Reklama

Reklama

Last Night

  • Česko Včera v noci (více)
Trailer

Joanna, spisovatelka na volné noze, a Michael spolu žijí nehledě na občasné hádky ve šťastném manželství až do večírku pořádaném Michaelovým šéfem Stuartem, kde si Joanna všimne, že manžel věnuje většinu času své kolegyni, designérce Lauře. Od Michaelova spolupracovníka Andyho se dozvídá, že Laura už s nimi pracuje několik měsíců a byla i na poslední služební cestě v L.A. Doma se pak manželé pohádají, Michael tvrdí, že s Laurou nic nemá, Joanna se zlobí, že jí o ní ani neřekl. Nakonec se usmíří. Druhý den ráno odjíždí Michael s Andym, kterému Joanna slíbí pohlídat a vyvenčit psa, a Laurou na služební cestu do Philadelphie. Joanna mu vsune do košile v kufru lísteček, kde mu vyznává lásku … Zatímco trojice se ubytovává v hotelu ve Philadelphii, Joanna si jde do baru koupit kávu a před ním potkává svou dávnou lásku Alexe, s nímž se seznámila před čtyřmi lety v Paříži, kde psala povídku a kde Alex žije. Oba jsou ze setkání nadšení a je jasné, že mezi nimi ještě stále přetrvává silné pouto. Domluví si schůzku v baru … Tam si dlouze povídají o minulosti, o Alexově knize a o tom, že se naposledy viděli před 2 lety. Nakonec Alex pozve Joannu na večeři s přáteli. Truman se Sandrou je už očekávají a všichni se dobře baví. Truman pak, když Alex a Sandra odejdou kouřit, poví Joanně o Alexově pařížské přítelkyni Helen. Michael se několikrát pokouší Joanně dovolat, ale ona to nebere, teprve při posledním pokusu odpoví. Vše je údajně v pořádku. Michael měl služební večeři s klienty a nakonec se s Laurou dohodne, že si ještě sami dva dojdou na drink … Joanna s Alexem dlouze hovoří o tom, proč jejich vztah nevyšel, přestože jim spolu bylo dobře. Joanna se příteli svěřuje, že na něj často myslí a manželovi o něm nikdy neřekla. Napětí mezi oběma pomalu roste, minulost se připomíná s nečekanou silou … Laura mezitím okatě svádí Michaela a nakonec ho pozve k hotelovému bazénu, kde teď v noci nikdo není. Michael jen nerad svolí k tomu, aby se svlékl a vykoupal se s ní. Ve výtahu, který je veze zpět do pokojů, ji začne vášnivě líbat a nakonec se s ní vyspí … (TV Prima)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (374)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když se vám podaří do jednoho filmu sehnat tři skvělé herce, dát jim skvělý scénář, zachytit noční atmosféru New Yorku a tohle vše podkreslit půvabnou hudbou, tak výsledek prostě nemůže být špatný. Last Night je film, který se zamýšlí nad otázkou viny - je lepší/horší, když k nevěře dojde, ale víte, že to bylo naposledy, nebo je lepší/horší, když k nevěře nedojde, ale toho druhého opravdu milujete (tudíž nedáváte svému protějšku tolik, co své tajné lásce)? Rozhodnutí je jen na vás, film pouze "rozehraje" partii s těmito otázkami, ale nedojde k jejich zodpovězení. A právě tohohle faktu si moc cením - scénáristka a debutující režisérka v jednom Massy Tadjedin nikoho nesoudí, ani nechce soudit. On vás jen vhodí do hry a donutí vás přemýšlet. Tohle rozhodně není film jen na jedno zhlédnutí, a já si ho ještě minimálně jednou rozhodně dám. Do té doby zde nechám hodně silných 80 % (do plného počtu mi něco chybělo, možná o něco víc propracovat linku se Samem a Evou). ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Chemie (sex na jednu noc) versus tajná život.? láska. Co je horší? Na tuto otázku se (NE)snaží odpovědět debutující režisérka Massy Tadjedin a zejména čtyři hlavní protagonisté. Last Night..... je snímek, který sice neurazí, na druhou stranu v ústech (tedy alespoň v těch mých) zbyde hořká pachuť z promarněné šance na daleko lepší (vyzrálejší) zážitek než např. v podobě náhodného sexu na jednu noc (né nutně v hotelu ve Philadelphii), který nebyl bůhvíjaký, navíc podpořen ranní kocovinou a následným vystřízlivěním. Byť (v případě Evy Mendes), použít výrazu „sex, který za moc nestál“ není tak zcela na místě. S tímhle ranním „vystřízlivěním“ bych se dokázal srovnat „bez trvalé újmy na zdraví“ :o) Teď ale vážně. Chtělo by si to hrát (nebo přesněji řečeno) mít mnohem větší ambice, leč režisérka a scénarista si ukousli příliš velké sousto. Výsledkem je tak lehce (nad)průměrná žánrovka, kterou nejvíce sráží scénář a zejména nevýrazný (tro)dvojlístek Worthington-Mendes-(Canet). Chtít po dotyčných vyjádřit jakékoliv emoce, je jako snažit se otočit tok řeky. Co naopak potěší, to je Keira Knightley, tklivý soundtrack Clinta Mansella podtrhující melancholickou atmosféru nočního NewYorku a samotný závěr snímku. To je ale (alespoň v mém případě) na KVALITNÍ (komorní) vztahovou konverzačku ze života málo! Pokud chcete kvalitní „vztahovku“ s řádnou špetkou ironie, sarkasmem, ale zejména nadhledem člověka, který ví, co je to život a partnerská(é) krize, odcizení.... sáhněte po jakémkoliv Woody Allenovi. Tohle je slabá náhražka. Zajímavý a výstižný (alespoň pro mě) komentář: uživ. Sofia, avšak s jednou poznámkou. Za (velkého) romantika se rozhodně nepovažuju, za puberťáka nějaký ten Pátek (možná i Sobotu) taky NE, přesto: „tohle“ mohlo být daleko lepší, propracovanější a vyzrálejší, přičemž (jak už jsem výše zmínil) na vině je scénář (dialogy) a to zejména „bezkrevného“ dua Worthingtom-Mendes (kteří tak nějak sami neví, co hrát). Přitom např. k panáku tulamorky do pochmurného deštivého počasí, zavzpomínat si na svůj dosavadní život (být to propracovanější) člověk by i přikyvoval a možná si i zatesknil..... možná ......60% p.s. někdo (uživ.Sofia) končí cynickou poznámkou „láska je kurva.... každýho sundá“..... ano, s dovětkem „chemie“ je mrška proradná, které člověk těžko poroučí, zvlášť v určitých situacích..... p.p.s. pokud si nejste zcela jisti, zda-li jste nebyli pouze špatně naladěni a (ne)křivdíte snímku, počkejte si (tak jako uživ. rastlinka) do druhého dne. Budete mít naprosto jasno. Jakýkoliv dosavadní film.zážitek z předešlé noci vyprchá jak perlivá voda po otevření...... ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ach Keira, Keira, čo s tebou..už sa mi ozaj nechce písať v každom komente, že si moja najneobľúbenejšia herečka široko ďaleko..OK - môj problém! Keď sa odosobním od "vzájomných" antipatií, tak sa jedná o skrytý klenot "ako zo života". Skladačka, ktorá je veľmi citlivo a otvorene napísaná a ešte inteligentnejšie zrežírovaná. Skvelá práca a veľmi dobrý film s geniálnym záverom... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Debutující režisérka Massy Tadjedin mě na půl druhé hodiny zatáhla do vcelku milé společnosti, která má odpovědět na otázku, zda je horší fyzický úlet nebo silná a letitá tajná láska? Joanna a Michael se milují, respektují a ctí, ale přeci mezi sebou mají nějaké to tajemství. Zvlášť poté, když spisovatelka Joanna zjistí, jak vlastně vypadá Michaelova nová kolegyně z práce. Žádná JEN KOLEGYNĚ, ale navýsost atraktivní kost.. a co teprve, když s Michaelem pravidelně vyráží na pracovní cesty? A co když se i Joanna náhodou setkává se svou dávnou láskou? Last Night je příjemný konverzační výlet s atmosférou zejména nočního New Yorku, doprovázený melancholickým soundtrackem Clinta Mansella. Tvůrci navíc něco rozehrají, ale soudy a další osudy hrdinů nechají na divákovi. A to je jenom dobře. S emočním dopadem už je to trochu horší. Může za to zejména fakt, že linie Knightley-Canet je mnohem živelnější a hlubší (a herecky výrazně zajímavější a uvěřitelnější), než fyzično mezi plochou a tak trochu násilně do různých situací vtlačovanou dvojicí Worthington-Mendes. Dojem je tak místy chladnější, nedotaženější, některé kroky režisérky zase bez viditelného záměru.. Přesto tohle partnerské drama dokáže pomocí malých kompromisů docela velké věci.. skvělý závěr!! ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh páru, kterému stačí jedna noc, kdy jsou odděleni od sebe, aby si každý z nich zaflirtoval. Začnu tím slabším, a to jsou v některých chvílích dlouhé, až nudné dialogy. Do třech čtvrtin filmu to bylo napínavé až k prasknutí, a napětí pořád gradovalo. Ke konci ale jako by film neměl co říct a utápěl se právě v pořád protahovaných dialozích. A úplný konec mě hodně překvapil, bohužel tak, že to hlavní jsem se nedozvěděl, ač jsem na to čekal už od začátku. Na druhou stranu je to ale možná dobře, protože film u člověka vyvolává pocity velké nejistoty, a konec je toho důkazem. Teď ale k tomu příjemnějšímu. Film neskutečně těží z naprosto okouzlující atmosféry nočního New Yorku. Ukazuje život takový, jaký tam opravdu je. A v něm krásně vyčnívají oba příběhy. Touha obou představitelů (Sam Worthington a Keira Knightley) zkusit něco jiného je také vykreslena neskutečně reálně. Kvalitu rozhodně podporují i kvalitní vykony hlavní čtveřice, i když právě u Sama si nejsem jistý. Buď to zahrál naprosto geniálně se všemi těmi nervozitami, nejistotou a choutkami, když se má něco stát mezi jím a jinou ženou, však to znáte. Anebo je prostě absolutně nevhodný do těchto romantických pletek, protože na mě působil naprosto nejistě. Film je krásná ukázka toho, co se může stát, když se do vztahu vmísí práce nebo staří přátelé. Proto také hodnotím vyše, protože film má co říct a v nemálo případech možná posílí nejistotu právě ve vašich vztazích. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (2)

  • Snímka Last Night otvárala Medzinárodný filmový festival v Ríme (2010). (MikaelSVK)
  • Jessica Biel sa uchádzala o hlavnú postavu (Joanna Reed), ktorú napokon získala Keira Knightley. (U_S_O)

Související novinky

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama