Reklama

Reklama

Tulák z širých plání

  • Česko Tulák z horských plání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neznají jeho jméno ani tvář, ale navždy si zapamatují den, kdy přijel do města... Tajuplný cizinec (C. Eastwood) se znenadání objeví v zapadlém městečku a je místními najat, aby je chránil před nájezdy pistolníků. Lidé však netuší, že tulák skrývá překvapivější tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát, a když vezme spravedlnost do svých rukou, začnou se dít nečekané věci! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

sud 

všechny recenze uživatele

Atypický mystery spaghetti western s pořádně dusnou atmosférou a zajímavou závěrečnou pointou. Jako by v 70. letech natočil western M. Night Shyamalan. Clint Eastwood se ve svém druhém režisérském počinu rozhodně nebál experimentovat a ačkoli zápletka působí místy neohrabaně a občas trochu ztrácí dech, stále jde o zajímavou podívanou. 70%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ani v sedmdesátkách po úspěchu prvního Dirty Harryho Clint neměl dost westernů a tenhle si i zrežíroval. Klasické schéma, kdy eastwoodovsky tajemný, drsný a nemluvný cizinec přijíždí do zapadlého městečka, kde si ho najmou místní, aby je ochránil před desperáty, se záhy vyvíjí jinak, než by jeden čekal. Cizinec sice místní připravuje na obranu, ale přitom je různě ponižuje. A lidé z městečka nejsou tak nevinní, jak se zdá... Příběhově zajímavé, k tomu pár fajn eastwoodovských hlášek, ale chybí tomu větší drajv a po klasickém ostrém nástupu si na další střílení dost dlouho počkáme. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Možná ještě trochu neohrabané, ale za ty psí kusy s kamerou, divadelní feeling a celkově drzost udělím minimálně pusu na čelíčko. A taky vždycky celkem dost obdivuju, jakým způsobem Clint obsazuje vedlejší role. Tady mě dostal samozřejmě trpaslíček a potom lazebník, ten byl skvostný. Hardcore westernové psychologické magicky realistické divadlo. Díky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký herec Clint Eastwood je najlepší filmový pištoľník. O tento post ho už zrejme nikdy nikto neoberie. Bol dokonalým predstaviteľom drsných, mlčanlivých, tajomných hrdinov, ktorí pekelne rýchlo tasia kolty a mieria vždy presne. Moc toho nenarozpráva, za neho hovorí olovo. Odštartovalo to kultovou dolárovou trilógiou talianskeho režiséra Sergio Leoneho ("Za hrsť dolárov", "Pre pár dolárov naviac", "Dobrý, zlý a škaredý"). Neskôr sa Clint Eastwood podujal svoje pištoľnícke western movie režírovať aj sám. Prvým jeho zárezom na pažbe bol snímok "Tulák z vysokých plání" (High Plains Drifter), ktorý natočil v roku 1973. Nebolo to špatné, ale predsa len je z toho ešte tak trocha cítiť, že s réžiou iba začínal. Začiatky bývajú vždy ťažké, náročné. Pán Eastwood zvládol ten svoj režisérsky na tri hviezdičky. *** ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pěkně drsný film, který začíná skvělým příjezdem Eastwoodova cizince do msta, které má lehnout popelem, i když o tom ještě ani neví. Tohle je skvěle zahrané i zrežírované. Film, kde fandíte člověku, který rozhodně není pomilováníhodný, ale přesto je to člověk, kterého chcete vidět porazit grázly. Clint se skvěle ujal jak režie, tak hlavní role. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (14)

  • Po uvedení filmu psal Clint Eastwood slavnému Johnovi Wayneovi, že by s ním rád natočil western. Ten mu však odepsal, že je jeho film brutální a hyzdí obraz Starého západu. Eastwood s Waynem skutečně nikdy nespolupracoval. (-bad-mad-wolf-)
  • „Tulák z širých plání se Johnu Waynovi nezamlouval a dal mi to najevo. Dokonce mi napsal dopis, ve kterém film hanil za to, že Divoký západ nezobrazuje pravdivě. Já jsem se však snažil oprostit od postav, které dříve představoval on, Gary Cooper a jim podobní,“ - reagoval Eastwood na kritiku svého kontroverzního snímku. (ClintEastwood)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama