Reklama

Reklama

Tokugawa onna keibacu emaki: Ušizaki no kei

  • Japonsko 徳川女刑罰絵巻 牛裂きの刑 (více)

Obsahy(1)

Film obsahuje dve poviedky. Prvá je umiestnená do Nagasaki v roku 1618, kde sú kresťania prenasledovaní a mučení najrôznejšími spôsobmi. Ukrutnosti má na svedomí miestny sudca, ktorý chce kresťanstvo zo svojho kraja úplne vyhladiť a neštíti sa radikálnych či dokonca smrtiacich prostriedkov na dosiahnutie tohto cieľa.
Druhá poviedka sa odohráva vo Fukugave roku 1821. Do miestneho verejného domu príde Sutezo, ktorý o sebe tvrdí, že je z bohatej rodiny. V skutočnosti je sirotou, ktorá si užíva život. Za služby nemôže zaplatiť, preto si ich musí odpracovať ako sluha. Počas pobytu sa zblíži s prostitútkou Sato a zakrátko spolu utečú, aby boli slobodní. Ani na slobode ich však nečaká šťastie, v ktoré dúfali. (Astaroth12)

(více)

Recenze (21)

Lima 

všechny recenze uživatele

Zobrazení násilí má mnohem větší účinek, pokud není samoúčelné a je zasazeno do nějakého příběhu, který diváka zaujme, o to více je cítit jeho tíživý dopad. To se ale nedá říct o tomto filmu, sestávajícím ze dvou dějově nijakých povídek. Zejména ta první je jenom pouhým sledem různých mučících praktik a znásilňování, o náznaku nějaké zápletky se tu nedá mluvit, děj by se dal shrnout do jediné věty: "Samurajský soudce mučí, znásilňuje a posléze zabíjí mladou křesťanku a její rodiče". Následující povídka, nijak nesouvisející s předchozí, je na tom dějově o trochu lépe, ovšem nic, co by "trhalo žíly". Ovšem ten, kdo tady trhá, je pan režisér a nejsou to žíly, ale prsní bradavky, kosti, uši a jiné různé části těla, to vše ve velmi názorné formě. Možná to někomu stačí, mně však tato bezobsažná, nudící sračka, jejíž vznik nemá žádné opodstatnění, ničím nezaujala. K odpadu chybí jenom málo.... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nebylo z tohohle filmu dobře. Násilí je podáno tím nejsurovějším způsobem jaký si lze představit. Je mi zle z toho, když vím, že opravdu existovali a ještě existují lidé, kteří mají takovou moc, že mohou prakticky páchat jinému člověku ty nejhorší zvěrstva jen pro své pobavení a nic se jim nestane. Ty tři hvězdičky v mém hodnocení berte s rezervou, protože pokud bych měl film hodnotit podle výpovědi, kterou má, musel bych dát pět hvězdiček. Ale nejsem si opravdu jist, jestli byla ona výpověď režisérovým záměrem nebo je režisér jen bohapusté sadistické hovado. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt jízda....Čekal jsem nějákou hnusně-zvrhlou úchylárnu ale tohle je prostě"jen"takové typické japonské dílko.....Máme tu takový klasický soubor všechmožných japonských perverzárniček a navrch docela slušnou hromádku mučeníčka-to vše podané s chutí a radostí, kdy je evidentní, že někteří herci se ve svých postavách naprosto vyžívají-asi stejně jako se pánové za kamerou vyžívají ve vyprávění všech těch bolestivých epizodek podbarvených nezaměnitelným japonským humorem=Krása=Není to sice nejvyváženěji vystavěný, nejrafinovanější nebo nejchytřejší film ale co už(?)..Hlavně, že to je takhle krutě zábavné :D ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Toto je správný formulář k japonskému explotation majstrštyku, který všichni hodnotí a komentují pod názvem a filmem: "Tokugawa irezumi-shi: Seme jigoku aka Inferno of Torture 1969" od režiséra Torua Ishiiho. Ano, Toruo Ishii natočil už v roce 1969 "mučící" explotation ze středověku a tohle je jeho pokračování. Nutno říct, že Japonci byly v explotačních směrech vždycky trochu jinde a napřed. Explotation totiž nebyl nikdy v Japonsku okrajovým žánrem a tak netrpěl cenzurou ani nedostatkem financí na produkování těchto zvrácených filmečků. "Shogun Sadism" je naprosto čistý explotation, tak čistý, jaký jsem málokdy vůbec viděl. Je zaměřen pouze a jen na násilí s naprostým minimem děje a vykreslení postav. Diváka od začátku do konce zasypává brutálnostmi toho nejhrubšího zrna, snad všechno, co se dá ze středověkého Japonska vytáhnout zde je, desítky, snad stovka praktik úplně všeho možného, od sexu, znásilňování a bití, až po ukřižování, upalování, vaření v kotlích, utrhnutí nohou býky, uřezání hlavy pilkou, nechutný nucený potrat či kastrace tupou břitvou. K tomu všemu se na oběti mučení a mrzačení musí koukat ještě jejich příbuzní, či zamilovaní ... Film se skládá ze dvou povídek, z nichž ta první téměř naprosto postrádá děj a ta druhá je již dějem prosáklá a ten právě tvoří absurdní situace a světe div se, ten film je prostě zároveň i komedie ... Nevím, možná jsem opravdu úchyl a mimo, je mi jasné, že by tento film drtivá většina diváků vůbec neskousla, ale film je tak dobře a podivně zklouben a hlavně zahrán všemi zúčastněnými, že je humorný a člověk se někdy fakt musí smát, i když za 5 minut si zakrývá zrak. Proto tento film považuji za naprostý vrchol čistého explotation žánru, neuvěřitelně brutální a násilný, ale také neuvěřitelně perfektně zpracovaný a vedle mnoha dalších japonských explotation filmů 70. let, od akčních nářezů se Sonny Chibou, přes samurajské řezničiny typu "Lone wolf and Cub", excelentní a umělecké "pinku explotation" filmů působí jako rovnocený, velice dobře technicky a herecky zvládnutý majstrštyk. Který opravdu, ale opravdu není pro každého a humor v něm nalezne zřejmě málokdo, i když tam je. Navíc je až neuvěřitelné a opravdu mi to hlava nebere, co se v 70. letech v Japonsku natáčelo za "sadistické hrůzy", v dobách, kdy Craven šokoval nízkorozpočtovým "Posledním domem vlevo" a Hooper "Texasským masakrem" a v Itálii se rodil žánr zvaný gialo, kde si vrahouni chvílemi pohrávali se svými oběťmi, Japonci natáčeli takové brutálnosti, že nad nimi zůstává dodnes opravdu rozum stát ... Plný počet nedávám snad z důvodu, že film nebyl ucelený, ale oddělený na dva a ten první opravdu děj neměl ... jinak výtečné, ale pouze pro nadšence do tohoto subžánru!! ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Trochu nuda, usínal jsem u toho. Násilné scény jsou udělány více než dobře, to jo, ale co dál? Asi jsem toho na vlastní oči viděl dost (už jste viděli třeba mototrovou pilu v hlavě? Jinak, ten pán žije) a proto mě tyhle filmy nudí. Ani jako historický výlet do Japonska to moc nefunguje. A násilníci neměli žádnou fantazii. Například jsem si myslel, že při strečingu s volama ji jěště bude někdo souložit a ono nic. Ne že bych to teda chtěl vidět, ale ta scéna a to co jí předcházelo k tomu vyloženě směřovala. Plus vidím v poměrně velkém zastoupení humoru, asi třikrát jsem se zasmál. První povídka se mi líbila více, než druhá. Druhá byla už skoro komedie. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama