Reklama

Reklama

Daniel Landa - Večer s písní Karla Kryla pro Český národ

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2004, 77 min

Režie:

Daniel Landa

Hrají:

Daniel Landa

Obsahy(1)

Záznam neveřejného koncertu z roku 2004, který zahájil činnost řádu Ordo Lumen Templi. Daniel Landa. Záznam obsahuje 13 písní, dokumenty o natáčení a rozhovor s Danielem Landou.

TRACKLIST: 1. Pasážová revolta
2. Bratříčku, zavírej vrátka
3. Čtení z knihy Daniel / Josef Zámečník
4. Marat ve vaně
5. Karavana mraků
6. Čtení z nového zákona / Alena Schutová
7. Salome
8. Žalm 71
9. Zbigniew Czendlik / slovo
10. Lilie
11. Anděl
12. Václav Malý / prosba + rozsvěcení svíček
13. Morituri te salutant (Fredy176)

(více)

Recenze (110)

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že Karel Kryl svou reakci napsal ještě za života: ,,Když zloba zbývá bez lásky, pak Židům krade oblázky a hlásá toleranci, a intelekt když bez duše, pak podoben jest ropuše či slepci s mečem v tanci..." ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tady se opět potvrdilo, že Landa je jeden z největších českých umělců. Ohlasy, že se jedná o vykrádání Krylových písní apod. se jen směji a nebudu je ani komentovat. To jsou pro mě lidé, kteří nevědí proč Landa zpívá zrovna Kryla a kteří z toho koncertu viděli, tak možná Karavanu mraků v Esu a řekli si, že tohle snad ten Landa nemůže myslet vážně! Neříkám, že se to musí každému líbit, ale tady se opět potvrdilo, že Landa je velký člověk a nechce nechat dát zapomenout na jednoho z nejlepších českých písničkářů - Karla Kryla. Proto je to pro mě pětihvězdičková záležitost, že přišel s něčím novým a navíc prostředí kostela doplňuje perfektní atmosféru...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak můžeme mít společnou vlast, když jsme všichni JÁ. A to z nás udělali ONI. Ne, MY jsme to ze sebe udělali." Landova moudra měla chvílemi něco do sebe (svoboda, ego, láska), ale způsob jejich prezentace mi moc neseděl. Nicméně jsem rád, že se Landa pokusil zvednout Krylův prapor a nenechat jeho tvorbu odejít do zapomnění. Sám měl tedy se čtením textů trošku problémy, při Maratovi se dokonce zakoktal, ale to vyznění na mě vůbec nepůsobilo špatně. Zejména sbory v té kostelní atmosféře dodávaly písničkám na naléhavosti a já jsem z toho dostal dobrou náladu. A najednou mi ani tak moc nevadilo, že si občas zaryjeme držkou v zemi. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo by povedal pán Kryl na takúto prezentáciu jeho piesní, takou rozporuplnou postavičkou ako je Daniel Landa. Vždy som voči tomuto plešatému, prehnane sebavedoménu všeumelcovi choval značnú antipatiu. Nepáči sa mi ako spevák, ani ako skladateľ, ako herec je úplne nemožný a nesedí mi ani ako človek. Snaživý, netalentovaný, nesebekritický ignorant. Teraz si zobral na paškál skladby legendárneho pesničkára Karla Kryla a jemu vlastným barbarským spôsobom ich sprznil. Hlavne, že je majster Landa spokojný sám so sebou. A to on určite je. * ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že pán Dán to myslel dobře. Snad i chtěl uctít národního barda, nejmladší generací neprávem opomíjeného (z čehož je vidět, že ještě není tak zle. Až se Kryl opět rozezpívá v ulicích, ať již z hrdel nasraných nebo z úst utlačených, bude zle). Jenomže - Landa pozapoměl na svou minulost a provedl tak službu medvědí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Landovu tvorbu mám rád , (Valčík obzvlášť) vyrastal som na nej a neraz sme s partiou do hlbokej noci spievali pri ohni s chlastom v ruke.Mám všetky jeho cd a najviac si cením jeho cit , muzikálnosť a dokonalé skĺbenie všemožných nástrojov.Samozrejme texty sú výnimočne dobré.Tento koncert beriem ako skvelú poctu skvelému človeku a výnimočnému hudobníkovi.Plne súhlasím s Bossom321,rovnako Landu považujem za jedného z najväčších českýc umelcov. ()

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Nebetyčná drzost! Jak si vůbec takovýto člověk dovolí zpívat písně Karla Kryla - ten se musí chudák obracet v hrobě! ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Velepíčus Drn Srajda a jeho Lempl Lůmen show na Vyšehradě. Drzost, za kterou bych toho plešatýho nazi vylízance veřejně lynčoval. To, že má odvahu lézt ven a nestydět se, budiž, že má ale drzost veřejně prznit písničky Karla Kryla, to je nevídané. Co na to asi KK? Jestli z něj teda už není vrtulník, jak se hrůzou v hrobě obrací? 2 Boss321: Landa je pro tebe velký člověk? Ty jsi zase pro mě velký kretén. Honit si péro nad tím lysohlavým zmrdem, to je teda shit! ()

forsberg odpad!

všechny recenze uživatele

Největší úlet v dějinách České televize aneb Dan Landa vítězem soutěže o nejperverznější zprznění klasika. ()

Ištván87 odpad!

všechny recenze uživatele

Zločin proti lidskosti... Kdyby byly Krylovy písničky podány nějak citlivě, tak by se možná nějaká ta hvězdička našla, ale za to prosazování nějakejch dost prapodivnejch myšlenek a hraní si na filozofa a nebo nedej bože za Krylova nástupce, to teda ne.... ()

Sawyer815 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si,že bylo nejšťastnější pro tuto akci volit zrovna Krylovi písně,jinak nápad a myšlenka byla fajn...Landa aspoň něco zkusil,když mi ostatní jen žvaníme jak všechno stojí za prd a skutek utek.Ale uznávám,že tento projekt není pro každého. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Přestože je Landa asi jediný český umělec, kterého bytostně nenávidím (zatímco ostatní "umělci" jsou alespoň pro smích, tento nácek, který vyrostl v společensky korektního nacionalistu a stejně tak jeho oddané zástupy runových magičů, je spíše k pláči), musím uznat že Krylův smysl pro melodii se nezapře ani v jeho podání, naopak jeho hlas dokonce dodává některým pasážím šťávu navíc. Nijak to ale samozřejmě neospravedlňuje znásilnění jedné z největších českých památek. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Mám rád tvorbu Dana Landy. Ještě více obdivuji Karla Kryla. Když tenkrát Landa přezpíval Morituri Te Salutant, bylo to skvělý... Ale tento koncert bych neřadil nijak vysoko. Určitě je zajímavý a jako pocta třeba i vhodný, ale mě to nijak moc nezaujalo. ()

Reklama

Reklama