Reklama

Reklama

Last Night

  • Česko Včera v noci (více)
Trailer

VOD (1)

Joanna, spisovatelka na volné noze, a Michael spolu žijí nehledě na občasné hádky ve šťastném manželství až do večírku pořádaném Michaelovým šéfem Stuartem, kde si Joanna všimne, že manžel věnuje většinu času své kolegyni, designérce Lauře. Od Michaelova spolupracovníka Andyho se dozvídá, že Laura už s nimi pracuje několik měsíců a byla i na poslední služební cestě v L.A. Doma se pak manželé pohádají, Michael tvrdí, že s Laurou nic nemá, Joanna se zlobí, že jí o ní ani neřekl. Nakonec se usmíří. Druhý den ráno odjíždí Michael s Andym, kterému Joanna slíbí pohlídat a vyvenčit psa, a Laurou na služební cestu do Philadelphie. Joanna mu vsune do košile v kufru lísteček, kde mu vyznává lásku … Zatímco trojice se ubytovává v hotelu ve Philadelphii, Joanna si jde do baru koupit kávu a před ním potkává svou dávnou lásku Alexe, s nímž se seznámila před čtyřmi lety v Paříži, kde psala povídku a kde Alex žije. Oba jsou ze setkání nadšení a je jasné, že mezi nimi ještě stále přetrvává silné pouto. Domluví si schůzku v baru … Tam si dlouze povídají o minulosti, o Alexově knize a o tom, že se naposledy viděli před 2 lety. Nakonec Alex pozve Joannu na večeři s přáteli. Truman se Sandrou je už očekávají a všichni se dobře baví. Truman pak, když Alex a Sandra odejdou kouřit, poví Joanně o Alexově pařížské přítelkyni Helen. Michael se několikrát pokouší Joanně dovolat, ale ona to nebere, teprve při posledním pokusu odpoví. Vše je údajně v pořádku. Michael měl služební večeři s klienty a nakonec se s Laurou dohodne, že si ještě sami dva dojdou na drink … Joanna s Alexem dlouze hovoří o tom, proč jejich vztah nevyšel, přestože jim spolu bylo dobře. Joanna se příteli svěřuje, že na něj často myslí a manželovi o něm nikdy neřekla. Napětí mezi oběma pomalu roste, minulost se připomíná s nečekanou silou … Laura mezitím okatě svádí Michaela a nakonec ho pozve k hotelovému bazénu, kde teď v noci nikdo není. Michael jen nerad svolí k tomu, aby se svlékl a vykoupal se s ní. Ve výtahu, který je veze zpět do pokojů, ji začne vášnivě líbat a nakonec se s ní vyspí … (TV Prima)

(více)

Recenze (373)

POMO 

všechny recenze uživatele

Štvoruholníková vzťahovka o láske, dôvere, vášni, nevere. Citlivo vykreslené, presne vystihnuté. Výborne zahrané. Geniálny Clint Mansell. Ak je pre vás téma blízka a čerstvá, čaká vás silný emocionálny zásah. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dvě podoby nevěry v prvotřídní ukázce „K čemu?“ filmu. Obehraný námět, nevýrazné herectví, šedivá filmařina. Rychlejší pasáže řešené paralelním střihem jsou bez zjevného režisérského záměru prokládány delšími scénami, v nichž se dlouze konverzuje zásadně o vztazích. Copak ve filmech o nevěře platí zákaz jiných diskusních témat? Hezké interiéry, hezcí herci a vše-obklopující citová nenaplněnost. Antonioni revival (ale je fakt, že jeho filmy byly i hezky natočené). 55% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Spíš psychologické než romantické, občas se zajímavými vypravěčskými postupy. Proč ne? Takoví Manželé a manželky jedenadvacátého století. Zajímavý film scénáristky sci-fi Svěrací kazajka. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět je jasnej. Manželský pár probírá téma nevěry, až se oběma ve stejný čas naskytne příležitost být i její součástí. Jen škoda, že dvojka Keira Knightley + Guillaume Canet je o lán zajímavější a napínavější, než dvojka Sam Worthington + Eva Mendes. Jinak by mě to těšilo i více. Takhle je to za tři a pěkná konverzační jednohubka s takovým tím hmatatelným sexuálním napětím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $98,986Tržby Celosvetovo $10,600,000▐ neskutočne suché a neskutočne pri danej minutáži dlhé, sa čudujem že sa na takéto niečo dali herci(Keira Knightley, Sam Worthington, Eva Mendes) nahovoriť /35%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Trochu bezkrevné konverzační drama o tom, jak si lidé sami sobě lžou, když sami sebe vnímají coby spisovatele a přitom píší články o módě, když prohlašují, že si nadevše cení upřímnosti a věrnosti a přitom před svými partnery řadu věcí tají a minimálně v myšlenkách se spouštějí ... a také o tom, že se točí filmy tvářící se velmi duchaplně, když jsou přitom mělké jak konverzace dotyčných hrdinů... Film zatížený ústupky měšťáckému vkusu publika... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kvalitní vztahovka. Emocionální dopad asi hodně závisí na momentální náladě diváka. Mě to bavilo a ze začátku mě srala Keiřina postava. Očekávání, kdo koho (ne)vomrdá funguje na jedničku. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Každým slovem živoucí dialogy, nadčasová zápletka a prodírání se nenápadným houštím minulosti každého z nás. Massy Tadjelin si typově dokonale obsadila svůj debut a dala mi nový Closer. Tuhle noc se totiž něco stane, něco ne a něco se možná navždy změní. A nová, neústupná a hlavně intimně-osobní konverzačka je na světě. Už dlouho jsem tak silně nepocítil chlad i žár, které láska umí dát. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To, co se zdá mnohým tuctové a otřepané téma, tak má možná pravdu, ale o tom přece bývá skutečný život. A tady jsme byli v reálu, který se může, nebo mohl přihodit každému z nás. Jeden den a jedna noc Michaela a Joanny se stal pro ně velmi těžkou osobní zkouškou. To, do jaké míry museli vést každý z nich svůj vnitřmí boj mě emotivně skutečně zasáhlo a za to určitě chválím Massy Tadjedin. Keira s Guillaumem byli opravdu skvěle vybraní herci a tudíš to zahráli velmi uvěřitelně. Sam s Evou už mi tak herecky nesedli, ale to nemění nic na tom, že celý film byl pro mě silným zážitkem. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Čím méně toho víme, tím méně toho zapomeneme. Kdo zažil trojúhelníkový vztah, každá maličkost vám bude splývat v myšlenkách a melancholických vzpomínkách. Srdce má milión míst na zážitky, osoby, touhy, sny, naplnění, ale na lásku musí být jen jedno. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dlouhá noc plná pokušení nabídla hodně koukatelnou sestavu a slibovala zajímavou podívanou. Té se mi však až tak moc nedostalo. Spíše jsem viděl hodně nervozity, slyšel nejedno plkání a nekonečně dlouho jsem čekal na to, zda on zasune tam, kam nemá či ona do sebe nechá zasunout to, co do ní nepatří. Nakonec jsem se dočkal a musím přiznat, že závěr stál za to. Jen ta cesta k němu byla zábavná asi jako žehlení po ránu. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Massy Tadjedin | Hudba: Clint Mansell | Produkcia: Christophe Riandee, Massy Tadjedin, Nick Wechsler | Distribúcia: Gaumont, Miramax/Tribeca Film | Tržby: 6,208,507 $ || ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, mňa to jednoducho ani trochu nebavilo. Lacná zápletka, atmosféra žiadna, scenár bez jedinej známky života,... to bolo tak zabité, že tomu nepomohlo už ani to obsadenie. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý film. Myslím že se má paranoia opět prohloubila. Herecké obsazení je výborné, skvěle toporný Sam Worthington a úchvatná Keira (jsem rád, že se mi zase vrací do života), působí opravdově, skoro jako skutečný manželský pár po letech - prázdná slova bez významu, nebo jen samozřejmá přítomnost druhé polovičky? Toulky New Yorkem celou romantickou linii nádherně podbarvují, stejně jako Mansellova neselhávající hudba. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zbytečně ukecané drama zabývající se nevěrou. "Podvedl si někdy?" "Podvedl tě někdy někdo?" "Co kdyby.." Docela příjemná atmosféra a Keira. To je asi všechno, co na tomhle filmu stojí za to. Slečna gorilí ksicht Eva Mendes mimo to zkazí každý film, ve kterém se mihne. A zdá se mi to, nebo všude hraje couru ?:) Po shlédnutí se nemohu zbavit pocitu zbytečnosti, nějak jsem nenašla pointu celého příběhu. Navíc Keira nepatří do zpackaného manželství, NY a současnosti celkově! Přestože se snažila a předvedla klasicky dobrý výkon, jednoduše se tam nehodila. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dialogy, emoce, pocity - tohle je život. Brilantní malý, ryze konverzační film. Poslední momentka naprosto geniální, vystihnuvší a vypovídající naprosto vše podstatné během pěti vteřin. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dobre zahrané, no veľmi klasické zamotávanie sa viacročného vzťahu vo vzájomnom podozrievaní sa z nevery, a zároveň v sladkom pokušení podvodu. Takéto, alebo veľmi podobné situácie zažil každý, kto si vyskúšal viacročný vzťah. Otázkou pre mňa ostáva, či je naozaj potrebné nakrúcať filmy presne o tom, čo bežne prežívame. Osobne preferujem skôr únik od skutočnosti, prípadne doku referovanie novým pohľadom na veci všedné či raritné. Posledná noc bola práve taká, akou býva noc, kedy sa partneri z rôznych dôvodov práve ten večer netrávia spolu, ale každý s  príťažlivým človekom opačného pohlavia. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když se vám podaří do jednoho filmu sehnat tři skvělé herce, dát jim skvělý scénář, zachytit noční atmosféru New Yorku a tohle vše podkreslit půvabnou hudbou, tak výsledek prostě nemůže být špatný. Last Night je film, který se zamýšlí nad otázkou viny - je lepší/horší, když k nevěře dojde, ale víte, že to bylo naposledy, nebo je lepší/horší, když k nevěře nedojde, ale toho druhého opravdu milujete (tudíž nedáváte svému protějšku tolik, co své tajné lásce)? Rozhodnutí je jen na vás, film pouze "rozehraje" partii s těmito otázkami, ale nedojde k jejich zodpovězení. A právě tohohle faktu si moc cením - scénáristka a debutující režisérka v jednom Massy Tadjedin nikoho nesoudí, ani nechce soudit. On vás jen vhodí do hry a donutí vás přemýšlet. Tohle rozhodně není film jen na jedno zhlédnutí, a já si ho ještě minimálně jednou rozhodně dám. Do té doby zde nechám hodně silných 80 % (do plného počtu mi něco chybělo, možná o něco víc propracovat linku se Samem a Evou). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Debutující režisérka Massy Tadjedin mě na půl druhé hodiny zatáhla do vcelku milé společnosti, která má odpovědět na otázku, zda je horší fyzický úlet nebo silná a letitá tajná láska? Joanna a Michael se milují, respektují a ctí, ale přeci mezi sebou mají nějaké to tajemství. Zvlášť poté, když spisovatelka Joanna zjistí, jak vlastně vypadá Michaelova nová kolegyně z práce. Žádná JEN KOLEGYNĚ, ale navýsost atraktivní kost.. a co teprve, když s Michaelem pravidelně vyráží na pracovní cesty? A co když se i Joanna náhodou setkává se svou dávnou láskou? Last Night je příjemný konverzační výlet s atmosférou zejména nočního New Yorku, doprovázený melancholickým soundtrackem Clinta Mansella. Tvůrci navíc něco rozehrají, ale soudy a další osudy hrdinů nechají na divákovi. A to je jenom dobře. S emočním dopadem už je to trochu horší. Může za to zejména fakt, že linie Knightley-Canet je mnohem živelnější a hlubší (a herecky výrazně zajímavější a uvěřitelnější), než fyzično mezi plochou a tak trochu násilně do různých situací vtlačovanou dvojicí Worthington-Mendes. Dojem je tak místy chladnější, nedotaženější, některé kroky režisérky zase bez viditelného záměru.. Přesto tohle partnerské drama dokáže pomocí malých kompromisů docela velké věci.. skvělý závěr!! ()

Související novinky

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama