Reklama

Reklama

Tulák z širých plání

  • Česko Tulák z horských plání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neznají jeho jméno ani tvář, ale navždy si zapamatují den, kdy přijel do města... Tajuplný cizinec (C. Eastwood) se znenadání objeví v zapadlém městečku a je místními najat, aby je chránil před nájezdy pistolníků. Lidé však netuší, že tulák skrývá překvapivější tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát, a když vezme spravedlnost do svých rukou, začnou se dít nečekané věci! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

genetique 

všechny recenze uživatele

Eastwood už vo svojich režisérskych začiatkoch ukázal, že s ním treba aj v tejto pozícii rátať a tento western pojal z trošku inej stránky, než na aké sme od neho boli dovtedy zvyknutý a než na aké bol asi zvyknutý aj on sám. Samozrejme svoj imidž neľútostného chlapíka s vražedným pohľadom si vziať nedal, hlášky strieľal častejšie ako náboje zo svojho kolta a mužská časť publika tak bola spokojná. 80%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Víte, vždycky jsem obdivoval hudební stránku Westernů. A to tu hudbu nemusí dělat zrovna Morricone. V tomto snímku si z hudbou pohrál Dee Barton a musím říci, že " mixoval " správně. Film podle scénáře Erneste Tidymana si natočil sám Clint Eastwood a zahrál si ( jak jinak ) i hlavní roli. DIALOG z úvodu filmu : BARMAN ( William O'gonnell ) - Přejete si ? TULÁK ( Clint Eastwood ) - Pivo a Whisky. BARMAN - Pivo není nic moc, ale jiný není. TULÁK - " jen se podívá " BARMAN - Chcete ještě něco ? TULÁK - Trochu klidu na pití. Jedna scéna mi tam neseděla...žena střílející do vany z vodou a ležící osobou...těžko při těch záběrech věřit, že se netrefila. Jinak neomezený kredit, to je Tulákova cena za ochranu města Lago. Někdy je potřeba udělat to, co je nutné a obyvatelé města Lago ( Hell ) mají své hříchy. Western, kde se hodně práská bičem. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Na chvíli se vcítím do pana Jekylla a pana Hydea. Přestože jsem s filmem měl několik nepříjemných problémů, tak neváhám střelit snímku plný počet. Svojí atmosférou totiž film připomíná opusy páně Peckinpaha a ty, jak známo, nešetří násilím (tady to není zas tak divoké) a ani nelichotivým zobrazením ženy (tady splněno do puntíku). Leč to celé je čistokrevný western s neokoukanou zápletkou, výborným antihrdinou a režijní bravurou samotného Eastwooda. Film je v podstatě o tom, jak by asi vypadalo Pravé poledne, kdyby ho točil Peckinpah. Zážitek to byl věru cynický až na krev. A ta první desetiminutovka mě docela znechutila, leč tentokrát se čekání vyplatilo. Clint Eastwood jako největší ranař své kariéry. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ani v sedmdesátkách po úspěchu prvního Dirty Harryho Clint neměl dost westernů a tenhle si i zrežíroval. Klasické schéma, kdy eastwoodovsky tajemný, drsný a nemluvný cizinec přijíždí do zapadlého městečka, kde si ho najmou místní, aby je ochránil před desperáty, se záhy vyvíjí jinak, než by jeden čekal. Cizinec sice místní připravuje na obranu, ale přitom je různě ponižuje. A lidé z městečka nejsou tak nevinní, jak se zdá... Příběhově zajímavé, k tomu pár fajn eastwoodovských hlášek, ale chybí tomu větší drajv a po klasickém ostrém nástupu si na další střílení dost dlouho počkáme. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Inu to je tak, říkáte si: Eastwood v nejlepší herecké formě a western vedený jeho tehdy začátečnickou režijní rukou? To po těch hereckých zkušenostech, co stihnul nadělat, bude určitě zajímavé. A ono to zajímavé je, ale tak nějak jinak než byste mohli čekat:) Tulák je sice western se všemi rekvizitami, které byste mu při otázce na toto téma přiřkli, a Tulák coby postava je jeden z nejdrsnějších šmejdů, co kdy vkročili do lítaček saloonu, ale co se týká příběhu, je to celé naprosto nečekaně nadpřirozená zkazka s rovněž nečekaně snovou atmosférou. A není to sen právě příjemný, což naštěstí neplatí pro divácký zážitek...tedy, ne tak docela, protože když nevíte, do čeho jdete, můžete (podobně jako já) být docela významně rušeni svým pocitem nejistoty z toho, co se to sakra vlastně na tom plátně/obrazovce děje. Rozhodně doporučuji podívat se víckrát, protože jinak hrozí nemalá křivda. Jistých sedmdesát procent, někdy i o něco víc. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (20)

  • Poté, co bylo město Lago přejmenováno na „Hell“ (Peklo), Clint Eastwood (Cizinec) říkal hercům a štábu: „Jděte do pekla!“ (Marek06)
  • Střih tohoto filmu byl proveden ve srubu na břehu jezera Mono. (Marek06)
  • První western, který si Clint Eastwood i sám zrežíroval. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama