Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nevidel žiaden film s Bruceom Lee. To preto, lebo ázijské bojové umenia sú pre mňa rovnaká zábava, ako sledovanie curlingu na olympiáde. Nakoniec som bol ale veľmi milo prekvapený a to hneď z niekoľkých dôvodov. Očakával som tuctový turnajový film, kde to pri záverečnom súboji natre neohrozený hrdina bezcharakternému silnému súperovi a pred tým si prejde niekoľkými kolami až do finále. Enter the dragon miesi umenie východného boja s takmer až Bondovskou zápletkou a primieša sa sem dokonca aj Drsný Shaft. Je to vrchol ľadovca kung fu filmov, ktorý som chcel vidieť kvôli zaradeniu medzi 1001 filmov, ale ktorý nie som ochotný hlbšie spoznávať. To prenechám fanatikom typu Tarantina, ktorí o nich potom môžu natočiť nejakú poctu pre zainteresovaného diváka. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Zmlsán klasickými filmy Jackieho Chana,byla pro mě tahle klasika kung-fu filmů s legendárním Brucem Lee spíše zklamání.Na pořádně vyhrocený souboj jsem čekal celý film a jaksi jsem ho nedostal,těch menších tam bylo příliš málo a celkově byl koncept turnaje zásadně nevyužitý.Ovšem Bruce kopat umí,o tom žádná a za zábavné vedlejší postavy si film ty slabší tři přece jen zaslouží.Stejně se ale radši vrátím k Jackiemu,potažmo k Jetu Li. 55 % ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Atraktivita přicházejícího Draka už bohužel dávno odešla a dnes už je celkovým pojetím a stylem soubojů spíše k smíchu, i třeba filmy Jackieho Chana jsou oproti Drakovi mnohokrát vyspělejší a zábavnější. Za zmínku stojí snad jenom slušná Schifrinova hudba a závěrečná nožovitá ruka hlavního záporáka :). ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

U takovýchto filmů mám rád, když se můžu zasmát naivním příběhům, hereckému umění hlavních postav, a hlavně žasnout u úžasných soubojů. V prvních dvou bodech mě film nezklamal, ale souboje mi přišli s výjimkou toho proti přerostlému vousáči, jako průměr. Nebaví mě sledovat, jak na hlavního hrdinu nabíhá hezky v pořadí 50 lidí, kteří prahnou jen po tom, dostat co největší ránu do hlavy, břicha, či mezi nohy. A takových soubojů je tu až moc. Skvělé ale zase je, jak vždy když někdo utrousí trapnou poznámku, hned ho někdo pěkně setře. Mimochodem taky jste čekali, že při závěrečném souboji Bruce zakřičí tak, že se vysypou všechna zrcadla? ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Drak přichází, 666teen odchází. Celkem chápu, že mezi zpocenými vyznavači východňarských bojových umění (Jak Zlounovi Ukopnout Tykev V Letu, nebo Jak Zabít Malíčkem Typa V Županu) je to asi kult, ale Bruceho výraz byl po celou dobu tak uvěřitelný a hlavně oduševnělý, že jsem měl vážné obavy o jeho duševní zdraví. V okamžiku kdy začal vydávat zvuky mi došlo, že těch ran to hlavy bylo přesně tolik, aby mohl prodávat v trafice s jedním druhem cigaret. Další draky nebrat. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Jeden ze dvou filmů, kde Bruce Lee hovoří svým přirozeným hlasem. Tím prvním je Marlowe (1969). (Epistemolog)
  • Snímka bola podľa rebríčka 500 najlepších filmov histórie magazínu Empire z roku 2008 zaradená na 474. miesto. (Peter-1307)
  • Film se původně natáčel bez zvuku, všechny efekty a dialogy se do filmu doplnily později. (Witta)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama