Reklama

Reklama

Falling Cat

všechny plakáty
Krátkometrážní
USA, 1894, 1 min

Dvouvteřinové video, na kterém někdo pustí kočku z výšky asi jednoho metru. (jonyyy)

Recenze (67)

H34D 

všechny recenze uživatele

Za první videozáznam pohybu se dá považovat o 2 roky starší Roundhay Garden Scene, avšak pokud ochránci zvířat odpustí, padající kočička je nepochybně mnohem více vzrušující... Také kvalita záznamu je o poznání lepší, takže jen tak dál hoši, třeba za nějakých 112 let vznikne na počest filmů i nějaká pořádná filmová databáze :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nějak sem to nepochopil, bylo to na mě moc složitý. Až bude čas, tak si to musim pustit ještě jednou, ale zážitek fakt jedinečnej ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dvojsekundový estetický šperk zachytáva plachtenie mačky a jej dopad na podložku. V pravom hornom rohu možno vidieť aj zatienenú ruku, ktorá kočkopád spustila. Ide o jeden z jedenástich chronofotografických filmov zachytávajúcich mačacie pohybové štúdie, ktoré vedec a vynálezca Étienne-Jules Marey vytvoril so svojím spolupracovníkom Georgesom Demenÿm v roku 1894 (obdobné sériové filmy tejto dvojice ukazovali králika, kozu, psa, vtákov i hmyz). ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Víte, jak se pozná velice kvalitní a poutavý film? Tím, že i po letech si dopodrobna pamatujete každou jeho vteřinu. A tohle je přesně tento případ. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Nebýt výzvy v profilu Vojtina, tak na to ani nehrábnu. Nebýt prvotního překvapení z toho, jak moc mi to přišlo o ničem, tak jsem si to nepustil několikrát. Nebýt toho, že jsem si to pustil několikrát, tak to v žádnym případě nehodnotim. Nebýt toho, že jsem to chtěl ohodnotit, tak si nepřečtu ostatní komentáře v naději, že mi někdo osvětlí jak se takováhle věc vůbec hodnotit dá... nebýt toho, že jsem si v nich pak přečet Vojtinův komentář o tom, že to je složeno ze stopadesáti fotek a tu kočku tak museli stopadesátkrát pustit na zem, aby to vůbec mohlo vzniknout, tak si nepřečtu další komentáře a nezačínám se divit víc a víc tomu, co všechno tyhle dvě vteřiny schovávají.... Nebýt toho všeho, tak se nepouštim do psaní komentáře s osnovou podle mě ne-až-tak-nepodobnou myšlenkovým pochodům těch, které napadlo tolikrát upustit kočku na zem aby z toho udělali dvě sekundy videa kočky, co padá :-P ()

lesumir

všechny recenze uživatele

Co to má do prdele znamenat? :-) Jak to může někdo hodnotit? :-) Jasně, aspoň si přidáte bodík do statistik, loseři :-) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

První kočičí video a určitě jeden z prvních přírodovědných dokumentů (přikrášleno dle informací na Wikipedii) v jednom. Sám se na kočičí videa jako milovník těchto domácích šelmiček rád podívám, najdou se roztomilá i vtipná. Pokud jim nějaký idiot nedává toast na hlavu (hezky se do té absurdity trefili v South Parku) nebo nejsou tam schválně stresovány či provokovány pro pobavení. Očividně bych potřeboval více informací, abych si udělal lepší názor, ale tato roztomilá bílá (podle těch odstínů určitě) felis cattus u mě všechny zpomalené akční hrdiny strčí do kapsy. Pokud tedy najdete záznam i s těmi slowmo variacemi, pouhé dvě sekundy vás víceméně ošidí o detail různých poloh míci. Žuch na deku a finito. P.S. Zde najdete celou sérii kočičích videopokusů stejného tvora, byť zdejší film je vlastně jen jedna jeho část. https://m.youtube.com/watch?v=7RBj6Eit7ug ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kočka je krásná, ale tenhle pokus je jen na zkoušku a ověřoval, že zvíře je zdravé a umí chodit. Vše bylo v pořádku, tak si Marey s kočkou dovolil další psí kusy. ()

Reklama

Reklama