Reklama

Reklama

Last Night

  • Česko Včera v noci (více)
Trailer

VOD (1)

Joanna, spisovatelka na volné noze, a Michael spolu žijí nehledě na občasné hádky ve šťastném manželství až do večírku pořádaném Michaelovým šéfem Stuartem, kde si Joanna všimne, že manžel věnuje většinu času své kolegyni, designérce Lauře. Od Michaelova spolupracovníka Andyho se dozvídá, že Laura už s nimi pracuje několik měsíců a byla i na poslední služební cestě v L.A. Doma se pak manželé pohádají, Michael tvrdí, že s Laurou nic nemá, Joanna se zlobí, že jí o ní ani neřekl. Nakonec se usmíří. Druhý den ráno odjíždí Michael s Andym, kterému Joanna slíbí pohlídat a vyvenčit psa, a Laurou na služební cestu do Philadelphie. Joanna mu vsune do košile v kufru lísteček, kde mu vyznává lásku … Zatímco trojice se ubytovává v hotelu ve Philadelphii, Joanna si jde do baru koupit kávu a před ním potkává svou dávnou lásku Alexe, s nímž se seznámila před čtyřmi lety v Paříži, kde psala povídku a kde Alex žije. Oba jsou ze setkání nadšení a je jasné, že mezi nimi ještě stále přetrvává silné pouto. Domluví si schůzku v baru … Tam si dlouze povídají o minulosti, o Alexově knize a o tom, že se naposledy viděli před 2 lety. Nakonec Alex pozve Joannu na večeři s přáteli. Truman se Sandrou je už očekávají a všichni se dobře baví. Truman pak, když Alex a Sandra odejdou kouřit, poví Joanně o Alexově pařížské přítelkyni Helen. Michael se několikrát pokouší Joanně dovolat, ale ona to nebere, teprve při posledním pokusu odpoví. Vše je údajně v pořádku. Michael měl služební večeři s klienty a nakonec se s Laurou dohodne, že si ještě sami dva dojdou na drink … Joanna s Alexem dlouze hovoří o tom, proč jejich vztah nevyšel, přestože jim spolu bylo dobře. Joanna se příteli svěřuje, že na něj často myslí a manželovi o něm nikdy neřekla. Napětí mezi oběma pomalu roste, minulost se připomíná s nečekanou silou … Laura mezitím okatě svádí Michaela a nakonec ho pozve k hotelovému bazénu, kde teď v noci nikdo není. Michael jen nerad svolí k tomu, aby se svlékl a vykoupal se s ní. Ve výtahu, který je veze zpět do pokojů, ji začne vášnivě líbat a nakonec se s ní vyspí … (TV Prima)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (373)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rozhodne žánrové prekvapenie, ktoré nenudí, ktoré spĺňa svoj účel a ktoré je nielen ukážkou prvotriedne natočeného vzťahového filmu, ale aj prvotriedneho herectva. Štyria hlavný predstavitelia hrali svoje postavy viac než na úrovni. Obohatili svoje postavy o potrebnú emotívnosť, ktorá vychádzala z ich pohľadov a vytvorila tak skvelý odrazový mostík pre tvorcu, aby spravil situácie čo najuveriteľnejšie. To sa mu podarilo. Last night som veril každú jednú emóciu. V zásade musím povedať, že čo sa týka Knightley, tak po dlhom čase mala možnosť v nejakej úlohe zažiariť. Svojou detskosťou a eleganciou značne prevyšovala herecky všetkých zúčastnených, ale pritom s nimi dokázala krásne fungovať keď sa stretli v zábere. Pohľad na otázku nevery zo ženského a mužského pohľadu bol dobrý nápad, ktorý nemusel dopadnúť najlepšie, keby sa režisérovi nepodarilo vytvoriť potrebnú harmóniu medzi prostrediami a atmosférami. Toto ale nie je ten prípad. Po skončení, pri tom krásnom otvorenom konci, kde je vypovedané všetko a zároveň nič, som mal pocit, že som videl pekný, autorský film, ktorý síce neprináša nič nové, ale je robený poctivo a preto v ňom všetko funguje tak ako má. Plus Mansellova hudba v pozadí. Veľká spokojnosť s mojej strany. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Takýto scenár zažíva podľa mňa každý tretí človek. Či už je to v škole, či v práci, všade okolo nás sa vyskytujú nástrahy a ľudské túžby sa tak ľahko stávajú nevyspytateľnými. Film sprevádza veľmi dobrá forma ako v stávkovej kancelárií, keď si môžte tipnúť a vsadiť, ktorý z manželov prvý sklame a zhreší v priamom prenose. Eve Mendes je ozaj ťažké odolať, takže to Sam Worthington mal ozaj ťažké. Napriek tomu, že on spáchal neospravedlniteľný čin, postava Joanny, ktorú stvárnila Keira Knightley je vykreslená viac nehumánne, keď naschvál nezdvihne manželovi mobil a stretáva sa poza jeho chrbát s druhým mužom, ktorému vyznáva lásku a uvažuje o živote s ním. Sam Worthington mi týmto sympatickým výkonom dokázal, že ma aj na viac ako len nechať sa nafarbiť na modro a pobehovať po pralese. Za nekompromisný koniec dávam 60% mohlo to mať ešte pár minút viac a odhaliť ešte kúsok. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Manželský pár pohybující se na hraně pokládající si hamletovskou otázku "Zahnout či nezahnout.". Neskutenč ě nudně natočené a i když až na Keiru tu nejsou žádní herci, kteří by udivovali svým nadáním, i strašně sušše zahrané. Dilemata se ani jednomu z herců nedala věřit a vypjaté scény, které by to snad mohly zachránit, neexistovaly. Něco podobného emoci ve mě vzbudila jen první scéna, kterou udělala Keira Worthingtonovi. U té jsem si řek, že je to pekelná kráva. A víc nic. 30% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zbytečně ukecané drama zabývající se nevěrou. "Podvedl si někdy?" "Podvedl tě někdy někdo?" "Co kdyby.." Docela příjemná atmosféra a Keira. To je asi všechno, co na tomhle filmu stojí za to. Slečna gorilí ksicht Eva Mendes mimo to zkazí každý film, ve kterém se mihne. A zdá se mi to, nebo všude hraje couru ?:) Po shlédnutí se nemohu zbavit pocitu zbytečnosti, nějak jsem nenašla pointu celého příběhu. Navíc Keira nepatří do zpackaného manželství, NY a současnosti celkově! Přestože se snažila a předvedla klasicky dobrý výkon, jednoduše se tam nehodila. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Čisté konverzační drama, které se téměř neohlíží zpět a udává se během dvou dnů. Hlavní otázka, která se tu řeší je nevěra. Dojde k ní? Současně se odehrávají dva příběhy odloučených manželů, kteří se milují, ale především manželka Joana má své pochyby. Je to velmi příjemně zahraný snímek, rád bych upozornil na sympatický výkon Sama Worthingtona (Avatar), sice to není žádná herecká akrobacie, ale jeho zamyšlený pohled vyzařoval charakter. Bývalého Milence Joany zahrál Francouz Canet, zpočátku se vynoří jako zapomenutý milenec, který by si rád v posteli zavzpomínal na minulost s Joanou. Postupně se však vyvíjí a mě postupně docházelo, jak moc zamilovaný a nešťastný je, od začátku nemohl vyhrát, ať už by to dopadlo jakkoliv. Jeho postava mě zpočátku štvala, ale jak se vyvíjel (byl jedinou postavou, která měla vývoj) začal si získávat moje sympatie, soucítil jsem s ním, už proto, že přes svůj povrchní zevnějšek (jeho výraz) měl paradoxně největší hloubku. Keira Knihtley, která hraje Joanu je opravdu krásná, záviděníhodně. Eva Mendes je jaksi do počtu, ale to nevadí. Velmi nenápadná hudba a nerušivá, citlivě umírněná režie z toho dělají pro mě příjemný snímek, který může být pro někoho nudný. Asi bych nedoporučil každému, ale na ty čtyři hvězdy to dá. Jen mi dal režisér trochu brouka do hlavy s tím závěrem. Pokud máte rádi konverzačky a nepotřebujete bůhvíjakou katarzi, je to dobrý tip. Ještě lépe pokud se chcete dozvědět něco o vztazích, možná se dozvíte i něco o sobě, stejně jako já. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (2)

  • Jessica Biel sa uchádzala o hlavnú postavu (Joanna Reed), ktorú napokon získala Keira Knightley. (U_S_O)
  • Snímka Last Night otvárala Medzinárodný filmový festival v Ríme (2010). (MikaelSVK)

Související novinky

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama