Reklama

Reklama

Graeme (Simon Pegg) a Clive (Nick Frost) přijeli do Ameriky na dovolenou, během níž chtěli procestovat všechna místa proslulá údajným výskytem UFO. Cesta probíhala podle plánu, dokud nenarazili na titulního hrdinu. Byť jako všichni správní ufologové v existenci mimozemšťanů bezmezně věřili, Paul je poněkud zaskočil. Přestože vypadá jako typický „emzák“, chová se jako zastydlý puberťák, tedy úplně stejně jako Graeme a Clive, jen s kapkou americké suverénnosti navíc. Po počátečním oťukávání zjistí, že si navzájem docela rozumějí, takže Graeme a Clive Paulovi nabídnou, že ho odvezou na místo „kdesi mezi lesy“, kam si pro něj přiletí jeho soukmenovci. Kamarádskou idylu bohužel vážně narušují dvě externí hrozby. Když vám zdrhne mimozemšťan, tak se ho snažíte dostat za každou cenu, což je úkolem agenta tajné vládní agentury (Jason Bateman), který má k ruce dva neschopné poskoky a zpruzenou šéfku na telefonu. Nebezpečí číslo dvě pak představuje nerudný náboženský fanatik, jemuž naše trojka nedopatřením unesla celkem rajcovní dceru (Kristen Wiig), a on se ji snaží získat zpět s pomocí nabité kulovnice. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 116)

Domas88 

všechny recenze uživatele

Kamarád mi o tomhle filmu tak dlouho vyprávěl, jak je úžasný, popisoval mi scény a nakonec mi ho asi i nějak znechutil... ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Shlédnout to jednou bohatě stačí a pak možná ještě jednou a nakonec ještě jednou… Pokud to tedy nebude častěji než jednou za rok, tak si to i rád představím. Humor není, až na výjimky, odzbojující, ale ani neurazí a po nějakém čase se mi po některých replikách i zasteskne. Zkrátka film pro úzce profilované diváky - geeky, ke kterým se při správné náladě rád přidám. ()

Veena.cz 

všechny recenze uživatele

Roztomilé. Neroztáhne bránice, ani nezvýší srdeční tep, ale potěší. Jestli hledáte pohodovku na víkendové odpoledne a ideálně máte doma malého kluka, co má rád sci-fi, pak je tohle ideální volba :) ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Od dvojice Pegg/Frost som čakala po predchádzajúcich skúsenostiach viac. Film je to príjemný, leč nijak výrazne vtipný, skôr som sa pár krát pousmiala nad nejakou geek narážkou či scénou. Seth Rogen podáva Paula tak, že by tohto ufóna zrejme do karavanu zobrala väčšina, a i napriek pár sprostým vtipom mi film pripadal viac ako rodinná dobrodružná komédia (takže nie príliš vtipná). Možno to tvorcovia mysleli dobre, ale verím, že mnoho point mi uniklo. Priemer, keďže film je fajn, ale z látky sa dalo vyťažiť viac. ()

bubazx 

všechny recenze uživatele

Pegg s Frostem jsou mi těžce sympatický a tento pohodový snímek se skvělým obsazením mě v tom jenom utvrzuje. ()

Marcas 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie, která mě ale nebavila tak, jak jsem si představoval, že bude. Jsem trochu zklamaný, protože jsem očekával o trochu víc, nicméně i tak je to fajn film na víkendové odpoledne. ()

Killik 

všechny recenze uživatele

Celkem prijemna sci-fi komedie, rekl bych snad i rodinna, ale v pozdejsi casti filmu nejak pribylo na vulgarismu, takze spis nedoporucuji ;) Mozna az prilis dlouha stopaz, tedy alespon v jedne casti se mi zdalo, ze se az prilis natahuje. Weaver mela celkem zajimavou zetkovou vsuvku, takove okoreneni zaverem. Pobavila :) Dokonce se dozvite zajimavosti o Foxu Mulderovi a Spielbergovi ;) 75% ()

SeldomSeen 

všechny recenze uživatele

Mým hlavním problémem asi bylo, že mi titulní postava CGI pohodáře s hlasem Setha Rogena nesedla a nepřišla tak "cool", jak nejspíš měla. Navíc pohříchu ani vztahy mezi lidskými protagonisty nefungují tak dobře, jak by tvůrci asi rádi - vždy se spíše jenom naznačí a hned se skáče jinam. Pročež lze asi doporučit soustředit se především na tuny odkazů, z nichž jsem pravděpodobně většinu ani nepochytil, ale min. jeden hudební mě velmi potěšil! P.S. A v rámci subžánru "pocta sci-fi geekům" u mě dostává Paul, co se zábavnosti týče, od Galaxy Questu celkem na frak... ()

Igis_001 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná verze na Blízká setkání třetího druhu, jinak také velmi vtipná pocta všem filmům o mimozemšťanech se spoustou odkazů. Simon Pegg i Nick Frost tradičně výborní a postava Jasona Batemana dlouho nečitelná. A Sigourney Weaver nesmí chybět v žádné "vesmírné sci-fi" a jako vždy skvělá:-) Charismatický Paul s odzbrojujícím hlasem Setha Rogena chrlí jednu hlášku za druhou. "Agent Mulder měl pravdu", "Agenta Muldera jsem vymyslel já."...:-) Doporučuji každému, kdo se chce nabit pořádnou porcí dobré nálady:-) ()

cubiczech 

všechny recenze uživatele

Sympatická komedie, bohužel toho moc navíc nedá a asi si na film později ani nevzpomenete... nezachrání to ani super Seth Rogen. Je to zábava, ale tak nějak cítíte, že velké something special je někde jinde... ()

Muso 

všechny recenze uživatele

Nepomôžem si. Pegg s Frostom ma začínajú čím ďalej viacej baviť. Postavy aké stvárňujú a celkovo scenáre a filmy, ktoré si vyberajú. Opäť viacero odkazov, originálne vtipy, na záver cameo(aj keď to vlastne už bude malá rola:-) ako sa patrí. Čo viac dodať-takmer po 30 rokoch má E.T. adekvátneho nástupcu. Neviem či ho decká budú až tak žrať, každopádne si to zaslúži. ()

krt7236826 

všechny recenze uživatele

čo je natom také dobré? absolútne otrasný otrepaný yenkee humor ktorý sa mi prieči už rovno na sietnici... úchylné, homosexuálne, nelogické, príliš vulgárne, trápne a to stále znovu a znovu ako keby tam bol refrén... ešte že som sa nato netešil ..niesom nejak sklamaný len nechápem to hodnotenie tu na csfd... ()

Leffi 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mě to velice a musí se nechat, že některé sci-fi odkazy jsou opravdu šikovně zakomponované, ale bohužel se s hodnocením musím držet při zemi. Velice mne totiž zklamalo, že jsem celý film už dávno viděl v traileru a na film, tak zbylo těch opravdu vtipných situací velice málo. Trailer mě sice navnadil, ale kdybych tohle věděl dřív, tak jsem se na něj nekoukal a film bych si rozhodně užil víc. Škoda, mělo to v mých očích velký potenciál. ()

AdamK. 

všechny recenze uživatele

Za dlouhou dobu nejpohodovější film. Vykouzlil mi blažený úsměv v závěrečných titulcích a bravurně zvládá příběh, vtip, akci i romanci. A ten trochu přisprostlý humor krásně napomáhá atmosféře celému filmu. Čtyřhvězdičková roadmovie. ()

efialtes 

všechny recenze uživatele

E.T. volat Edgaru Wrighteovi a žalovat,že to trojice Pegg,Frost,Mottola celý dokopala,až z toho vznikla čirá esence trapnosti a prosit Edgara,aby příště Pegga s Frostem neopouštěl.(Zato s ním jít až Na konec světa.)E.T.nemít Paula rád. ()

w0rm 

všechny recenze uživatele

Nemozem si pomoct...zboznujem komedie Simona Pegg-a, ale toto mi nejako nesadlo a to aj napriek tomu ze som fanusik sci-fi. Vtipy mi pripadali sice originalne, ale bohuzial iba velmi malokedy vtipne (az na neskutocne drzeho Paula). V podstate plny suhlas s Oskarovou recenziou. ()

Související novinky

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Reklama

Reklama