Reklama

Reklama

Daniel Landa - Vltava Tour 2003

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2003, 95 min

Režie:

David Sís

Hrají:

Daniel Landa

Obsahy(1)

Jedná se o koncert, který proběhl v T-Mobile aréně v Praze 20. února 2003.

Seznam skladeb:

1. Vltava part.I
2. Chcíply dobrý víly
3. 1938
4. Muži s padáky
5. Pozdrav z fronty
6. Kdyby
7. Krvavá parta
8. Ona
9. Andílek
10. Třista z místa
11. Smrtihlav
12. Obsidián
13. Tajemství
14. Krysař z Valčíku
15. Jó ulice
16. Včera mě někdo...
17. Quantum Tarantulí
18. Morituri Te Salutant
19. Šance
20. Přízraky
21. Valčík
22. Motýlek
23. Vltava part II. (duklak2)

(více)

Recenze (75)

H34D 

všechny recenze uživatele

Výborný koncert a kvalitní živá nahrávka, která plně supluje best of kompilaci... Nemusíte souhlasit s Landovými osobními názory, můžete mu zazlívat jeho skinheadskou minulost, nemusíte mu žrát jeho výstřelky typu Žito 44 a můžete obracet oči v sloup, když přezpívává Karla Kryla, ale to nic nemění na tom, že koncert a stejnojmenné album Vltava Tour představuje to nejlepší z (folk)rockové české hudby! 9/10 ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek Landy. On má skvělé písničky. Jen vzkážu některým uživatelům, co zde hází odpad. Nemám vás rád! A někdo napsal, že Kryl se musí v hrobě otáčet. Kdepak, naopak, Kryl by byl šťastný, kdyby viděl, jak ho Landa obdivuje. Žádné vykrádání. No dost mého chaotického komentáře, jdu si notovat nějakou tu písničku... ()

Reklama

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Nechám stranou Dana jako člověka a budu hodnotit čistě hudbu. Výběr písní je vynikající, nástrojové obsazení perfektní (hlavně Vartecký, například během písně Ona), Kolář jako druhý hlas dobrý. Bez zbytečných keců, s nadhledem (komentáře Dana k vlastním výpadkům paměti pobaví). Srážka za to, že z protimilitantní písně Karla Kryla udělal v podstatě válečný pochod. To se opravdu nepovedlo. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

super atmosfera, skvělá hudba, bez keců odvedená práce. Skvělá volba druhého zpěváka(myslím, že to byl Kolář toho času v Arakainu). V dalších koncertech si přizval Spilku, který celkovou uroven trochu kazí. Nemám námitek proti Vltava tour. Navíc to odstartovalo jeho Kryl eru, písní morituri te salutant ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Úvodem musím napsat, že není v pořádku, že když se mi něčí muzika nelíbí, nebo dotyčného zpěváka nemam rád, tak to hned budu hodnotit odpadem. Přičemž vůbec nepochopím, jak se něko vůbec může dívat na koncert zpěváka, kterého "nemá rád". Tito uživatelé podle mého názoru dávájí odpady dávají aniž by počin viděli, což není účelem tohoto webu! (TheMaker je asi "specialista", když si pustí Landu, Rytmuse, Superstar na Nově, 50centa a všem dá shodně odpad! ). Teď k samotnému koncertu: Pro mě osobně je to Landovo vrcholné období, před dobou kdy až příliš zabrousil do (neo)folku či Karla Kryla. I když show není kdovíjak extra, nemá tam obří obrazovky, kde by se v pozadí promítaly klipy, nebo nějaké jiné technické udělátka a na konci není velkolepý ohnostroj, tak i přesto (možná proto) má neskutečnou (hustou) atmosféru. Výteční jsou i všichni doprovodní zpěváci a muzikanti - bicman Marek Žežulka 15 let bubnoval Arakainu, zpěvu zdatně sekundoval Petr Kolář (do té doby Karlem Svobodou neposkvrněný), úžasná kytara Tomáše Varteckého a ostatní... Výběr písniček je tím nejlepším průřezem jeho dosavadní kariéry a obvzlášť Quantum Tarantulí dostáva oproti studiovce nový rozměr. Všichni zúčasntění (na pódiu) se náramně bavili a očividně si to užívali + Danek i občas trocha hláškuje. Takže kdo má Landu rád a hlavně ty starší kousky, tak můžu jen a jen doporučit - 100% ()

Zajímavosti (2)

  • Zpěvák na koncertě v Praze poctil písní "Morituri te salutant" památku Karla Kryla. Ten je zároveň jejím autorem. (HArna)
  • Tímto tour se Daniel Landa vrátil ke koncertům po více než osmi letech. (HArna)

Reklama

Reklama