Reklama

Reklama

Vesmír

(seriál)
  • Česko Tajemství vesmíru (více)
USA, (2007–2015), 65 h 23 min (Minutáž: 43–89 min)

Hrají:

Erik Thompson (vypravěč), Michio Kaku, Brian Greene, Waleed Abdalati, Christopher McKay, Clifford V. Johnson, Lisa Kaltenegger, papež Benedikt XVI. (a.z.) (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(88)

Obsahy(1)

V celém vesmíru nenajdeme nic, co by se pohybovalo rychleji než světlo. Jeho paprsek cestuje rychlostí 300 tisíc kilometrů za sekundu a díky tomu dokáže třeba během jedné vteřiny hned sedmkrát oběhnout naši planetu. Kdyby se lidstvu podařilo tuto rychlost překonat, zřejmě by si splnilo jeden velký sen. Cestování časem ale zatím zůstává pouze přáním a nikdo nedokáže s jistotou říct, jestli to tak nebude napořád. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Z vesmíru dělá seriál jarmareční představení, takže se někdy stírá rozdíl mezi faktem, teorií a kravinou. Spousta témat je také už samostatně lépe zpracovaná v jiných dokumentech. Ale jako takový večerníček před usnutím to je fajn. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Tak určitě je potřeba říct, že je tenhle seriál určen pro diváky, kteří o Vesmíru nic neví. Pro totální nováčky. A to je dost problém. Protože když se 3× autoři vrátí k něčemu, co už vysvětlili, možná to sice někomu pomůže v orientaci, ale je to nepřijatelné, protože já nejsem ovčanský Američan - já tohle nechci. V seriálu byla epizoda o příletu komety v roce 2012; kde to jsme? Z hlupáka se musí udělat meritokratista, a ne naopak - sluha pro sionistické plutokraty. _ _ _ Nejlepší epizody: Cosmic Apocalypse (s02e18); Dark Matter/Dark Energy (s02e06); Unexplained Mysteries (s02e11); Biggest Things in Space (s02e16); Beyond the Big Bang (s01e14). ✔ ()

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

Pro mě ideální dokument o vesmíru. Není zvlášť odborný a složitý, stejně tak ale není tak úplně pro dementy. A trochu té Ameriky se holt dá přežít. :) ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

No vážení já u sledování skandovala jak fanoušek při sportovním zápase. URAN! Má 27 měsíců! Jéééj! Je to první planeta objevená dalekohledem, první planeta, která nebyla známá již z dávných dob! Woohoo! Sklon rotační osy 98 stupňů! Wooow! Jediné setkání s Uranem - Voyager 2; 1986 - rok mýho narození! Jupí! Je považován za nejchladnější těleso sluneční soustavy! Týýjo! Má prstence! Má prstence! URAN! URAN! URAN! Prostě má nejoblíbenější a nejzajímavější planeta, tak její velebení prožívám. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Velice poučný seriál, který mi dal mnoho nového. Někdy si ho musím zopakovat, protože toto chce více shlédnutí. 80% ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Náučné, zaujímavé, vesmírne, plné úžasných informácií, vysvetlení a teórií. Ako sa hovorí, že vesmír je nekonečný tak aj tém ktoré môžu byť preberané v tomto skvelom dokumente je nekonečne veľa. Aj keď s tým nekonečným vesmírom to nie je až také isté, však :) Ale inak jeden z najlepších dokumentov. Druhá a tretia séria však už trochu "pokulháva" za prvou čo je veľká škoda. Časti o vesmírnych príšerách či sexe vo vesmíre tam veru nemuseli byť :) (90%) ()

otík

všechny recenze uživatele

Jiný název: Tajemný vesmír. Český překlad Tajemství vesmíru je zavádějící, protože seriál s názvem Tajemství vesmíru je starší a úplně jiný - viz http://www.csfd.cz/film/161684-tajemstvi-vesmiru/. Proto je lepší název Tajemný vesmír, kterým sám český dabing seriál nazývá. Díly: Episoda 1 - 1. Slunce, 2. Mars - Rudá planeta, .... ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o vesmíru, podávající vyčerpávající informace jednoduchým způsobem, takže neodradí ani úplného laika. Pokud chcete dozvědět něco o prostoru mimo Zemekouli, volte Vesmír :-) ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Vesmír mě nikdy nepřestane fascinovat....hodně věcí, zmíněné v dokumentu už jsem věděl nebo tušil. Ale rád si rozšiřuji obzory a spoustu mezer mi tento seriál/dokument doplnil. Pokud se i některé informace opakují, nevadí mi to, protože bych je mohl všechny poslouchat klidně donekonečna. Vesmír je a bude záhada a nikdy ho zcela nepochopíme ani neprozkoukáme a vždy se najde něco nového, co ještě nevíme. To je na tom to krásné. :) 100% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Seriál pomerne nový, takže obsahuje dosť aktuálnych informácií, ktoré sa od čias Grygarových Okien vesmíru dokorán v mnohom zaktualizovali a rozšírili. Pútavosť a odbornosť komentárov nedosahuje Grygara, nahradené je to množstvom a prepracovanosťou grafických efektov, ktoré sú často až prehnané a vytvoria optickú ilúziu niečoho, o čom ani vedci nemajú ani poňatia, ako to vyzerá. Trochu vadí rozťahanosť vysvetľovania a mnohonásobné opakovanie jednej veci, ale to asi súvisí s tým, že v Amerike by počas jednej časti išlo asi 10 reklám a bolo by možné, že divák niečo zabudne alebo sa nestihne vrátiť k televízoru. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, viděl jsem díl o dvojhvězdí Slunce a Nemesis a dalších dosud neobjevených planetách na okraji sluneční soustavy. Ten byl hodně poutavý, a to i přesto, že představené hypotézy byly vysvětlovány mimo jiné za pomocí žonglování s hořícími kužely a s bowlingovou koulí a skákání na trampolíně :-) Rozhodně ale dokázal tento díl zaujmout a představené domněnky nebyly nijak hloupé... naopak, teď budu díky tomuto dokumentu hltat všechny informace o této problematice (odpověď je prý za dveřmi). Navíc mě tento díl nalákal na shlédnutí dalších dílů, které vypadají také velmi zajímavě. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší dokumentární seriál o vesmíru, který kdy vznikl. Vše je do podrobna, ale ne nepřehledně vysvětleno pro nás laiky. Záběry, fotografie, animace. Pokud se chcete dovzědět něco o vesmíru, pusťte si tohle. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, který obohatí zejména lidi, kteří o vesmíru moc neví. A ti zasvěcení se mohou jen kochat. Abych napodobil Phillipa z Nedotknutelných: V oblasti vesmíru se nepovažuji za nevzdělaného...ale jsem jím naprosto unešen. Opravdu pecka! ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

První série kompletně shlédnutá na Blu-ray discích. Výborný seriál o vesmíru, těším se na další díly. V první sérii jsem se zatím nedozvěděl nic moc převratného, co bych nevěděl, ale je to hezky zopakováno v jednoduché formě a s pěknými animacemi. Přístup je bohužel trochu takový americký, takže se tam často objevují popisy jako "extrémně nebezpečný", "neuvěřitelně kdovíjaký", apod., srážka se Zemí by byla smrtící (šance jedna ku tři sta miliardám), apod., ale rozumný člověk apokalyptické vsuvky nejrůznějšího ražení odfiltruje. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Výborný populárně-naučný seriál zaměřující se na vesmír. Jeho hlavní nevýhoda spočívá paradoxně ve velkém počtu epizod. Tak se stane, že některé věci vám zopakují více než jednou. I když se říká, že opakování je matka moudrosti, tak desáté opakování začne být otravné. Některé díly jsou povedené, jiné jsou méně zajímavé, ale jako komplet je The Universe povedený dokumentární seriál. ()

Reklama

Reklama