Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zhruba půlhodinový film vychází ze série počítačovejch her ZNK. Hlavním hrdinou je Jarda Malík (v podání Jana Sembdnera), který je nucen během jednoho dne sehnat 150.000 korun, jinak bude nemilosrdně podřezán. S navrácením mu pomůže jeho nejlepší kámoš Tony (Jiří Hruška). Ve filmu se dále objeví např. Aleš Klika, Roman Forejt, nebo Václav Upír Krejčí jako vypravěč. Ve snímku není nouze o vulgární mluvu, černočerný humor, násilí a drogy - přesně tak, jak to znají hráči herní předlohy. (MoRTy)

(více)

Recenze (197)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kult. K tomu se nedá říct ani nic jinýho. Byl jsem mladej kluk, když jsem se svým vytáčeným připojením hledal na plnehry.cz nějaké hry, které bych si mohl zahrát. A jelikož člověka od pradávna přitahuje násilí, kterého je ve hrách tuny, zabavil jsem se, a rovnou několikrát, právě s adventurami Život není krásný, který svým způsobem byly pěkné kraviny, ale pokaždé suprově pobavily. A to bylo podstatné. Po nějaký čas se o těhlech hrách mluvilo jako o kultu a nenapadlo mě, že bych se dočkal i filmu. O to víc mě překvapilo, když mi o něm kámoš napsal. Okamžitě jsem se šel podívat a úplně přesně jsem si na některé scény z těch her vzpomněl. Super. Nasmál jsem se. Hodně. Asi nejlepší černý humor, který se kdy v Česku objevil. A určitě film, k jehož scénám se v budoucnu budu vracet, nejednou. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Život není krásný není dle mého pouhý amatérský film, či přiblbá pubertální adaptace počítačové hry. Martin Pohl dokázal trefně zachytit esenci pouličního života novodobých budižkničemů. Zatracenců, kteří neví co s životem, neumí se řídit pravidly společnosti a nechápou, že bez práce nejsou koláče. Věřte, že je jich kolem nás plno a potkáte je v každé české hospodě a u každého "výherního" automatu. Přímo o hodnocení naší společnosti však film není, nemohu ani s jistotou tvrdit, že Pohlovi vůbec šlo o nějaké zachycení typicky české hospodské atmosféry, možná jen psal scénář podle života svých známých, jenže o to mi právě jde. Tenhle film z jedné části napsal život a z druhé části je doplněn o absurdní vsuvky (humor), které dávají najevo, že to co divák vidí, by si neměl brát za vzor, ale měl by se tomu smát. 8/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že Život není krásný bude vo filmovej podobe príliš fungovať a on skutočne veľmi nefunguje. Lepšie čiernohumorné momenty sa neustále striedajú s trápnymi a vyložene hlúpymi a ani fakt, že ide o fanúšikovský film, ktorý do istej miery ospravedlňuje slabé herecké výkony a technickú stránku, nedokáže túto "hernú adaptáciu" vytiahnuť čo i len do priemeru. Nabudúce radšej ostaň pri hrách Marty, režírovanie zjavne nie je pre teba. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvělé vtipy a hlášky: ,,a abys věděl, že to myslím vážně, takti teď pobodám fotra." ,,rvačky, přestřelky, drogy, dětský houpačky, to všechno bylo náplní jeho života.". Film má ani ne 30 minut a nasmál jsem se víc než u lepší průměrně dlouhé Hollywoodské komedie. 85% ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Kardinální zvrhlost bez špetky filmařského umu. I tak si nemohu pomoct, ale já jsem při sledování té záplavy „čů*áků", „kok*tů" a mlácení těhotných mamimek umíral smíchy. Plus, absurdnost hrdinovy smrti je opravdu debilní a geniálně humorná zároveň. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu už se o ZNK sérii nedá říct nic jiného, než že je to největší KULT freeware scény u nás....která další freeware série se dočkala filmové adaptace? :)) Vulgarismy, drogy a v některých chvílích opravdu zbytečné násilí...říkal někdo ZNK? A morgošská hláška "Tě mrdka poskače" -> dík Marty! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Naval prachy ty píčo. Ty to nechceš. Jé co machruješ držko do píči. Tohle nechceš. Dej aspoň mobil ty čuráku. Fakt to nechceš. Tě mrdka poskáče! Krutohustě nahláškovanej krátkometrážní příběh ze skutečnýho života, jenom tam snad nemusel bejt ten blijící epileptik a konec mohl bejt trošku lepší. Jinak, ale slušná zábavná nekorektní jízda. Pomoc těhotný matce je pak nejlepší prej hlavně se nesmíš zdržovat nějakýma píčovinama, protože jinak by se to mohlo celý zesrat... Promiňte pomohl by jste mi z kočárkem? Nevidíš, že spěchám ty píčo?! Já ti dám zdržovat mě ty svině! 75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ani jsem to nedokoukal..! Vzdal jsem to cca šest minut před koncem. Možná třikrát jsem se zasmál (hlavně u černohumorných scének), ale většinou je snímek prvoplánovitě sprostý a nechutný. Originální PC hry znám velmi zběžně díky české warez scéně a jejím nezávislým vývojářům - to jediné mě k filmu přilákalo. Nemá smysl dále psát, u tohohle se může bavit jedině člověk zpitý pod obraz. Jestli je to alespoň trochu vážně myšlený studentský projekt, tak pro příště doporučuji zkusit remake Sbal prachy a vypadni!. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tohle objektivně? Ale kdeže, tady já hodnotím hlavně kult, hodnotím některé herní díly, hodnotím to, jak jsem se u téhle záležitosti řezal smíchy (půlka lidí v místnosti byla při sledování na vozíku, hehe), hodnotím brutální nekorektnost, o níž si může S. B. Cohen ve svých filmech nechat znát, hodnotím brutálně zábavné zjevení Upíra Krejčího, hodnotím těch pár hodin které jsem věnoval herním ZNK... A to si snad těch pět zaslouží, ne? ()

juta 

všechny recenze uživatele

Co se mi na tomhle snímku nejvíc líbilo byla scéna s cikánama. Ostatní bylo nic moc. U herců bylo hodně znát, že mají svůj text nacvičený, bohužel to prostě jen tak řekli, aniž by se to hodilo do probíhající situace. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Martin Pohl alias řezník. No určitě tenhle místy až černej humor nesedne, ale to není můj případ. Pro mě to byla prdel jako prase a na český poměry hodně povedená zábava k zasmání. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Amatérismus s průměrným námětem (podobný už jsem několikrát viděl), tragickým zpracováním a opravdu jedním z nejhorších "hereckých" výkonů co u filmů můžeme vidět. Hvězdu uděluji za některé tupé dialogy u kterých jsem se zasmál, jinak ten film je otřesný. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Občas docela úsměvný, asi dvakrát dokonce regulérně vtipný, ale díky úrovni filmařiny skoro nekoukatelný. Světlo, zvuk, herci - tohle všechno je za trest. Nedávno jsem ovšem viděl trailer Pohlovy novinky "Máma Má Raka" a zdá se, že lze ohledně "filmařského umu" očekávat rapidní zlepšení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Takový snímek ze života, který nám představuje jeden úplně normální den úplně normálního pána. Určitě každého z nás někdy vyrušili ze spánku dva až tři svědci Jehovovi, kteří nám přišli sdělit nějaké hluboké poselství či alespoň dobrou zprávu. Jarda Malík se nerad nechává někým budit, takže už samotný úvod neměl chybu. Vlastně bych celému tomuhle počinu vytkl pouze herecké "výkony", kdyby se tu o výkonech dalo hovořit. Role jsou na první pohled obsazeny více než obstojně. Bohužel je to ovšem pouze optický klam. Nikdo ze zúčastněných není profík. Ambice snímku ovšem rozhodně nemířily někam k nebesům. Jediným cílem bylo evidentně diváky pobavit. A pokud člověk zrovna není erudovaný moralista nebo čůrák, tak věřím, že se zasmát dovede. Mě osobně černočerný humor sedl náramně, ale už před zhlédnutím jsem s tím počítal, neboť tvorbu pana Pohla znám již z dřívějška. Dokonce jsem v mládí letmo nakoukla na stejnojmennou herní sérii a utužil tak svoji morálku již v útlém věku. Vlastně se snímek nese v duchu slavné herní série. Jarda Malík dostává od svého nagelovaného kamaráda questy a shání penízky, aby nebyl ubodán dvojicí skinů s pozoruhodným smyslem pro gastronomii. Rád bych v souvislosti s tímto snímkem poukázal na letošní studentský filmový maraton (2016), žádný ze snímků nesahal tomuto ani po kotníky. Dlouho jsem se u žádného českého díla tolik nezasmál. Na studentský film, který vznikl prakticky pro zábavu, je to skoro až neuvěřitelně dobrá práce. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám sranda. Borci se s tím fakt neserou. Jsou tam naprosto kultovní hlášky. Opravdu se to nesmí brát vážně. "A abys věděl, že to s tebou opravdu myslíme vážně, tak ti teď pobodáme fotra." :D ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Underground. Tak ma to vzalo, že si idem hneď objednať od chlapcov aj CD. Len ešte neviem, či to bude "Hyperverzní Zážitky z Kremační Pece", alebo "Caviar Bukkake Fetus Exitus". ()

Reklama

Reklama