Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Haškovy texty baví čtenáře dodnes. Šťastný domov je text bláznivý, komický ad absurdum. Novomanželka je vedena radami časopisů pro dámy a snaží se vytvořit svému manželovi domov co nejkrásněji. A přitom, jak jinak ušetřit než využít cokoli, co je již nepotřebné. Ale je tu problém, protože podívínská až umanutá ženuška "vyrábí" nové věci z předmětů důstojných jako je klavír, kočárek, stůl... Je mírnou ironií osudu, že Haškův text nezestárl, ostatně jako všechny jeho knihy. To proto, že otázku, co je tzv. štěstí a co je v životě důležité si klademe neustále. Do hlavních rolí obsadil režisér Vladimír Drha Miroslava Donutila a Lenku Termerovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typicky sarkasticky jízlivý Haškův humor je bohužel rozmělněný v nesmyslně přetažené stopáži fakticky celovečerního televizního filmu. Kdyby šlo o 40-minutovou inscenaci, která by ctila umění zkratky, dal bych bez debat 4 hvězdičky. Hašek paroduje jednak zaručené recepty na cokoliv a především pak maloměšťáckou idylku šťastného života. Celkový dojem: 50 %. Za zmínku stojí jedna z posledních rolí (bohužel nevýrazná) legendy české kinematografie Nataši Gollové. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé, ale jinak správně sarkastické, nadsazené, absurdní a v závěru i černohumorné dílko. Co by asi Jaroslav Hašek říkal na dnešní časopisy? Výborný tragikomický výkon Miroslava Donutila. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Co je k tomu zapotřebí ? Recyklace všeho, co můžeme v domácnosti upotřebit. Nicméně toho štěstí už je nějak moc, a stále přibývá. Dvojice Donutil - Termerová skvělá, Nataša je k poznání jen po hlase a slibované ad absurdum se dostavilo. Velmi dobré tři hvězdičky. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Z Haška se vyklubal futurolog úrovně Verna a popsal nápady Ládi Hrušky. Drha rozhodně uměl točit lépe, ale mám pro něj slabost, protože ani zde nezapomněl na Natašu Gollovou, i když má miniaturní roli jedné z babizen v časopisecké kuchyni. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouhý. Ani hvězdy Husy na provázku to nezachráněj.  Jediný klad je hudba Jirky Bulise.  Ten příběh jsem viděl pod jiným jménem a bylo to daleko lepší. Obecně zfilmované povídky Haška vždy dopadly blbě.  Divák se má jako smát, jenže je to spíš škleb nad trapností děje. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Ano, tepání do tuposti dámských časopisů neuškodí, ale z jednoduché povídky dělat celovečerák je průšvih. Osazenstvo brněnské televize asi tenkrát před 30 lety dělalo co mohlo, scénář skvěle těží z nadsázky, ale je to neuvěřitelně utahané. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Již před 100 lety stálo autorovi Švejka za to napsat satiru na debilní (hlavně ženské) časopisy...ale teď by se divil, hlupáctví je ještě 10x více než za Rakouska... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pobavilo. Pasáž v blázinci mi přišla zbytečně dlouhá. Herci dobří. Nenáročná podívaná na nedělní odpoledne. ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

V celku dobré, zbytečně dlouhé, některé momenty zbytečně ušlápnuté. Doporučuji rodinným příslušníkům všech současných "tvořilek" ... přiliš jsme od té doby nepokročili .-) ()

Reklama

Reklama