Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojenský agent David Wolfe je na stopě mezinárodního spiknutí, za kterým stojí teroristi ze Středního východu a členové ministerstva. Neuposlechne rozkazy a vrátí se do USA, aby bojoval na vlastní pěst pro ochranu národní bezpečnosti. (Ignus.cz)

Recenze (30)

Arkos 

všechny recenze uživatele

Proč tenhle blábol někdo vůbec natočil jsem doteď nepochopil. Akční film a thriler - autoři si z nás asi dělají srandu. A pokud jde o Cubu Goodinga Jr., tak ten se tomuto veledílu bohužel přizpůsobil. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Prvú polovicu filmu ešte šlo dajme tomu o priemernú akciu s vojenskou problematikou, ale do akej frašky sa film prehupol, tak to mi aj napriek pokročilej nočnej hodine roztvorilo oči v nechápavom výraze. A ak by niekto nevedel, tak americkí žoldáci zomierajú s tým, že hláskujú slovo Československo. (Vysvetlenie v komentári užívateľa honajz) Priaznivci akčných, alebo vojnových filmov by mali tento Cubov nový počin obísť oblúkom. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Cuba Gooding jr. v roli amerického vojáka, kterého vláda podvedla a on se vrací do Washingtonu pomstít. Před pár lety asi v Hollywoodu objevili knihu Umění války - a hned poté, co vznikl úspěšný film stejného názvu, objevila se hromada dalších, jež z tohoto díla cituje. V tomto snímku dokonce dvakrát! Jenže pokud čekáte, že Armáda jednoho bude buď akčním nebo špionážně akčním filmem, budete zklamáni. Snímek vykrádá všechna klišé (nájmem taxíku dokonce připomíná Collateral) a děj se odehrává ve třech časových rovinách. To je teď - od pokusů mexických režisérů - také v Hollywoodu populární, protože pak takový film vypadá cool a jako umění. Ale jen vypadá. V jedné rovině se postupně, skrze celý film, dozvídáme, že tři vojáci měli v Afghanistánu zabít nějakého místního immáma, vůdce teroristů či co, aby nakonec překvapeně zjistili, že šlo o podraz - o podraz na americké občany. Zazní zde filozofické moudro, proč hrdinové (rozuměj Amerika) potřebují zlosyny? Když jinak v té jejich zemi kromě skal, prachu a kamení nic není? Druhá rovina se odehrává rok před současností, o Vánocích, kdy Cuba dává své dívce prstýnek (dozvíme se ve flashbacích, jak se seznámili a posléze, že ženu - jak nečekané! - zabili). A třetí rovina je současnost, kdy Cuba běhá na Silvestra po Washingtonu od baru k baru, nechá se honit agenty FBI, zatáhne do věci majitele místní večerky, kde dojde ke střelbě a likvidaci večerky, aby pak naprosto překvapivě došlo jen k jednomu souboji v zápasnickém ringu a místo toho, aby zastřelili Cubu, zastřelej' ministra obrany. Což mi hlava nebrala. Když si totiž poskládáte mozaiku dohromady, nechápete, o co vlastně Cubovi šlo. Pomstít manželku? Dostat žold? Odhalit spiknutí ve vládě? A proč ho teda vládní úředníci nezabili při první vhodné příležitosti na tom zápase v ringu? Další nesmysly pak vyplouvají na povrch samy. Údajně má být Silvestr, ale nikdo nikde neslaví. V ulicích ani nejsou lidé. Na Silvestra se novináři nechají ukecat na tiskovku v Bílém domě bez účasti prezidenta, aby jim bylo řečeno, že ti, co odbachli toho afghánského teroristu, jsou také mrtví. Na Silvestra skutečně důležitá informace. A pak to Československo. Ve flashbacku se totiž objevují ti tři vojáci, kteří mají zabít toho immáma či co. Jeden z nich říká vtip, jak se dostat do nebe, že je potřeba říct jedno slovo. Protože se Amíkům blbě vyslovuje, je to slovo Československo - jako jazykolam, aby vstup do nebe byl co nejtěžší, chápejte. Když pak dojde k akci, jeden z nich koupí kulku, umírá a před smrtí řekne: "Československo." Jako že se chce dostat do nebe. Skutečně zmotaný blábol. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Cuba a jeho nevýrazný obličej a styl herectví bude patřit mezi herce ano či ne tady mě vůbec film v ničem nepřesvědčil. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla film, který by byl takhle o ničem. Naprosto nezajímavé. Jen zřejmě, pokud jsem to správně pochopila, tam bylo vlastně celou dobu skryté to, že šlo o nejhledanějšího teroristu, a Cuba ho nakonec zabil. Ač můj oblíbený herec, film naprosto nezajímavý. ()

mysiak odpad!

všechny recenze uživatele

Cuba Gooding a film o Československu?...wtf?...príšerné, absolutné hrozne natočené ľutujem tých čo to dopozerali ako ja až do konca...Cuba kde si sa to dostal? ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná sračka!!! Otřesná hudba, dialogy a vůbec všechno! A co to mělo znamenat ten vtip s Československem, kterej je pak jakoby vysvětlenej, je opravdu na kulku do hlavy!! Otřesná dementovina!! ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Totálně zmatený a levný blábol, na kterém je pozitivní snad jen herecké obsazení. Cuba Gooding Jr, J. K. Simmons nebo Clarence Williams III, jsou dobří a zkušení herci a takovou zhovadilost si skutečně nezaslouží. Celý film nedává v podstatě vůbec smysl a i divák, který dává pozor, po skončení netuší, co to jako sakra bylo. A hlavně o čem to bylo! Za herce, hvězdičku navíc. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že tento film patří mezi ty "Béčkový" .. Byl to napínavý děj s libovym příběhem a s výbornym hercem - Cubou Gooding Jr...Malinko mi asi více akce, jinak napínavost a smysl to mělo.... 75% ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Ukrutná nuda ve dvou lokacích!! Nejhorší na tom je, že herci ( C.G.Jr. a J.K.Simmons ) nejsou vůbec špatní a jednou nebo dvakrát na mě dýchla atmosféra!! Jednou větou: ...že to někoho baví točit!!:( ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Nějak sem nepochopil, proč byl tento film vlastně natočený a hlavně jak takový herec jako C. Gooding Jr. mohl kývnout na účinkování v něm...asi šlo o dost dobrý honorář jinak si nedokážu představit proč by v takovém paskvilu hrál. Hrůza... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další jednotlivec bojující proti terorismu. Neotřelý snímek vypadající spíše jako výpravnější televizní inscenace. Námět je sice přitažlivý, ale zpracování je vskutku na akční thriller naprosto neakceptovatelný. Žádná atmosféra, žádné drama, žádné napětí, žádné pořádné akční scény. Jen nuda, zášť a zoufalství nad celým filmovým dílem. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Vo viacerych rovinach (za ktore by sa ani Inception nehanbil) sa odohrava pribeh ktoreho strany vam rozhadzali vase rocne deti pri pexese. Cuba sice nieco recituje od Sunca avsak vam ta strelba v telocvicni soc.krajiny nedava zmysel. Vsetci dumaju nad niecim ako som pisal v nahodilych scenach, ktore su natocene tak znudene a bezhlavo , ze naposledy som take videl v Escape plan 2. Film je excelentym hnojom o jednotlivcovi, ktory chce byt vlk, ale je svabom. A svrabom su vsetci, ktori tento film natocili. (Videne 16.3.2021, amc archiv) ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Cubu Goodinga Jr. mám docela rád. Ale tohle se bohužel hodně nepovedlo. Naprosto nepochopitelný děj, klišovité dialogy. Ne, takhle opravdu ne. 30% ()

Reklama

Reklama