Reklama

Reklama

Last Night

  • Česko Včera v noci (více)
Trailer

VOD (1)

Joanna, spisovatelka na volné noze, a Michael spolu žijí nehledě na občasné hádky ve šťastném manželství až do večírku pořádaném Michaelovým šéfem Stuartem, kde si Joanna všimne, že manžel věnuje většinu času své kolegyni, designérce Lauře. Od Michaelova spolupracovníka Andyho se dozvídá, že Laura už s nimi pracuje několik měsíců a byla i na poslední služební cestě v L.A. Doma se pak manželé pohádají, Michael tvrdí, že s Laurou nic nemá, Joanna se zlobí, že jí o ní ani neřekl. Nakonec se usmíří. Druhý den ráno odjíždí Michael s Andym, kterému Joanna slíbí pohlídat a vyvenčit psa, a Laurou na služební cestu do Philadelphie. Joanna mu vsune do košile v kufru lísteček, kde mu vyznává lásku … Zatímco trojice se ubytovává v hotelu ve Philadelphii, Joanna si jde do baru koupit kávu a před ním potkává svou dávnou lásku Alexe, s nímž se seznámila před čtyřmi lety v Paříži, kde psala povídku a kde Alex žije. Oba jsou ze setkání nadšení a je jasné, že mezi nimi ještě stále přetrvává silné pouto. Domluví si schůzku v baru … Tam si dlouze povídají o minulosti, o Alexově knize a o tom, že se naposledy viděli před 2 lety. Nakonec Alex pozve Joannu na večeři s přáteli. Truman se Sandrou je už očekávají a všichni se dobře baví. Truman pak, když Alex a Sandra odejdou kouřit, poví Joanně o Alexově pařížské přítelkyni Helen. Michael se několikrát pokouší Joanně dovolat, ale ona to nebere, teprve při posledním pokusu odpoví. Vše je údajně v pořádku. Michael měl služební večeři s klienty a nakonec se s Laurou dohodne, že si ještě sami dva dojdou na drink … Joanna s Alexem dlouze hovoří o tom, proč jejich vztah nevyšel, přestože jim spolu bylo dobře. Joanna se příteli svěřuje, že na něj často myslí a manželovi o něm nikdy neřekla. Napětí mezi oběma pomalu roste, minulost se připomíná s nečekanou silou … Laura mezitím okatě svádí Michaela a nakonec ho pozve k hotelovému bazénu, kde teď v noci nikdo není. Michael jen nerad svolí k tomu, aby se svlékl a vykoupal se s ní. Ve výtahu, který je veze zpět do pokojů, ji začne vášnivě líbat a nakonec se s ní vyspí … (TV Prima)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (373)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Aneb každý po někom toužíme. Mrazivé, přesné, ze života. Bez debat nejlepší film KK a mé druhé setkání s Wortingtonem (po Avataru). "Nejchemičtější" film, co jsem kdy viděl. Přímo se nabízí divácká anketa, jestli je silnější jiskření mezi EM-SW nebo KK-GC. Na mě víc zabíralo to první, zvlášť při bazénových scénách, a zabíralo znamená až ježení chlupů.Trošku vadí úsporný střih, naštěstí ho není moc. Výborná kamera, soundtrack, no a scénář. Tvorbu paní Massy Tadjedin stojí za to sledovat. Určitě jeden ze tří mých nejlepších filmů v tomhle roce. Editačka po přečtení ostatních komentářů: Já si naopak vůbec nemyslím, že by to mělo otevřený konec, nebo snad čekáte, že se o minulé noci bude mluvit? Je zábavné sledovat, jak kdo fandí kráse jedné nebo druhé herečky, což se promítá i do hodnocení "chemie" obou párů, a asi se tomu nevyhneme, ale naprosto nesdílím názor, že Worthington mohl nebo měl ukázat víc emocí, protože tím by se lidsky přiblížil ostatním, a k tomu není sebemenší důvod. Každý z hlavní čtyřky (nezapomeňme na důležitou roli nakladatele Trumana a jeho opravdu hluboce pokládané otázky) je prostě jiný, a pokud měl být Michael vykreslen třeba jako cholerik, měl ho hrát Al Pacino... Dementní Film Europe film stáhl z kino distribuce a s nasazením stále "váhá"! Hlavně že budou Spy Kids 4D... ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Velice dobré konverzační drama, jehož převážná většina se odehrává během jedné noci. Doporučuji se vyhnout filmu těm, kteří nemají moc rádi dramata, kde se především hodně mluví. Tohle totiž rozhodně není drama, které by překapávalo napínavým dějem, nebo překvapivými zvraty. Film je především o zamyšlení, zamyšlení o tom, jestli je horší fyzická nevěra, nebo láska k někomu jinému. Film stojí především na ústřední herecké čtveřici, všem tady ale jasně vévodí Keira Knightley, která je zde strašně přirozená a její linka je také o dost zajímavější než ta Samova. Sam Worthington mohl ze sebe rozhodně dostat více emocí, je to právě on, kdo trochu jeho příběhovou linii s Evou stahuje dolů. Překvapením je pro mě hudební stránka filmu, která mi moc sedla. Film rozhodně nezíská moc fanoušků, protože si myslím, že se najde dost lidí, kteří se budou u filmu nudit a krátce po zhlédnutí filmu, na něj úplně zapomenou. Těm, co však mají rádi malé vztahové konverzační dramata, Last Night rozhodně doporučuji, věřím, že nebudou zklamání. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý film. Myslím že se má paranoia opět prohloubila. Herecké obsazení je výborné, skvěle toporný Sam Worthington a úchvatná Keira (jsem rád, že se mi zase vrací do života), působí opravdově, skoro jako skutečný manželský pár po letech - prázdná slova bez významu, nebo jen samozřejmá přítomnost druhé polovičky? Toulky New Yorkem celou romantickou linii nádherně podbarvují, stejně jako Mansellova neselhávající hudba. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Chemie (sex na jednu noc) versus tajná život.? láska. Co je horší? Na tuto otázku se (NE)snaží odpovědět debutující režisérka Massy Tadjedin a zejména čtyři hlavní protagonisté. Last Night..... je snímek, který sice neurazí, na druhou stranu v ústech (tedy alespoň v těch mých) zbyde hořká pachuť z promarněné šance na daleko lepší (vyzrálejší) zážitek než např. v podobě náhodného sexu na jednu noc (né nutně v hotelu ve Philadelphii), který nebyl bůhvíjaký, navíc podpořen ranní kocovinou a následným vystřízlivěním. Byť (v případě Evy Mendes), použít výrazu „sex, který za moc nestál“ není tak zcela na místě. S tímhle ranním „vystřízlivěním“ bych se dokázal srovnat „bez trvalé újmy na zdraví“ :o) Teď ale vážně. Chtělo by si to hrát (nebo přesněji řečeno) mít mnohem větší ambice, leč režisérka a scénarista si ukousli příliš velké sousto. Výsledkem je tak lehce (nad)průměrná žánrovka, kterou nejvíce sráží scénář a zejména nevýrazný (tro)dvojlístek Worthington-Mendes-(Canet). Chtít po dotyčných vyjádřit jakékoliv emoce, je jako snažit se otočit tok řeky. Co naopak potěší, to je Keira Knightley, tklivý soundtrack Clinta Mansella podtrhující melancholickou atmosféru nočního NewYorku a samotný závěr snímku. To je ale (alespoň v mém případě) na KVALITNÍ (komorní) vztahovou konverzačku ze života málo! Pokud chcete kvalitní „vztahovku“ s řádnou špetkou ironie, sarkasmem, ale zejména nadhledem člověka, který ví, co je to život a partnerská(é) krize, odcizení.... sáhněte po jakémkoliv Woody Allenovi. Tohle je slabá náhražka. Zajímavý a výstižný (alespoň pro mě) komentář: uživ. Sofia, avšak s jednou poznámkou. Za (velkého) romantika se rozhodně nepovažuju, za puberťáka nějaký ten Pátek (možná i Sobotu) taky NE, přesto: „tohle“ mohlo být daleko lepší, propracovanější a vyzrálejší, přičemž (jak už jsem výše zmínil) na vině je scénář (dialogy) a to zejména „bezkrevného“ dua Worthingtom-Mendes (kteří tak nějak sami neví, co hrát). Přitom např. k panáku tulamorky do pochmurného deštivého počasí, zavzpomínat si na svůj dosavadní život (být to propracovanější) člověk by i přikyvoval a možná si i zatesknil..... možná ......60% p.s. někdo (uživ.Sofia) končí cynickou poznámkou „láska je kurva.... každýho sundá“..... ano, s dovětkem „chemie“ je mrška proradná, které člověk těžko poroučí, zvlášť v určitých situacích..... p.p.s. pokud si nejste zcela jisti, zda-li jste nebyli pouze špatně naladěni a (ne)křivdíte snímku, počkejte si (tak jako uživ. rastlinka) do druhého dne. Budete mít naprosto jasno. Jakýkoliv dosavadní film.zážitek z předešlé noci vyprchá jak perlivá voda po otevření...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dlouhá noc plná pokušení nabídla hodně koukatelnou sestavu a slibovala zajímavou podívanou. Té se mi však až tak moc nedostalo. Spíše jsem viděl hodně nervozity, slyšel nejedno plkání a nekonečně dlouho jsem čekal na to, zda on zasune tam, kam nemá či ona do sebe nechá zasunout to, co do ní nepatří. Nakonec jsem se dočkal a musím přiznat, že závěr stál za to. Jen ta cesta k němu byla zábavná asi jako žehlení po ránu. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (2)

  • Jessica Biel sa uchádzala o hlavnú postavu (Joanna Reed), ktorú napokon získala Keira Knightley. (U_S_O)
  • Snímka Last Night otvárala Medzinárodný filmový festival v Ríme (2010). (MikaelSVK)

Související novinky

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama