Reklama

Reklama

Batman: Odvážný hrdina

(seriál)
  • USA Batman: The Brave and the Bold (více)
USA, (2008–2011), 24 h 54 min (Minutáž: 22–23 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jan Strnad (komiks) (více)

Hrají:

Diedrich Bader, Corey Burton, Tom Everett Scott, Billy West, Liliana Mumy, John DiMaggio, James Arnold Taylor, R. Lee Ermey, Nika Futterman, Kevin Conroy (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Batmana a jeho boj za spravedlnost nedokáže, v těchto čtyřech akčních epizodách vzrušující nové série, nic zastavit! Spolu s dalšími superhrdiny vydavatelství DC, Aquamanem, Plastic Manem, Modrým broukem a Tornadem, čelí Batman géniům zločinu, intergalaktickým podvodníkům a ďábelským diktátorům v dobrodružstvích za hranicemi našeho světa, která ho vedou skrz červí díru, do hlubin oceánů a do vánoční kampaně za potírání zločinu, jež ho postaví proti armádě hraček! Tato nová verze legendárního hrdiny kombinuje úžasného, sebejistého “Batse” (jak je známý mezi kamarády) s osudovým nebezpečím a strašlivými souboji a výsledkem je neuvěřitelné vzrušení, které si nesmíte nechat ujít! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vcelku dost neobvyklá batmaní TV show, která by fanouškům netopýřího muže rozhodně neměla ujít! Celkově je trochu dětštěji laděná (na nějaký 'Dark Knight' styl zapomeňte), ale komu by to vadilo... když je tak hezky kreslená, rozmanitá a zábavná. Střídá se tu více režisérů a scénáristů, takže některé díly jsou slabší, některé zase úplně parádní. Něco je spíš pro prcky, něco zase naplno ocení jen dospělejší jedinec. Základní téma seriálu: Batman v boji se zlem pokaždé spojí síly s nějakým jiným hrdinou (či hrdiny). Mezi ně tu patři Blue Beetle, Green Arrow, Aquaman, Atom, Red Tornado, Plastic Man, Wildcat, Black Canary, Booster Gold… a mraky dalších. Jedná se spíše o méně známé postavy DC světa a to samé platí i pro záporáky. Jasně, postupem času dojde i na ty zásadnější batmanovské charaktery (Joker, Scarecrow, Bane, Robin, Two Face, Penguin, Riddler, Catwoman, Ra’s Al Ghul, Red Hood), řadu dalších známých z DC (Green Lanterni, Jonah Hex, Flash…) a dokonce dva klasiky primárně mimokomiksové - čaroděje Merlina a Sherlock Holmese… ALE suma sumárum mají převahu ti neznámí. A neříkám, že někteří z nich nejsou třeba i úplně stupidní….:) No, v dlouhé první sezóně se to po chvíli začne točí kolem dokola, až mě to už ke konci trochu nudilo, ale (kratší a celkově lepší) druhá sezóna naštěstí ještě přidá na zábavnosti a rozličnosti postav, i na samotných zápletkách. Batman sám je zde prostě příkladný HERO a (až na výjimku) zůstane úplně skryto jeho Bruce Wayneovské já. V tom asi vězí ta hlavní atypičnost - žádný Wayne, žádný Alfred, minimum Gothamu nebo nějakých civilistů - prostě scéna ryze superhrdinská. Krom hrdinů a zlosynů se dost střídá i prostředí - město střídá oceán, vesmír a jiné dimenze, ostrovy, minulost a budoucnost, divoký západ, čínský chrám, poušť, atd. Co je ještě podstatné zmínit - že skoro každý díl začíná tzv. teaserem, což je jakési 2-3 minuty dlouhé intro, které většinou nesouvisí s dalším (hlavním) dějem, ale má třeba uvést diváka do některé z dalších epizod. Nej. díly: S1 - 5,7(hororový),11,12&13(Batman spolupracuje s Jokerem), 24(muzikálový speciál) / S2 - 1(death race),4(Aquamanova rodinná dovolená),11(Bats dopadne vraha svých rodičů - zdaleka nejosobnější díl). "Justice wins the day, thanks to the brave and the bold!" [naposled zhlédnuto: S02E15] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Třetí disk Batmanových příhod nabízí pět dílů, každý trvající cca 22 minut. Cesta do středu netopýra je o tom, jak Atom ničí nákazu od Chema přímo v Batmanově těle, zatímco Batman bojuje s Chemem a Mozkem. Desperovy oči zavedou Batmana do vesmíru, kde pomáhá statečným Strážcům v boji proti uzurpátorovi galaxií a planet Desperovi, který si posléze dělá zálusk i na podmanění Země. Návrat hrůzostrašných tesáků se odehrává v Asii, kde je potřeba očistit chrám bojových umění od zlých přisluhovačů a zachránit kouzelný totem. Batman v hlubokém utajení se odehrává v paralelním světě, kde mají Batmanovi přátelé obrácené vlastnosti. A na tento díl navazuje Owlmanův konec - Soví muž, který pronikl do našeho světa z onoho paralelního dělá Batmanovi ostudu, vykrádá banky, a tak za pomoci Jokera a Batmanů z paralelních světů musí skutečný Batman se Sovím mužem a jeho lidmi bojovat. Sice v těch příbězích těžko hledat logiku, ale na druhou stranu nechybí humor a docela to pobaví. Disk není nijak vybaven, kvalita obrazu, zvuku i dabingu je slušná, u titulků sem tam hapruje pravopis, ale nijak příliš. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Brilantný seriál s premrštenou komiksovou akciou, skvelým humorom a kvantom najfantasknejších hrdinov (moji obľúbení sú drzý buddy Green Arrow a melancholický Red Tornado) i zloduchov. Väčšina dielov je v štýle komiksovej absurdity odpútanej od akejkoľvek reality ("I remember when I was only responsible for a single city instead of a country, planet, solar system, and overall existence of all known life."), kde Batman je najväčší kapo široko-ďaleko, vždy má všetko premyslené a s chladnou hlavou na konci vyberie eso z rukáva. A to je jedno kde, či v Gotham City, pod morom, vo vesmíre, v galaxii, na divokom západe, počas prvej svetovej vojny, v budúcnosti, miniatúrne zmenšený, v tele ženy, či roztrojený alebo ako bábätko. No napriek takto nasadenej atmosfére dokáže seriál prekvapiť, hlavne v druhej série začínajú hrdinovia umierať (!) jeden za druhým a niektoré diely sú až mrazivé (Chill of the Night, The Knights of Tomorrow) a príbehy prekvapivo inovatívne. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou první sérii a velkou část druhý a musím říct, že je to mazec :-) Jakákoliv Batmanova psychologie jde úplně stranou a my si užíváme hrdinství v té nejčistší a nejhrdinštější podobě. Pro Batmana ani jeho kumpány není vůbec nic nemožné, Cestujou vesmírem i časem, honí a liquidují všechny možné i nemožné záporáky a když je potřeba, tak třeba přenesou i Měsíc do jiné galaxie, aby způsobili zatmění. Jde prostě o to vypnout a bavit se akcí a záplavou superhrdinů a superpadouchů. Člověk má pocit, jako kdyby v celém vesmíru ani nikdo jiný neexistoval. Z Batmanových pomocníků mě zatím jevíc zaujali Aquaman, Green Arrow, Green Lanterni (a čím víc dílu vidím, tím se mi pořád dokola potvrzuje, že tahle trojka je prostě fakt nejlepší) a potom Red Hood z paralelního vesmíru. Jo a ještě nezapomínat na Huntress a Black Canary :-) Naopak vůbec mi třeba nesedí Red Tornado, Plastic Man a jeho hodně divnej sidekick, pak ten týpek, co vytvářel ze zvířat mutanty.. Ze záporáků mě nejvíc baví Gentleman Ghost, westernový Royal Flush Gang a pak ty mluvící gorily, co lítají na pterodaktylech :-)) ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Jako seriál je to celkem hezké... to je to slovo, hezké. Objevuje se tu spousta komiksových postav, jak hrdinů, tak záporáků. Řeší se tu podstata hrdinství v té nejčistší formě, a Batman je zde rozumný, rozvážný mentor, který si vždy se všemi poradí pomocí svého superpásku. Jeslti jednou budu mít syna a budu u něj chtít rozdmíchat vášeň pro Temného rytíře, jakou já mám od dětství, nejspíš i začnu tímhle dílkem. Průšvih ale je, že tohle není Batman, protože svět Batmana není hezký. Pokud chcete hezký svět plný sluníčka a poučných dialogů, jdětě radši do Metropolis za chlapíkem s červenýma slipama, a Gotham nechte ve špíně, noci, kriminalitě a brutalitě tak, jak je popsán skoro ve všech komiksech. Batmana nechte jako tichého, odměřeného a děsivého strážce noci, který se nepárá s nikým a ničím, a výsledek jeho triumfu nezávisí na jeho superpásku, ale na zkušenostech a taktice. Chápu, že toto je seriál pro děti a jeho jistou hodnotu nezpochybňuji, ale Silver age byla nejhorší doba pro superhrdiny obecně a pro Batmana tuplem. Nevím, jestli je nejmoudřejší se k ní vracet. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama