Reklama

Reklama

Vzpomínky Sherlocka Holmese


Umírající detektiv (E02)

(epizoda)
  • Velká Británie The Dying Detective (více)

Obsahy(1)

Sherlocka Holmese vyhledá mladá dáma Adelaide Savageová, která chce pomoci svému muži, finančníkovi Victoru Savageovi, co je silně závislý na opiu. Má za to, že na něj má špatný vliv jeho bratranec Culverton Smith, který jej s opiem seznámil. Holmes je pozván k nim na večeři, kde ale Victor zkolabuje a na místě skoná. Po smrti pak veškerý majetek připadá právě jeho bratranci Smithovi a Holmes nevěří, že by si Victor za svou smrt mohl zcela sám. Zvlášť když měl zemřít na orientální sumaterskou říční horečku, která sice řádí v opiových doupatech, ale na kterou je odborníkem zrovna Smith… (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten Brett vypadá neuvěřitelně špatně, až mě z toho mrazilo v zádech. Nemoc tady už pokročila. Jinak povídka je děsivá a nejinak je tomu i tady, i když až od druhé poloviny. Je tady dost změn, většina věcí je přidaných, ale vůbec to není na škodu. Jinak i do této povídky autoři vložili vtip, je tu vtipná scéna, kdy paní Hudsonová donáší Sherlockovi poštu. Záporák je velmi dobře obsazen. Povídka je ze Sherlockova cyklu jedna z těch nej a tahle epizoda je děsivá už jen z toho, když vidíte chudáka Jeremyho a to, jak blouzní... Opravdu výtečný díl. Ale ve Zlatém skřipci už vypadal aspoň o něco lépe. 100%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak tohle mi misty spis pripominalo komedii, navic se tady nedeje ani zadny patrani a Sherlock, kdyby nevymyslel jednu ochcavku, tak by ani nic nevyresil. Navic dej je prvnich 30 minut zbytecne rozvlacnej a Brett tu vypada jak Dracula, ale porad to neni nic oproti tomu, jak se vymodi na konci. Nicmene i pres vsechny tyhle nedostatky jsem se docela bavil. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poviedka Umierajúci detektív bola zadaptovaná v čase, kedy jej názov viac korešpondoval so stavom hlavného predstaviteľa, než s kamuflážou v príbehu. Holmes musí vymyslieť spôsob ako vyzrieť na vychytralého vraha môžete sa staviť, že na niečo aj príde. Tentokrát ale musí ostať každý v nevedomosti až do konca, skúsený divák (nehovoriac o čitateľovi) prekukne všetko o niečo skôr. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti povídce je tam přidáno docela dost navíc. Jeremy Brett opravdu nevypadá moc dobře i když hraje zdravého Holmese, ale na hereckém umění mu to neubralo. Jeho výkon je možná jeden z nejlepších z těch dílů, co jsem měl možnost vidět. Jo a jinak mě teda nemocnej Holmes nepřipomínal Drákulu, ale spíš Alice Coopera :-))) ()

Mapl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brett v tomto díle už vypadá špatně, ale dává do toho všechno. Zápletka s tropickou nemocí, zlým a sebestředným protivníkem není u Holmese poprvé, ale tady je něčím zvláštní (nebudu dál spoilerovat). Naopak s postupem času zjišťuji, že se mi Hardwicke jako Watson možná líbí víc než Burke. Každopádně další podařený díl, neklesá na kvalitě. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama