Reklama

Reklama

Daniel Landa - Vltava Tour 2003

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2003, 95 min

Režie:

David Sís

Hrají:

Daniel Landa

Obsahy(1)

Jedná se o koncert, který proběhl v T-Mobile aréně v Praze 20. února 2003.

Seznam skladeb:

1. Vltava part.I
2. Chcíply dobrý víly
3. 1938
4. Muži s padáky
5. Pozdrav z fronty
6. Kdyby
7. Krvavá parta
8. Ona
9. Andílek
10. Třista z místa
11. Smrtihlav
12. Obsidián
13. Tajemství
14. Krysař z Valčíku
15. Jó ulice
16. Včera mě někdo...
17. Quantum Tarantulí
18. Morituri Te Salutant
19. Šance
20. Přízraky
21. Valčík
22. Motýlek
23. Vltava part II. (duklak2)

(více)

Recenze (75)

salalala 

všechny recenze uživatele

Mám rád Landu v jeho raných letech, takže tenhle koncert se mi líbil hodně, parádní songy (Včera mě někdo, Vltava, Motýlek, Kdyby, Smrtihlav, Krvavá parta), výborná atmosféra, úžasná energie. A i když nemusim Koláře, tak tady mi tolik nevadí. Pasáže z Krysaře jsou taky dobrý, hlavně se Landovi povedla sestavit vynikající kapela, je to prostě nářez. Jen ten Kryl je fakt zvláštní, nějak tomu nemůžu přijít na chuť. Čtyři dávám proto, že to neni žádná show, na druhou stranu si to můžete pustit na DVD a klidně to jen poslouchat, o nic nepřijdete. Ještě, že ten záznam existuje. Jo, a pro ty, co to nevědí, CD je ochuzeno o pět skladeb. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Daniel Landa je jeden z nejvýznamnějších hudebníků posledních dvaceti let a to ať si kdo chce, říká co chce. Ano, není to žádný fenomenální zpěvák, ale co si budem nalhávat, Landa je především o textech a ty jsou v jeho písních vždy perfektní. Vltava Tour patří k jedním z nejlepších českých koncertů, o tom není sporu. A ti co nemají Landu rádi kvůli tomu, že přezpíval Krylovi písně se směji. On má spoustu svých kvalitních písní a neměl zapotřebí se více zviditelňovat, ale jen chtěl zdát hold člověku, kterého si vážil a kterého obdivoval pro to, co udělal pro Českou republiku!! ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra a banda precizních hudebníků, které si Landa sezval, jsou spolehlivé elementy, dodávající Vltavě koule. Parádní koncert. Nejslabším článkem je sám jeho titulní aktér, který ani při sebevětším nasazení nemůže vykouzlit schopnost zpívat, což je při absenci charismatického hlasu těžký mínus. A ty projevy mezi skladbami radši neslyšet. Ona - 11/10 ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Řeknu to předem. Nemám Landu rád. Tenhle jeho koncert se však vedl v duchu celé jeho kariéry, která mi možná byla kdysi i sympatická. Takže to byla příjemná nostalgická vzpomínka s tvrdou hudbou, která pochopitelně zní líp než na studiové desce. Zde začala jeho nešťastná epizoda s Karlem Krylem. Je hezké, že si ho váží, ale u toho měl zůstat. Landova verze Krylovy protiválečné písně Morituri te salutant zní spíše jak pochod wehrmachtu. Žádný antimilitarismus necítím. Ba naopak. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Nechám stranou Dana jako člověka a budu hodnotit čistě hudbu. Výběr písní je vynikající, nástrojové obsazení perfektní (hlavně Vartecký, například během písně Ona), Kolář jako druhý hlas dobrý. Bez zbytečných keců, s nadhledem (komentáře Dana k vlastním výpadkům paměti pobaví). Srážka za to, že z protimilitantní písně Karla Kryla udělal v podstatě válečný pochod. To se opravdu nepovedlo. ()

Zajímavosti (2)

  • Tímto tour se Daniel Landa vrátil ke koncertům po více než osmi letech. (HArna)
  • Zpěvák na koncertě v Praze poctil písní "Morituri te salutant" památku Karla Kryla. Ten je zároveň jejím autorem. (HArna)

Reklama

Reklama