Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Produkční společnost Kudos připravila pro televizi ITV dvě šestidílné série o Johnu Mercerovi (Andrew Buchan). Bývalý elitní voják si ale nyní ve vězení odpykává trest za dvojnásobnou vraždu. V náprávném zařízení si Mercera pro svůj tajný tým vyhlédne Lenny Douglas (Peter Mullan). Společně pak často radikálním způsobem řeší případy, na které je krátký i ten nejliberálnější výklad práva. (klida)

(více)

Recenze (12)

emma53 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po první sérii, trochu ovlivněná seriálem Good Cop, protože určité paralely tam byly. Andrewa Buchana jsem viděla už v Broadchurch a tady mě rozhodně do své role zapadnul daleko víc. Byl přesvědčivějším vrahem, než milujícím otcem. V mém případě by to chtělo vidět i druhou sérii pro objektivnější hodnocení, takhle je to mezi trojkou a čtyřkou. Ale co si budeme povídat, Británie umí s kriminálním žánrem velmi dobře pracovat a stopáž byla taky akorátní ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

The Fixer působí na první pohled ponuře, neboť je často snímán v chladných barvách a odehrává se v nepříliš utěšeném prostředí. Hlavní postavy zde bydlí v anonymním panelákové bytě s omšelým vybavením. Nekoná se exkluzivita cool zabijáků jako např. z nové americké Nikity, místo manýristické akce a zběsilého střihu tu jsou ryze funkční záběry na detaily, úhel kamery a zpomalovačky (např. úvodní díl na letišti s krvavou stopou). Nikitovský základ hrdiny, který pomáhá s likvidací nepohodlných lidí vládou schválené organizaci, je přizpůsoben britským podmínkám a stopáži seriálu. Zápletky se netočí jen kolem zabíjení, ale často obnášejí vyhrožování, únos či manipulaci s vybranými osobami. Jde o ryze současné problémy od drog, prostituce, korupce, mafie, trestání neusvědčených apod. Díky tomu se odkrývá minulost jednotlivých členů týmů a rozvíjejí se jejich vztahy. 1. série (5*), 2. série (5*). ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Sympaticky britske a ponure, navic se zapletkou disponujici solidnim potencialem. Bohuzel misty trochu nevyrazne a mozna az prilis civilni a obycejne. Na druhou stranu jsem se nekolikrat pristihl, ze to paradoxne vnimam coby pozitivum. Ma to sve chybicky ale i kouzlo. Mozna zde chybi spetka cehosi, napad, jakasi jiskra, ktera by to trochu ozivila a posunula jeste o level vyse. I presto si nakonec serial vcetne zucastnenych postav ziskal me sympatie. Andrew Buchan se do te role nakonec solidne dostal, velke prekvapeni je predevsim Jody Latham coby Calum McKenzie. Skvele a s velkou prirozenosti zahrana postava. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Je možné, že Fixer má u mě smůlu tím, že včera jsem dokoukal v podobném žánru nesrovnatelně kvalitnějšího Good Copa, takže první i druhý díl Fixera mi připadá jako celkem běžná televizní seriálová produkce tématem rozvíjející Nikitu a Dextera. 60% - jsem dvacátý devátý hodnotící a to dost pod průměrem těch dosavadních dvaceti osmi (84%). ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Hodnotím na základe úrovne prvej série ( 6 častí ). Johnovi Mercerovi, odsúdenému za dvojnásobnú vraždu na doživotie je ponúknutá druhá šanca - získa slobodu, ak bude robiť špinavú prácu pre neformálnu vládnu orgánizáciu, predovšetkým odstráňovanie ľudí, ktorí sú inak právne nezasiahnuteľní. Znie to ako riadne klišé, avšak samotné prevedenie je vítanou zmenou a oddychom od americkej prekombinovanej idealistickej seriálovej tvorby posledného obdobia. Seriál sa už od začiatku na nič nehrá, triezva realita a anglická pochmúrnosť dýchajú z každého záberu. Humoru je vzhľadom na žáner menej, avšak o to kvalitnejší je vo výsledku. Určite jedno z najväčších seriálových prekvapení posledného obdobia. EDIT : Druhá séria je kvalitatívne ešte ďalej ako prvá. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Silný seriál s velmi depresivní britskou/břitkou atmosférou, která mi svým způsobem velmi připomíná Profesionály. Po prvotním seznámení s herci, kdy mi vadil nejen Colum, ale dokonce obě hlavní postavy, jsem jim už během pilotu nakonec přišel na chuť. Do rolí se hodí a ani se nemusí moc snažit. Překvapivé vztahy mezi "zaměstnavateli/zaměstnanci" a "kolegy" tomu dávají ještě větší punc zajímavosti. The Fixer je více než akčním seriálem spíše filosofickým depresivním příběhem a musím uznat, že mu to sluší. Pokud se chcete u obrazovky zasmát, jste vedle, Fixer je spíš temný, vážný a emotivní. Další skvělá záležitost z ostrovů. EDIT: Po druhé sérii zvyšuji na 5*. Prostě nádhera. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Sakra, ti Briti dělají co se dá, a vždy jim jdu na ruku jak nějaká laciná fuchtle...Nejinej je tomu u tohoto počinu. Vybraní herci jsou házejí charizmatem na všechny strany, se divím, že se jim to při natáčení nějak nekříží :D Námět zdánlivě jednoduchý, i když nejednoznačný, což je dáno rozdílností postav a hlavně jejich rozpolceností, které si jich drží skoro po celý čas, člověk prostě neví co si má myslet. Tak jen tak dál ;) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Prva seria je sympaticka a trosku naivna blbinka so slusnym Andrew Buchan-om a atraktivnou Tamzin. Ostatne charaktery ma naopak dost casto svojim spravanim a replikami iritovali. Serial bol znacne skratkovity a ako som uz miestami spomenul, az slaboduchy, zo dve casti boli takmer ochotnicke. Pri tych zvysnych sa prijemne oddychovalo. V sucasnosti uz z toho proste citit "starsi" datum. Druha seria ma trochu viac "stavy" 5ty a 6ty diel su drsnejsie a nadpriemerne. Inak plati to, co som pisal pri prvej. Skratkovite a miestami naivne. Andrew je tahunom celeho kusku. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Nic moc. V roce 2009 to mohla být špička. Teď po deseti letech je to klišé. Nuda nuda nuda nuda nuda nuda. Šeď šeď. ()

VanThomass 

všechny recenze uživatele

Trošku mě udivuje, že The Fixer u nás patří mezi celkem neznáme seriály. Jedná se totiž o výborný britský kousek, kde je opravdu hutná anglická atmosféra, zajímavé postavy i zajímavé příběhy. Když se k tomu připočte opravdu velmi sympatické hlavní postavy, je o zábavu postaráno. ()

Bluerider 

všechny recenze uživatele

Solidní britská kriminálka s politicko-sociálním přesahem. Dobří herci, zajímavé postavy, svižný děj. Scénáristicky to už tak skvělé není. Z motivů, které by sérii měly držet pohromadě, funguje snad jen vývoj vztahu Mercera a Caluma, jinak je to dost nesourodé těkání od epizody k epizodě mezi lehce nahozenými dalšími postavami, tajnými službami, zákulisím policie a kriminálním podsvětím. Myslím, že třeba první řady Spooks na v podstatě stejném půdorysu (malá buňka specialistů v utajení se musí potýkat s nástrahami moderního světa i složitostí vlastních životů limitovaných jejich specifickou prací) nabídly mnohem konzistentnější příběh. To ale neznamená, že by Fixer byl špatný, naopak, je to na solidní tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama