Reklama

Reklama

Batman: Odvážný hrdina

(seriál)
  • USA Batman: The Brave and the Bold (více)
USA, (2008–2011), 24 h 54 min (Minutáž: 22–23 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jan Strnad (komiks) (více)

Hrají:

Diedrich Bader, Corey Burton, Tom Everett Scott, Billy West, Liliana Mumy, John DiMaggio, James Arnold Taylor, R. Lee Ermey, Nika Futterman, Kevin Conroy (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Batmana a jeho boj za spravedlnost nedokáže, v těchto čtyřech akčních epizodách vzrušující nové série, nic zastavit! Spolu s dalšími superhrdiny vydavatelství DC, Aquamanem, Plastic Manem, Modrým broukem a Tornadem, čelí Batman géniům zločinu, intergalaktickým podvodníkům a ďábelským diktátorům v dobrodružstvích za hranicemi našeho světa, která ho vedou skrz červí díru, do hlubin oceánů a do vánoční kampaně za potírání zločinu, jež ho postaví proti armádě hraček! Tato nová verze legendárního hrdiny kombinuje úžasného, sebejistého “Batse” (jak je známý mezi kamarády) s osudovým nebezpečím a strašlivými souboji a výsledkem je neuvěřitelné vzrušení, které si nesmíte nechat ujít! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vcelku dost neobvyklá batmaní TV show, která by fanouškům netopýřího muže rozhodně neměla ujít! Celkově je trochu dětštěji laděná (na nějaký 'Dark Knight' styl zapomeňte), ale komu by to vadilo... když je tak hezky kreslená, rozmanitá a zábavná. Střídá se tu více režisérů a scénáristů, takže některé díly jsou slabší, některé zase úplně parádní. Něco je spíš pro prcky, něco zase naplno ocení jen dospělejší jedinec. Základní téma seriálu: Batman v boji se zlem pokaždé spojí síly s nějakým jiným hrdinou (či hrdiny). Mezi ně tu patři Blue Beetle, Green Arrow, Aquaman, Atom, Red Tornado, Plastic Man, Wildcat, Black Canary, Booster Gold… a mraky dalších. Jedná se spíše o méně známé postavy DC světa a to samé platí i pro záporáky. Jasně, postupem času dojde i na ty zásadnější batmanovské charaktery (Joker, Scarecrow, Bane, Robin, Two Face, Penguin, Riddler, Catwoman, Ra’s Al Ghul, Red Hood), řadu dalších známých z DC (Green Lanterni, Jonah Hex, Flash…) a dokonce dva klasiky primárně mimokomiksové - čaroděje Merlina a Sherlock Holmese… ALE suma sumárum mají převahu ti neznámí. A neříkám, že někteří z nich nejsou třeba i úplně stupidní….:) No, v dlouhé první sezóně se to po chvíli začne točí kolem dokola, až mě to už ke konci trochu nudilo, ale (kratší a celkově lepší) druhá sezóna naštěstí ještě přidá na zábavnosti a rozličnosti postav, i na samotných zápletkách. Batman sám je zde prostě příkladný HERO a (až na výjimku) zůstane úplně skryto jeho Bruce Wayneovské já. V tom asi vězí ta hlavní atypičnost - žádný Wayne, žádný Alfred, minimum Gothamu nebo nějakých civilistů - prostě scéna ryze superhrdinská. Krom hrdinů a zlosynů se dost střídá i prostředí - město střídá oceán, vesmír a jiné dimenze, ostrovy, minulost a budoucnost, divoký západ, čínský chrám, poušť, atd. Co je ještě podstatné zmínit - že skoro každý díl začíná tzv. teaserem, což je jakési 2-3 minuty dlouhé intro, které většinou nesouvisí s dalším (hlavním) dějem, ale má třeba uvést diváka do některé z dalších epizod. Nej. díly: S1 - 5,7(hororový),11,12&13(Batman spolupracuje s Jokerem), 24(muzikálový speciál) / S2 - 1(death race),4(Aquamanova rodinná dovolená),11(Bats dopadne vraha svých rodičů - zdaleka nejosobnější díl). "Justice wins the day, thanks to the brave and the bold!" [naposled zhlédnuto: S02E15] ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Good evening all you gentlemen, mobsters, creeps and crooks Men in tights come after you, and still you’re off the hook For those who scare and terrorize, it’s the dawn of a brand new day You scum can just simply call us, the one and only Birds of Prey Green Lantern has his special ring (pretty strong and little thing) Blue Beetle’s deeds are really swell (but who will bring him out of his shell?) Flash’s foes, they finish last, too bad sometimes he’s just too fast While all the boys can always save the day No one does it better than the Birds of Prey (the one and only Birds of Prey) While all the boys can always save the day No one does it better, no one does it better than the Birds of Prey Green Arrow has heroic traits, that is when he’s shooting straight (Hey!) (I’m just saying.) Aquaman’s always courageous, his little fish, less outrageous Plastic Man can expand, becomes putty in our hands While all the boys can keep you punks at bay No one does it better than the Birds of Prey (the one and only Birds of Prey) While all the boys can always save the day No one does it better, no one does it better than the Birds of Prey Batman throws his bat-a-rang, what a weapon, what a bang Check out that utility belt, sure can make a girl’s heart melt He’s always right there for the save, I’d like to see his secret cave While Batman does things in his special way He do it better with the Birds of Prey (the one and only Birds of Prey) While Batman always seems to save the day No one does it better, no one does it better than the Birds of Prey Birds of Prey (...Meow.) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Brilantný seriál s premrštenou komiksovou akciou, skvelým humorom a kvantom najfantasknejších hrdinov (moji obľúbení sú drzý buddy Green Arrow a melancholický Red Tornado) i zloduchov. Väčšina dielov je v štýle komiksovej absurdity odpútanej od akejkoľvek reality ("I remember when I was only responsible for a single city instead of a country, planet, solar system, and overall existence of all known life."), kde Batman je najväčší kapo široko-ďaleko, vždy má všetko premyslené a s chladnou hlavou na konci vyberie eso z rukáva. A to je jedno kde, či v Gotham City, pod morom, vo vesmíre, v galaxii, na divokom západe, počas prvej svetovej vojny, v budúcnosti, miniatúrne zmenšený, v tele ženy, či roztrojený alebo ako bábätko. No napriek takto nasadenej atmosfére dokáže seriál prekvapiť, hlavne v druhej série začínajú hrdinovia umierať (!) jeden za druhým a niektoré diely sú až mrazivé (Chill of the Night, The Knights of Tomorrow) a príbehy prekvapivo inovatívne. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Animované seriály k raňajkám už nepozerávam už nejaký ten piatok, čiže neviem posúdiť ich súčasnú kvalitu vo všeobecnosti. ale Batman: The Brave and the Bold ma jednoducho pobavil. Pekná animácia a vtipné hlášky, takže za mňa palec hore. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Třetí disk Batmanových příhod nabízí pět dílů, každý trvající cca 22 minut. Cesta do středu netopýra je o tom, jak Atom ničí nákazu od Chema přímo v Batmanově těle, zatímco Batman bojuje s Chemem a Mozkem. Desperovy oči zavedou Batmana do vesmíru, kde pomáhá statečným Strážcům v boji proti uzurpátorovi galaxií a planet Desperovi, který si posléze dělá zálusk i na podmanění Země. Návrat hrůzostrašných tesáků se odehrává v Asii, kde je potřeba očistit chrám bojových umění od zlých přisluhovačů a zachránit kouzelný totem. Batman v hlubokém utajení se odehrává v paralelním světě, kde mají Batmanovi přátelé obrácené vlastnosti. A na tento díl navazuje Owlmanův konec - Soví muž, který pronikl do našeho světa z onoho paralelního dělá Batmanovi ostudu, vykrádá banky, a tak za pomoci Jokera a Batmanů z paralelních světů musí skutečný Batman se Sovím mužem a jeho lidmi bojovat. Sice v těch příbězích těžko hledat logiku, ale na druhou stranu nechybí humor a docela to pobaví. Disk není nijak vybaven, kvalita obrazu, zvuku i dabingu je slušná, u titulků sem tam hapruje pravopis, ale nijak příliš. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Seriál má vcelku svéráznou animaci, ale rozhodně nemohu říci, že by byla nějak ošklivá, nebo vyloženě dětská. Je prostě jednoduchá a jiná. Jinak se můžete tešit na klasické propriety podobných animovaných komiksových seriálů, tzn. plno humoru, hlášek a hlavně akce. EDITACE po zhlédnutí více epizod: Tenhle seriál je opravdovým, důstojným nástupcem původního Batman: The Animated Series z 92´ roku. Obzvláště potěší batmanovy průpovídky vnitřním hlasem. Rozmanitost epizod je velká a navíc snad v každé z nich netopýřímu muži pomáhá nějaký jiný více, či méně známý superhrdina. Za výborný nápad považuji správně komiksově vykreslené zpomalené sekvence některých bojů. ()

st.ranger odpad!

všechny recenze uživatele

Očekával jsem něco ve stylu Nolanova Batmana a místo toho jsem dostal dětinský animovaný seriál, který sotva olizuje paty seriálu z roku 1991. Blbost, neskutečná. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Co napsat. Nuda, nepříliš povedená animace. Nějak mě nenapadá nic pozitivního kromě množství různých komiksových postav. 40 % ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou první sérii a velkou část druhý a musím říct, že je to mazec :-) Jakákoliv Batmanova psychologie jde úplně stranou a my si užíváme hrdinství v té nejčistší a nejhrdinštější podobě. Pro Batmana ani jeho kumpány není vůbec nic nemožné, Cestujou vesmírem i časem, honí a liquidují všechny možné i nemožné záporáky a když je potřeba, tak třeba přenesou i Měsíc do jiné galaxie, aby způsobili zatmění. Jde prostě o to vypnout a bavit se akcí a záplavou superhrdinů a superpadouchů. Člověk má pocit, jako kdyby v celém vesmíru ani nikdo jiný neexistoval. Z Batmanových pomocníků mě zatím jevíc zaujali Aquaman, Green Arrow, Green Lanterni (a čím víc dílu vidím, tím se mi pořád dokola potvrzuje, že tahle trojka je prostě fakt nejlepší) a potom Red Hood z paralelního vesmíru. Jo a ještě nezapomínat na Huntress a Black Canary :-) Naopak vůbec mi třeba nesedí Red Tornado, Plastic Man a jeho hodně divnej sidekick, pak ten týpek, co vytvářel ze zvířat mutanty.. Ze záporáků mě nejvíc baví Gentleman Ghost, westernový Royal Flush Gang a pak ty mluvící gorily, co lítají na pterodaktylech :-)) ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Takže Batman...si to skvelý odvážny hrdina..každý diel je adrenálinovo akčný...a určite stojí za vzhliadnutie..po prvom disku jasné 4...skvelé časti ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Jako seriál je to celkem hezké... to je to slovo, hezké. Objevuje se tu spousta komiksových postav, jak hrdinů, tak záporáků. Řeší se tu podstata hrdinství v té nejčistší formě, a Batman je zde rozumný, rozvážný mentor, který si vždy se všemi poradí pomocí svého superpásku. Jeslti jednou budu mít syna a budu u něj chtít rozdmíchat vášeň pro Temného rytíře, jakou já mám od dětství, nejspíš i začnu tímhle dílkem. Průšvih ale je, že tohle není Batman, protože svět Batmana není hezký. Pokud chcete hezký svět plný sluníčka a poučných dialogů, jdětě radši do Metropolis za chlapíkem s červenýma slipama, a Gotham nechte ve špíně, noci, kriminalitě a brutalitě tak, jak je popsán skoro ve všech komiksech. Batmana nechte jako tichého, odměřeného a děsivého strážce noci, který se nepárá s nikým a ničím, a výsledek jeho triumfu nezávisí na jeho superpásku, ale na zkušenostech a taktice. Chápu, že toto je seriál pro děti a jeho jistou hodnotu nezpochybňuji, ale Silver age byla nejhorší doba pro superhrdiny obecně a pro Batmana tuplem. Nevím, jestli je nejmoudřejší se k ní vracet. ()

venison

všechny recenze uživatele

V pořadí již čtvrtý román mladého českého spisovatele Petra H. Šlika by se dal nejlépe charakterizovat jako moderní společenský román ze současnosti. Děj se odehrává v soudobé Praze a popisuje jeden den běžného života dvou hlavních protagonistů. Mladíka Petra, který životem bezcílně proplouvá co nejjednodušší cestou. Žije se svou matkou, v práci se snaží co nejsnadněji přežít a jeho hlavní zábavou je se pobavit s kamarády v hospodě nad půllitrem piva. Protipólem je mu samostatná Veronika, která má ráda svůj život pevně pod kontrolou, tvrdě buduje svou kariéru a ráda dělá věci tak, jak by se podle nejbližšího okolí dělat měly. Oba hrdinové nás provází svou každodenní všedností, odhalují nám návyky a rituály, ukazují sny a touhy, vypráví své nejsilnější zážitky. Pro Petra i Veroniku je tento den velmi zvláštní, protože na ně čekají překvapivé zprávy. Příběhy se odehrávají paralelně a s každou stránkou se zvyšuje čtenářovo napětí z očekávání, kdy se jejich cesty sejdou… Chmurné úvahy o facebooku ho přirozenou cestou dovedly ještě dále. Jeho přátelé (ti skuteční z masa a krve) o něm říkali, že je samotář, o on se stále nemohl rozhodnout, jestli mají pravdu. Kdysi někde četl větu: „Buď mlč, nebo řekni něco lepšího něž mlčení,“ a tato věta se mu tak zalíbila, až se nakonec stala jakýmsi jeho programem. Netradiční kniha se snaží zmapovat současnou situaci mladých „single“ jedinců. Snaží se nám co nejjednodušším a detailním popisem vykreslit zoufalou touhu po štěstí. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Trapné... špatná animace, debilní hudba, příšerné příběhy a i ta akce stojí za pendrek... Jediné co potěší je, že je tam dost známých tváří. 2* 36% ()

animario 

všechny recenze uživatele

Sympatická je kresba a kvanta známých i méně známých hostujících postav z komiksovýho univerza, příběhově je to ale až příliš infantilní. ()

Filipus Muff 

všechny recenze uživatele

Asi tak nejvíce netradiční seriál s tématikou Batmana. Tento seriál vyvrací snad všechny pravidla Batmanova světa: Záporáci jsou různí duchové, mluvící zvířata atd. a to stejné platí i kladných postavách. V tomto seriálu totiž v každém díle je kromě Batmana nějaký jiný DC hrdina a kromě Green Lanterna je tu třeba podivný hybrid Plasticman nebo hrdinský robot Red Tornado. Z klasického Batmana je tu jen Batman a v jedné epizodě Joker (který ale bojuje proti Batmanovi s Owlmanem z paralelního světa). Seriál je však velice zábavný a chytlavý bohužel by však již neměl nosit jmenovku BATMAN... ()

xxENDxx 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po 2 epizodách: Jednoznačné překvapení. Narazil jsem na to pohou náhodou, a čekal jsem nějakou slaboduchou variaci na batmana... omyl... vše je tu bráno s nadhledem, a je to, i přes batmanovské téma, vtipné. Sice né "inteligentni humor na urovni" vtipné, ale spíš "čum na to, to je ale debil" vtipné.... styl nemusí sednout každému, ale mě se to po 2 dílech pozdává.... vemte batmana, udělejte obrázek-karikaturu, udělejte z toho kreslený seriál, do každé epitody mu dejte nějakého podivného poskoka... a vyjde vám BTBATB... Kde jinde uvidíte chlápka, co se změní v lopatu, aby zůstal nezpozorován, načež přijde opice, vezme si ho do rukou a začne s ním uklízet dinosauří výkaly? :D Zatím 7,5/10 ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší animák od DC. Vydrželi jsem se dívat cca 10 minut, pak jsme málem usnuli. Hřebíček do rakve přidává nudný český dabing, který působí jak ukolébavka. Oproti Batman vítězí jen velmi slabý odvar. ()

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem nerad sledoval, když byl Batman jinde než v Gothamu - nedej bože v oceánu nebo dokonce ve vesmíru jako tady - tam patřej jiný kreatury.. Celej seriál je poměrně dětinskej, ale i tak dokáže dobře zabavit, ovšem já to musel sledovat po epizodách.. Větší dávku tohohle zvlášť proamerickýho Batmana stylem připomínajícího toho z dob studený války bych určitě nepřežil.. ()

Reklama

Reklama