Reklama

Reklama

Graeme (Simon Pegg) a Clive (Nick Frost) přijeli do Ameriky na dovolenou, během níž chtěli procestovat všechna místa proslulá údajným výskytem UFO. Cesta probíhala podle plánu, dokud nenarazili na titulního hrdinu. Byť jako všichni správní ufologové v existenci mimozemšťanů bezmezně věřili, Paul je poněkud zaskočil. Přestože vypadá jako typický „emzák“, chová se jako zastydlý puberťák, tedy úplně stejně jako Graeme a Clive, jen s kapkou americké suverénnosti navíc. Po počátečním oťukávání zjistí, že si navzájem docela rozumějí, takže Graeme a Clive Paulovi nabídnou, že ho odvezou na místo „kdesi mezi lesy“, kam si pro něj přiletí jeho soukmenovci. Kamarádskou idylu bohužel vážně narušují dvě externí hrozby. Když vám zdrhne mimozemšťan, tak se ho snažíte dostat za každou cenu, což je úkolem agenta tajné vládní agentury (Jason Bateman), který má k ruce dva neschopné poskoky a zpruzenou šéfku na telefonu. Nebezpečí číslo dvě pak představuje nerudný náboženský fanatik, jemuž naše trojka nedopatřením unesla celkem rajcovní dceru (Kristen Wiig), a on se ji snaží získat zpět s pomocí nabité kulovnice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 116)

Vakomlok 

všechny recenze uživatele

Paul je především příjemná letní komedie, která je narvaná menšími vtipy a nenápadným pomrkáváním na fandu sci-fi. Cameo Sigourney Weaver potěší a čím větším jste fanouškem sci-fi, tím víc se vám bude Paul líbit. A především ukazuje sprostého a absolutně servítky si nebrajícího mimozemšťana, kterého si zamilujete! ()

Ukubumbahoo 

všechny recenze uživatele

Simon a Nick mají na svém kontě určitě lepší snímky, nicméně Paul určitě také stojí za shlédnutí. Nebavil sem se sice úplně celý film, zato místy zcela brutálně. Celé to na mě působilo takovým poklidným dojmem, až je možná škoda, že toho Paul nezažije ještě o trochu více. Ve filmu se bohužel také nacházejí zcela hluchá místa a to především pro neznalce "klasických" Sci-Fi snímků, protože film odkazuje na poměrně slušné kvantum scén či narážek, z jiných filmů. I přesto je to nové, je to svěží a pohodové. ()

sbl 

všechny recenze uživatele

Slabší rozjezd jinak sympatické dvojky Pegg/Frost nevěstil nic dobrého. Pak ale na scénu přišel hláškující emzák Paul a až do konce filmu to byla parádní komediální jízda. Ústřední trio mělo dost šťávy na to, aby to vydrželi utáhnout důstojně až do konce. Rozhodně se mi líbily vedlejší postavy, které parodovaly klasické filmové záporáky. Dostal jsem co jsem čekal a jsem spokojen. Nic víc, nic míň. ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Neni to Shaun of the Dead ani Hot Fuzz a nektere vtipky sou mirne receno detinske, ale i tak je to porad velka sranda pro zastydle pubertaky:))) ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Pro me znacne zklamani, ale i tak vcelku prijemna, prastena komedie, trochu moc dlouha na vydatnou zabavu. Nemalo povedenych vtipku a narazek je dosti rozmelneno a ve finale zbude dojem z zabavneho mimozemstana a nic vic. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Komedie cílená na specifické žánrové publiku s několika odkazy na klasické sci-fi filmy. Tahounem je E.T. trousící hlášky ve všech situacích a nutno podotknouti, že hlas Seath Rogena rozhodně padne Paulovi v tomto případě jako příslovečná prdel na hrnec. Duo Pegg & Frost je poměrně nevyužito (to ale bude patrně vždycky bez vedení E.Wrighta)a přestože jsem od této podívané čekal větší porci britského humoru, jako celek je Paul pohodovým filmem, který by neměl urazit i "nezaujaté" diváky. ()

Norus88 

všechny recenze uživatele

Perfektná komédia s neskutočnými hláškami, dobre zefektované, skvelý námet a plynulý dej pri ktorom som sa neskutočne nasmial, zatiaľ najlepšia komédia roku. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Zábavný park i Superbad byli od Mottoly lepší (i když tady mají >zatím< horší hodnocení). Fanoušci sci-fi budou nejspíš spokojení (i když já mám sci-fi taky rád, ale moc mě to neustálé citování a narážky na klasiky neoslovilo). Pegg, Frost a hlavně Rogen hláškují obstojně (i když ne tak často, jak byste u komedie doufali). Ale celé to působí tak nějak sezóně. Za týden si nevzpomenu, že jsem to viděl. - 60 % ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vyvážené - na jednu stranu blbé a trapné, na druhou stranu vtipné a nápadité. Simon Pegg mě už zaujal v pár předchozích filmech. Herec to není špatný. Jestli bych měl volit E.T.-ho nebo Paula, volím Paula. Zabaví, neurazí. Kdo by nechtěl potkat tak pohodovýho emzáka? Někteří lidé by si měli z něj vzít příklad. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Čakal som nekompromisný "vodvaz" a narážanie obrneným transportérom do sci-fi klišé, no tu len sem tam karavanom zle zacúvame do vidieckych buranov... nuž nevadí, stále ide o slušnú porciu záškodníckej zábavy... ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Paul si nebere servítky, je sprostej, hrubej, baští oživlé ptáky a přitom je každým coulem neodolatelný. Byl jsem příjemně překvapený z toho, že dvojka Pegg/Frost mě sejmula příběhem mimozemského návštěvníka, protože jejich předchozí spolupráce mě nijak neoslnila. Tohle je tak výborná směs komedie, akčního dobrodružství, romantiky (opravdu funguje!), že těmto klukům musím tu fanouškovskou 5* přihodit. Fuck you! :) ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré, moc dobré, ale stejně se nedokážu zbavit pocitu, že se z nabízeného tématu dalo vytřískat o trošku víc... 75% ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Snad jen trochu moc klišovitý konec... Ale co už, nápad funguje, vtip kraluje celýmu filmu, takový na pohodu úsměvný.. Samozřejmně, že celý film stojí na Paulovi. Co sem od toho čekal, sem dostal. Mě to ke štěstí stačí. "Sometimes you just gotta roll the dice." ()

Bohnice05 

všechny recenze uživatele

Mno nic moc pánové. Od téhle dvojky jsme se dočkaly už daleko lepších filmů. Navíc z pohledu fanouška fantastiky nejsou mojí silnou stránkou zrovna emzáci a proto to na mě asi tolik nepůsobilo. Paula jsem si nedokázal pořádně oblíbit. S čímž tvůrci podle mě nepočítali. Směšná drzá a charismatická postavička Paula měla být stěžejním prvkem. Pokud vám ale nesedne, srazí to film o několik tříd dolů... ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Základ je parádní - mimozemšťan, který strávil posledních pár desítek let v rukou armády, se dává na útěk. Za tu dobu z něj vyrostl prakticky obyčejný američan - hulí jak továrna, sprostě nadává a vypouští pubertální vtípky. Potud za pět z pěti. Co se ale nepovedlo, je jeho propojení s dvojicí hlavních postav. Opravdu byla zapotřebí ta tuna pre-teen humoru? Come on, tuna "ptáků" a "hoven" přeci srandu nedělá. Dal bych jen tři, ale kvůli hromadě narážek na většinu sci-fi klasiky musím jako správný geek jít nad průměr. ()

J. T. Kirk 

všechny recenze uživatele

Ihned, jak jsem viděl trailer, tak jsem byl rozhodnutý, že to prostě musím vidět. Je to další pořádně ujetá, britská komedie se Simonem Peggem a Nickem Frostem. Taky bych chtěl někdy potkat takového mimozemšťana. Paul je prostě pohodový "ufoun", který prostě nic neřeší. Tento film je jedna vtipná scéna za druhou. Pár věcí bylo trošičku nedomyšlených, např. jak mohl mluvit, když byl neviditelný? Bylo zde jasně řečeno, že je neviditelný pouze, když zadrží dech. Jinak opravdu povedená komedie, určitě jedna z nejlepších, které jsem tento rok viděl. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

no asi 3 vtípky u kterých jsem se usmál je na 100 minut trochu málo. jinak to spíš nudí, jde o zvláštní příběh s mimozemšťanem a teorií jak to vlastně bylo, jen ty vtipy které se snaží stále dělat jsou dost hloupé. Některé obrázky z filmu by se daly dělat jako tapety na plochu :-) po 4 letech se mi vtipy líbily asi trošku víc, i když ten konec by si 2* zasloužil, nikdy neměli lízt do baráku. ale i tak 3 hvězdy dám... ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina výborná, potom sa to celé ale už strašne vlečie a poriadne ochudobní o vtipy. Škuľavú ženskú vyhodiť, pridať viac Paula, a hodnotenie by sa vytiahlo vyššie, takto je to za 6/10. ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Tak asi se všeobecně čekalo víc, ale našly se tam povedené vtípky a dobré hlášky. Hlas Setha Rogena byl pak dle mého velmi dobrou volbou. V mých očích pak hodnocení nejvíc sráží fakt, že od dvojice Pegg & Frost jsem čekal asi větší nářez. Lepší tři... ()

Související novinky

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Reklama

Reklama