Reklama

Reklama

Tulák z širých plání

  • Česko Tulák z horských plání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neznají jeho jméno ani tvář, ale navždy si zapamatují den, kdy přijel do města... Tajuplný cizinec (C. Eastwood) se znenadání objeví v zapadlém městečku a je místními najat, aby je chránil před nájezdy pistolníků. Lidé však netuší, že tulák skrývá překvapivější tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát, a když vezme spravedlnost do svých rukou, začnou se dít nečekané věci! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Celkem zvláštní "part ghost story, part revenge Western", který k závěru hraničí až s hororem. Clintův tajemný, bezejmenný hrdina tu překvapivě znásilňuje, vykořisťuje a moc dobrého srdce nepobral, zbytek postav vesměs samý srab a gauner. Nechápal jsem volbu otravnýho liliputa za sidekicka šerifa, ani pak tý hrozný šeredky k sobě do postele. Pointa dobrá, pěkná je celou dobu lokace na okraji kalifornského Mono Lake. Musím říct, že je to HODNĚ jinde od o tři roky mladšího Josey Walese. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dollarová trilogie je pro mě modlou. Právě proto rád mě velmi zajímá každý snímek, kde je Clintův střelec a je mi vcelku jedno, o co půjde. Hlavně, ať se drsně tváří, má klobouka a střílí. Tulák požadavky splňoval mírou vrchovatou. Ovšem kvalitně je to jinde než Leoneho veledíla. Druhá polovina snímku se nějak moc táhne a jelikož si Eastwood nepřizval Morriconeho, aby ty táhlejší pasáže doplnil dokonalou muzikou, začne Tulák nudit. Naštěstí se scénáristé vytasili se vcelku originálním příběhem a jedním skvělým nápadem, který prozrazovat nebudu. Právě proto ponechám hvězdičky 4, i když oči mhouřím pořádně. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký herec Clint Eastwood je najlepší filmový pištoľník. O tento post ho už zrejme nikdy nikto neoberie. Bol dokonalým predstaviteľom drsných, mlčanlivých, tajomných hrdinov, ktorí pekelne rýchlo tasia kolty a mieria vždy presne. Moc toho nenarozpráva, za neho hovorí olovo. Odštartovalo to kultovou dolárovou trilógiou talianskeho režiséra Sergio Leoneho ("Za hrsť dolárov", "Pre pár dolárov naviac", "Dobrý, zlý a škaredý"). Neskôr sa Clint Eastwood podujal svoje pištoľnícke western movie režírovať aj sám. Prvým jeho zárezom na pažbe bol snímok "Tulák z vysokých plání" (High Plains Drifter), ktorý natočil v roku 1973. Nebolo to špatné, ale predsa len je z toho ešte tak trocha cítiť, že s réžiou iba začínal. Začiatky bývajú vždy ťažké, náročné. Pán Eastwood zvládol ten svoj režisérsky na tri hviezdičky. *** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,700,000Tržby Celosvetovo $15,850,000Vitajte v pekle! Postupný rozklad psychiky obyvateľov malého mestečka Lago "HELL" je bravúrne zvládnutí, Eastwood príbehovo prekvapuje a ponúka nezvyčajný western o pomste na všetky strany. /90%/ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divný western. Clint hrá asi najdrsnejšieho parchanta akého som od neho videl. A aj keď má na to dostatočnú motiváciu, tak toho bolo miestami až príliš. Obyvatelia mestečka ma tiež celkom srali jak svojou zbabelosťou, neschopnosťou, tak aj zákernosťou. Aspoň tá trojica zloduchov bola štandardná. Akcia je solídny štandard na pomery žánru. Nadprirodzená bodka divná ako celý film. Film síce ani na chvíľu nenudil a za jedno pozretie stojí, ale nejak extra ma nenadchol. 6/10. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (20)

  • Filmové městečko Lago, ve kterém se film odehrává, postavili tvůrci na břehu jezera Mono. To je ve skutečnosti jakýmsi mrtvým mořem, jehož voda byla odvedena, aby napájela pitnou vodou neukojitelné Los Angeles. Na stavbě městečka pracovala 46členná posádka techniků a deseti dělníků deset hodin denně po dobu osmnácti dnů na stavbě čtrnácti domů a dvoupatrového hotelu. (ClintEastwood)
  • Universal Pictures chtělo, aby se film natáčel ve studiu. Místo toho nechal Clint Eastwood (Cizinec) postavit celé město v poušti poblíž jezera Mono v kalifornských Sierras. Mnoho budov bylo kompletních a trojrozměrných, takže interiéry bylo možné natáčet přímo na místě. (Marek06)
  • Střih tohoto filmu byl proveden ve srubu na břehu jezera Mono. (Marek06)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama