Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1678 a Švédsko již třetím rokem bojuje o kontrolu nad provincií Scania s Dánskem. Mnozí scanijští farmáři během bojů přišli o všechno a zbývá jim jen jediná naděje, vítězství Dánů. Proto se k nim přidávají a stávají se z nich rebelové, známí jako Snapphanar. Jedné noci mladý muž jménem Nils Geting ztratí vše. Jeho statek je vypálen a rodina vyhlazena Švédy převlečenými za Snapphanar. Nils se vydá na cestu pomsty a stane se jedním z rebelů. Boj za nezávislost dostává novou krev. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pomalý film, teda věděl jsem že trvá tři hodiny a tak tam asi nebude nějak moc akce, či něčeho takového. Ale taky jsem čekal že tam bude aspoň pěkná dobová atmosféra a že mě Švédi ničím překvapí, ale chyba. Ten film ač se snaží sebevíc nemá naprosto ni c co nabídnout. Dokonce i další Švédský film Tři slunce dopadl o něco lépe. Režiséři se mohly více utrhnout ze řetězu. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Původně třídílná televizní minisérie vyšla na jednom DVD jako jeden nerozdělený film. A my to přežili na jeden zátah. Začalo to jako průměrný historický film, ale postupně se z toho čím dál více stával film pro děti. Řekla bych, že pro hloupé děti. Všechny pointy a zápletky byly tak trochu přitažené za vlasy. A ty srdceryvné proslovy.... kam se hrabe Bollywood. A ten dánský hrad mi nějak nápadně připomínal litevské Trakai. A měla jsem pravdu. To, že jsou pod tímto skvostem zčásti podepsané i barrandovské filmové ateliéry jsem se dozvěděla až z titulků... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Zajimavý málý televizní seriál na pozadí jedné z mnoha švédsko-dánských válek. Skutečné historické pozadí, postavy jak z Lipse Tulliana, půvábná Tuva Novotny a pěkný litevský hrad Trakai to jsou jen některé z kladů této miniserie. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy jsou jen za tu výpravu. Zbytek je taková obdoba seriálu Robin Hood co běžel za mých dětských let každou neděli ve Studiu kamarád. Věčná škoda. Nenechte se splést celkem zdařilým DVD coverem... !!! Hodnocení je za oba díly. * * ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dětinsky naivní, plné sentimentálních canců a patetického řečnění, které pronášejí postavy jako vystřižené z šestákových románů - takoví jsou "Rebelové a hrdinové". Totožnost a motivy Osamělého jezdce my byly jasné sotva se objevil, ale ostatní zápletky svou hloupostí a nechtěnou komičností naprosto překonali má očekávání. Taková návštěva královského plesu, na který míří rebelové k "nepoznání" změnění panským ohozem - Černá Stina s páskou přes oko a v doprovodu nerozlučné zarostlé gorily jako vrchol nenápadnosti - to je jedna ze scén, kvůli kterým stojí za to tento snímek vidět. Pokud se rádi pobavíte kouzlem nechtěného, navíc v neotřelých dobových kulisách a na zajímavém historickém pozadí, jsou "Rebelové..." filmem právě pro vás. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nordický epos zablatený v neskutočných bláboloch..málo akcie, moc konverzačiek...uvidíme možno zmením rozhodnutie...takže mám za sebou tento 3 hodinový blábol..a ono to je fakt len bláboly..žiadne bitky...veľká slabota... ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Prijemny historicky film europskeho formatu. Milujem, ked v historickom filme je mnozstvo bitiev medzi dvoma armadami, ale v tomto to tak neni, tu sa skor dej sustreduje na par rebelov, ktori nemaju v laske Svedov. Je tu aj neprijemny zaporak, ktoreho hra dobre vybraty herec a pocas filmu si opatril na ksicht skrabosku, ktoru musi nosit kvoli znetvorenej tvare. Skoda, ze sa tvorcovia filmu nesustredili na podrobnejsie zabery zasahov mecov, potom by to nevyzeralo tak nezazivne ako je to v tomto pripade. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Na velké komentáře jen po shlédnutí zatím prvního dílu se nechci pouštět. Je to film přece spíše pro děti a také produkce odpovídá televizním možnostem. Nelze jej srovnávat s velkými špektákly atakujícími návštěvnické rekordy pop-cornových červených sedaček. Přesto je vidět, že nějaké korunky (nejen švédské) byly do projektu vraženy. Hrdinové se nám nemusí jevit nadmíru sympatičtí a implementace klasických postupů (nechci napsat žánrových klišé) je samože předem jasná... Ale po americké produkci či francouzském pohledu , je to docela příjemné zpestření chuti na dějiny někdy "tak vzdálených" severních sousedů, samozřejmě jejich pohledem, při odpolední siestě. Přírodní scenerie jsou pěkné a Trakai, byť se může jevit jako Disneyland, je opravdu krásný hrad. Já tam byl. Možná proto subjektivní tři pecky. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Říká se, že je skandinávská produkce historických filmů na vzestupu. Tady se to ale nepotvzuje. Jako dobrodružně historická sága se to dá zkousnout první hodinu a půl, pak už se ale jedná o totální kravinu. Co se týče reálií a choreografií soubojů, tak je toho hodně poskromnu, navíc žádnou pořádnu bitku taky nečekejte. Snad jedině zaběhlá klišé, k niž dochází ve většině pseudohistorických sraček západní produkce, tady nejsou tak přítomná. ()

Reklama

Reklama