Frosta o jednom neobvyklém setkání s mimozemskou formou života. Tvůrčí dvojice Britů Pegg/Frost zde hraje nerdy (mimoně -zdroj Wikipedie), kteří na své cestě takzvanou Oblastí 51 natrefí na svébytného mimozemšťana. To by nebylo nic zvláštního. Kolik takových filmů o setkání s E.T. jsme už viděli, že? Jenže zde máme co dočinění s velice zdařilou komedií, kde fungují především skryté odkazy na daný žánr. Pokud se tedy komedie jeví jako blbůstka pro děti, není tomu tak. Jedině dospělý jedinec se střední znalostí kultovních děl sci-fi tvorby celý film pochopí jaksi v globálu. Ono je ale ve filmu více aspektů, které vám napoví, že film není pro děti. Například mimozemšťan Paul je náruživý konzument marihuany. On vůbec Paul je docela drsný patron. Trousí hlášky s neobvyklou kadencí (na mimozemšťana), umí léčit mrtvé ptáky, aby je mohl sežrat zaživa, napovídá Spielbergovi náměty k filmům a podobně. Dále film potěší účastí hostů Jason Bateman, Sigourney Weaverová a Seth Rogen coby Paulův hlas. Další kladnou stránkou filmu je, že se nejede podle klasického schéma nebo žánrového klišé. Pokaždé pocítíme přítomnost anglického humoru, zvlášť toho Pegg-Frostovského. Simon Pegg a Nick Frost totiž před samotným psaním scénáře vyrazili po té stejné trase a vše, co na svém tripu zažili, vrazili do tohoto filmu, tedy kromě samotného Paula. Film se může stát kultem pro milovníky sci-fi, mládeži přijde vtipné, že alien je hulič, ostatní si v tom můžou najít skvělý oddychový film, který pokládá i závažné otázky na téma Bůh vs. mimozemšťané. Jinak zdařilá akční sci-fi komedie pro všechny, jen nejspíš ne pro děti. Pro mě zatím to nejlepší, co přinesl filmový rok 2011. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Primitivní, ale účinné blízké setkání čtvrtého druhu aneb dva britští geekové dobrovolně uneseni mimozemskou entitou, která se rozhodně nechová dle doporučených postupů mistra etikety Ladislava Špačka a všemožně bagatelizuje přínos toho tam nahoře, co nás má všechny rád.. Splněný sen sci-fi fandů a ufologů, kterým doposud neodstranili anální sondou smysl pro humor a v něm mile namíchána britská suchost deFrostujícího Pegga s americkým kurvováním, bigotností a národní obsesí zelenými mužíčky na létajících strojích. K tomu nenásilná emoční rovina a kvantum odkazů hlavně pro ty, co naposledy souložili se zakrslým medvídkem z planety Endor - Paul mi sednul náramně a brzy si dám toho sympatického dlaždiče z jiné galaxie zase. A pokud ne, tak přísahám, že zatáhnu za Spielbergova E.T.-ho ten plánovaný meziplanetární hovor.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Sympatická jednohubka, která stojí na funkčním, ale bohužel silně spotřebním humoru, který člověkem povětšinou pouze propluje, aniž by dokázal zaháknout a donutit k přemýšlení o opakovaném sjíždění na domácích nosičích. Závěrečná dvacetiminutovka se však Mottolovi povedla náramně, včetně nečekaných emocí, které digitální emzák s vyhuleným hlasem dokáže vykouzlit jedním mrknutím svých galaktických kukadel. 6+/10 ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Mimozemská roadmovie, která je geniálně hloupá, plná klení a překvapivě si utahující z křesťanství. A nebýt hlavních postav, které táhnou film, tak to bude jen mizerný film o tom, jak se mimozemšťan chce dostat domů. V podstatě si to hraje na to, že geekové jsou lidé se srdcem, i když na venek vypadají šíleně. To co je film Fanboys pro fanoušky Star Wars. To je film Paul pro fanoušky relationship with aliens. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Simon Pegg, Nick Frost | Hudba: David Arnold | Produkcia: Nira Park, Tim Bevan, Eric Fellner / Universal Pictures | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 97,984,015 $ || V mojich očiach dosť rozporuplná, samoúčelne sproste sa chovajúca psudokomédia s otravným pochcávajúcim sa vajcohlavom a dvomi životnými stroskotancami. Ajkeď som všežravý, toto mi jednoducho nechýba. Vydržal som to skoro do konca. Možno v budúcom živote mi to sadne viac. 25% | HD, EN DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Motolla sa pomaly stráca. Dúfam, že Superbad nebol posledný počin, ktorým u mňa zažiaril. Táto mimozemská road-movie má síce dosť vtipu, pointy, nápaditosti a hereckých vychytávok, no stále to nie je dosť šťavnaté, aby to utiahlo celovečerák. Ako polhodinová časť seriálu by to bolo nadupané, takto je to pomerne dosť rozťahané a človek len s vyplazeným jazykom čaká na poriadny vtip, či hlášku. Snáď nabudúce. 65%. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg nesklamal... príjemný britský humor spolu s vyhúleným mimozemšťanom udržovali celkom zaujímavú atmosféru počas celého filmu :D ... ja som sa celkom bavil a to je na komédii to hlavné ;) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Při psaní scénáře k Paulovi se Pegg očividně vrátil v mysli o deset let zpátky k seriálu Spaced, protože hlavní postavy těchto děl jako by si z oka vypadly: stejně jako Tim Bisley ve Spaced je hlavní hrdina Paula, Graeme Willy, ňoumovitý komiksový kreslíř a fanoušek Star Wars, který pochopitelně nemá holku. To vše je ale navíc v Paulovi okořeněno UFO nadšenectvím. Zatímco Jednotka příliš rychlého nasazení i Soumrak mrtvých si chytře pohrávali s žánrovými pravidly, Paul (podobně jako Spaced) nemá takto jednoznačnou koncepci, úsměv na tváři diváka se snaží vyvolat jiným způsobem. Neúspěšně. Tvůrci si sice natáčení filmu určitě užívali, ale jejich nadšení se jim na publikum nedaří přenést. Již úplně první vtipy mě přesvědčily, že tentokrát je s dvojici Pegg&Frost něco špatně. Slovní hříčky alien/přistěhovalec? Mimozemšťanka se třemi ňadry? Vtípky na domnělé gay partnerství hlavních hrdinů? Jsem jediný, komu tohle všechno připadá jako dost slabý materiál? Další pokusy o vtip spočívají v tom že mimozemšťan s hlasem a osobností Setha Rogena je úplně stejný mimoň jako Greame s Clivem, rád si zahulí, mluví neskutečně sprostě, a aby byla jeho podoba s lidmi dokonalá, tak se jmenuje Paul. Smějete se už? Když se nad filmem zamyslím, tak o UFO nadšenectví a o lásce ke sci-fi moc nevypovídá, v podstatě je to jen nepříliš povedený obyčejný buddy road movie s Peggem, Frostem a Rogenem, přičemž poslední jmenovaný má lehce netradiční vzhled. ____ Přesto tu určitý potenciál byl, a právě jeho naprosté promrhání je to, co mě na filmu nakonec nejvíc mrzí. Frost a Pegg jako by nevěděli, co si s Paulem počít, a tak ho čas od času konfrontují s nějakou novou postavou, jako je fanatická křesťanka, dítě, nebo policajt, a doufají, že to bude sranda. Právě setkání s bláznivou kreacionistkou se mohlo stát ústředním motivem díla, protože podle scenáristů existence mimozemšťana jaksi automaticky dokazuje neexistenci boha. Jenže film je ve svém tažení proti křesťanství záhadným a paradoxním způsobem až příliš urážlivý a sprostý, než aby to bylo ještě vtipné, ačkoliv je zároveň zaměřený na nejširší masy, a to mnohem víc, než předchozí díla Pegga & Frosta. ___ Slabou dějovou kostru by mohly pozvednout aluze a narážky na jiná díla, ale i těch je zde málo, a jsou použity bez nápadu. Divák se dočká obligátních odkazů na Star Wars, Star Trek, E.T., Blízká setkání třetího druhu, Indiana Jonese, Akta X nebo Vetřelce, ale jde o druhořadé vtípky, které téměř vždy působí tak nějak navíc. ____ Ve výsledku se jedná o smutný slepenec scének bez solidnějšího příběhu v pozadí, který by vše držel pohromadě. To by ještě nevadilo, kdyby jednotlivé vtipy tuhle chatrnou kostru držely nad vodou. Jenže místo toho se zde sází na sprostou mluvu a mimozemšťana, který kouří trávu. Nic slabšího si ani nedovedu představit. Paul je prostě pod Peggovu a Frostovu úroveň, a neomlouvá je ani to, že film údajně točili primárně pro Američany. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Paul do každé rodiny. Lehce nadhodnocená taškařice, která je od podlahy ke stropu natřískaná všemožnými "fanboys odkazy" až z toho Simon Pegg a Nick Frost vychází jako pár geeků, co nemá svůj osobní život a skutečně nutně potřebuje holku. Za 104 minut se prakticky nedá rozkódovat úplně všechno, ale i tak je to film od fanoušků pro fanoušky s náběhem na kultovku ala Jay a mlčenlivý Bob vrací úder. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábava s nejsympatičtějším mimozemšťanem tohoto roku. Paula, se skvěle padnoucím hlasem Setha Rogena, vyborně doplňuje stará známá dvojce Simon Pegg a Nick Frost. Film je prošpikovaný narážkami na všechno (cameo Spielbergova hlasu nemělo chybu) od Star Wars až po Spidermana. Výborná, v unrated verzi i těžce profuckovaná, atmosféra se táhne celým filmem a když to v závěru dopadne přesně tak jak čekáte, povzdechnete si dojetím, tyhle filmy mají prostě srdce. - Paul? - Jo. To je přezdívka, uchytila se. Moje loď spadla na... psa. To je jedno. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hloupoučké, ale vesměs zábavné. Ty dva pohromadě moc nemusim, ale amerikanizace suchému humoru prospěla a koukat se na to dá. Navíc Simona Pegga mám v oblibě, takto to tomu dost napomohlo. Že bych se nahlas smál, to vůbec, ovšem občas mě film pobavit dokázal. Ufoun Paul je správňák a je s nim sranda, na rozdíl od jiných. PS : Nick Frost mi je dlouhodbě nesympatickej a tady navíc ty dlouhý vlasy se k němu nehoděj vůbec. PPS : Takhle prázdnej Comic-Con bych vážně (ne)chtěl vidět...70% ()

Související novinky

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Reklama

Reklama