Reklama

Reklama

Životopisy: Ohlédnutí s Přáteli

(TV film)
  • USA Biography: Friends
všechny plakáty

Obsahy(1)

Seriál, který ovlivnil celou generaci televizních diváků, je uzavřen. Tvůrci, protagonisté i publikum sčítají ztráty a nálezy... Americký dokument Joey, Monica, Ross, Phoebe, Rachel, Chandler - šestice Přátel - se objevovala na televizních obrazovkách deset let. Z představitelů hlavních rolí se staly hvězdy, mnozí z nich si dnes vedou velmi dobře i na filmovém plátně. Ze sitcomu, který zpočátku znal málokdo, se stal kult, v němž si pokládali za čest hrát mnozí slavní herci (byli prý i tací, kteří přímo škemrali!). Dnešní dokument nás seznámí nejen s historií Přátel, ale také se šesticí televizních diváků - mladých Američanů, kteří seriálu propadli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Co se na tom dá komentovat? Je to přesně takové, jak zní název. Mohlo to být trochu obsažnější a s více bonusy pro opravdu posedlé fandy (jako jsem třeba já...), třeba takové loučení se Sexem ve městě bylo o poznání pompéznější. Přesto, tohle jsou prostě Přátelé... I love them so, and always will... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro člověka jako jsem já, který s Přáteli těch deset let dýchal, je takovýhle pořad plný oddaných fanoušků naprostou povinností. Ale následně pak i tvrdým zklamáním. Asi jsem čekal něco hodnotnějšího a překvapivějšího, než jen konstatování, že "Rachel během vývoje seriálu opravdu dospěla". Největším zklamáním jsou pak lidé, kteří několik minut mluví o seriálu jako o svém náboženství a nakonec to lakonicky uzavřou tím, že úvodních několik sérií vlastně tak úžasných nebylo a pořádně se to rozjelo až kolem pátého roku. Tenhle životabudič a věčný fenomén by si zasloužil podstatně víc. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny fanoušky Přátel, sitcomu s velkým S, legendy mezi komediálními seriály. Divák se dozví nějaké ty zajímavosti, připomene si pár scének a vyslechne si názory i postřehy fanoušků, tvůrců i samotných herců. Pravdou je, že tu mohlo být daleko více bonusového materiálu, ale jako ohlédnutí za právě dokoukaným seriálem to prostě funguje. Alespoň u mě. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ohlédnutí s Přáteli mohlo být velkolepější. Tvůrci spíše říkají věci, které nikoho nepřekvapí, chlubí se s úspěchy seriálu a často se opakují. Chtělo by to delší stopáž, více zajímavostí, více prostoru pro herce... Za těch deset let by z toho mohl být rozhodně lepší dokument... ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Dokument ve kterém se plácají játra, ale i tak je to seriózní zakončení jedné éry. Něco se člověk dozví, ale není to nic zase tak převratného. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale mohlo to být mnohem lepší a hlavně úplně jiné. Co se týče informací, tak nic nového pod sluncem, ti fanoušci mě tam neskutečně srali (bože, jako vážně?) a Ted Casablanca nám o VŠEM, co se probírá, oznamuje, že je to něco opravdu strašně moc důležitého a jestli chápeme, o čem se tady mluví. Já jako posedlý fanoušek nejsem sice zklamaný, ale zároveň ani nadšený, párkrát se u toho pousmějete, vzpomínky zafungují, ale to, že Rachel v seriálu dospěla, víte i bez toho. 75%, celkem tedy slušné, ale nic nového se nedozvíte, prostě: Všichni už všechno vědí (S05E14). ()

Hruzi 

všechny recenze uživatele

Definitivní tečka za něčím tak dokonalým, originálním, vtipným (apod. :-) ), která ovšem nebyla ani obsáhlá, ani vtipná, ani velká. Všechny série, ba epizody jsem prožíval s nima jako jejich přítel a oni mi řeknou, že to tak bere více lidí. Děkuji, to vím. Ale i tak. Nápad to má, spolu s hudbou, která zůstává stále stejná (tím jí nechci znevážit, ale naopak) to dává krásnou atmosféru a jen za to dám 3*. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné,je to sice povětšinou jen takové shrnutí toho, co většina fanoušků zná, ale je jim to podáno svižně a v jednom tahu. Zábavnější mi ovšem přijde vyhledat si na youtube pokažené nebo vynechané scény viz např., která je lepší, než ta použitá http://www.youtube.com/watch?v=_p5i7lu2pGQ ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Forma tohoto dokumentu je upřímně řečeno děsivá. Některé hodnotné informace jsou utopeny ve vyloženém plácání a popisování toho, co je očividné, což nám mluvící ještě několikrát v průběhu zopakují. Což je obrovská škoda, protože Přátelé, seriál který miluji, by si zasloužil poněkud lepší zpracování dokumentráního střihu. I tak pořád je to o Přátelích, takže za mě 70%. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí celého seriálu, který se mě samozřejmě moc líbil a bavil mě (jinak bych se na něj na celej nekoukal), jsem si řekl, že shlédnu i dokument Ohlédnutí s Přáteli. No je to opravdu dokument a opravdu ohlédnutí, takže nebudu nic vymýšlet a ohodnotím stejně jako celý seriál, takže 4*. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Přátelé jsou skvělý seriál, tohle je však jen obyčejný dokument. Jedno zhlédnutí nikomu neuškodí, na druhou stranu není co oslavovat. ()

Vojjtech 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má 60 minut, se toho moc zajímavýho nedozvíte. Po zkrácení na 15 minut, při stejném obsahu, by to bylo možná i na 4 hvězdičky. Takže doporučuju si radši přečíst zajímavosti. ()

Reklama

Reklama